Transferdagboek 02/12: Hazard, Morata en Aubameyang

Reacties

Op 1 januari 2016 gaat de transfermarkt weer open en het zijn de geruchten die het nieuws regeren. VI houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 02/12: Hazard, Morata en Aubameyang

Louis van Gaal mengt zich in de strijd om de handtekening van Pierre-Emerick Aubameyang. De 26-jarige aanvaller uit Gabon is dit seizoen in bloedvorm bij Borussia Dortmund, waar hij 25 keer scoorde in 22 officiële duels, en kan daardoor een stap hogerop maken. Eerder werd de topschutter van Dortmund al in verband gebracht met een overstap naar Barcelona en Chelsea. Volgens The Daily Mirror is Manchester United nu ook overtuigd van zijn kunnen en sluiten The Red Devils aan in het rijtje geïnteresseerde clubs. Ook de naam van Paris Saint-Germain-spits Edison Cavani blijft rondzingen op Old Trafford.

Bij Barcelona willen ze altijd voor de prijzen spelen, maar verliezen ze ook de toekomst niet uit het oog. De Catalanen zijn daarom eens gaan rondkijken op de Europese velden en zijn tijdens hun zoektocht, volgens El Mundo Deportivo, uitgekomen bij Federico Bernardeschi. De 21-jarige aanvaller van Fiorentina scoorde dit seizoen tot nu toe drie keer in vijftien officiële optredens namens La Viola en heeft Barcelona daarmee naar verluidt overtuigd van zijn kunnen. Ook rechtsback Sime Vrsaljko (23) van Sassuolo zou in beeld zijn bij de Catalanen.

Fiorentina-talent Federico Bernardeschi heeft zich naar verluidt in de kijker van Barcelona gespeeld
Fiorentina-talent Federico Bernardeschi heeft zich naar verluidt in de kijker van Barcelona gespeeld

Aartsrivaal Real Madrid is eveneens plannen aan het smeden om een jonge kracht uit de Serie A aan te trekken. De Koninklijke heeft naar verluidt de wens om de zelf opgeleide Juventus-spits Álvaro Morata (23) terug te halen naar de Spaanse hoofdstad. In de zomer van 2014 verruilde hij Madrid nog voor Turijn, maar dit seizoen speelt hij ongelukkig bij De Oude Dame en daarom heeft zijn zaakwaarnemer Juanma Lopez volgens het Spaanse OkDiario tijdens de winterstop een gesprek met Real op de planning staan. In het contract van de spits is een terugkoopclausule van dertig miljoen euro opgenomen.

De Madrilenen hebben echter meer ijzers in het vuur. Zo wordt ook Chelsea-vedette Eden Hazard aan de Spaanse hoofdstedelingen gekoppeld. Volgens het sensatie beluste The Daily Star is de band tussen de 24-jarige Belg en zijn manager José Mourinho flink bekoeld en lijkt hij zijn zinnen te hebben gezet op een transfer naar de Champions League-winnaar van vorig jaar. De Spanjaarden zullen wel diep in de buidel moeten tasten om Hazard binnen te hengelen. De buitenspeler, die afgelopen weekend tegen Tottenham Hotspur (0-0) als diepe spits acteerde, zou Chelsea namelijk 120 miljoen euro moeten opleveren en daarmee de duurste speler ooit worden. Afgelopen seizoen werd de international van België in het tricot van The Blues nog verkozen tot beste speler van de Premier League.  

Eden Hazard werd afgelopen seizoen verkozen tot beste speler van de Premier League
Eden Hazard werd afgelopen seizoen verkozen tot beste speler van de Premier League

De spitspositie bij Arsenal is rond elke transperiode voer voor discussie, zo ook nu. Hoewel Olivier Giroud het momenteel verdienstelijk doet als aanvalsleider van The Gunners, zou manager Arsène Wenger volgens Daily Mirror Mauro Icardi graag verwelkomen in Noord-Londen. Aan de afmaker pur sang van Internazionale kleeft een behoorlijk prijskaartje, maar dat zou voor de Engelsen geen probleem zijn. De Engelse krant meldt dat Arsenal liefst vijftig miljoen euro gereserveerd heeft voor de komst van de 22-jarige Argentijn.

Land- en leeftijdsgenoot Juan Iturbe laat mogelijk ook een Italiaanse grootmacht achter zich, althans dat denken Italiaanse media. De aanvaller moet het dit seizoen veelal met een bijrol doen bij AS Roma, waardoor een vertrek waarschijnlijk lijkt. Calciomercato denkt dat Genoa over de beste papieren beschikt om Iturbe in te lijven. Sassuolo en Bologna zouden eveneens in de race zijn.

Juan Manuel Iturbe kwam dit seizoen één keer tot scoren in tien optredens in de Serie A.
Juan Manuel Iturbe kwam dit seizoen één keer tot scoren in tien optredens in de Serie A.

Alberto Moreno verruilde in de zomer van 2014 de Primera División voor een avontuur bij Liverpool, maar bewandelt deze winter wellicht de omgekeerde weg. De bij Sevilla opgeleide vleugelverdediger staat volgens zijn zaakwaarnemer Javier Moya in de belangstelling van Real Madrid. De belangenbehartiger liet bij de Spaanse radiozender Radio 4G weten zich te verheugen op een bod van De Koninklijke. Een versterking is momenteel geen overbodige luxe voor de defensie van Real. Marcelo, Sergio Ramos, Raphaël Varane en Dani Carvajal verkeren in de lappenmand.

Diego Costa keert volgens El Mundo Deportivo mogelijk eveneens terug in La Liga. De grillige spits lijkt allesbehalve gelukkig bij Chelsea en Atlético Madrid hoopt van die ontevredenheid te profiteren. De Madrilenen zouden gebruik kunnen maken van een terugkoopclausule van veertig miljoen euro. Costa liet de ploeg van trainer Diego Simeone vorige zomer achter zich en vertrok naar The Blues. De manier waarop Costa zondag na het mislopen van een invalbeurt in de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur zijn hesje in de richting van manager José Mourinho gooide, lijkt symbool te staan voor de stemming waarin de ijzersterke spits verkeert.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.