Transferdagboek 04/12: Zlatan, Calleri, Mané en Reus

Reacties

Op 1 januari 2016 gaat de transfermarkt weer open en het zijn de geruchten die het nieuws regeren. VI houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 04/12: Zlatan, Calleri, Mané en Reus

De Chinese Super League is in opkomst en is binnenkort een waanzinnig boegbeeld rijker, dat hoopt Dan Petrescu in ieder geval. Zo acht de coach van Jiansu Gouoxin het mogelijk Zlatan Ibrahimovic tot een verblijf in China te verleiden. 'Ik weet zeker dat we veel gaan investeren en dat het daarom mogelijk is om grote spelers uit Europa te halen. Ook van het niveau Ibrahimovic. Het zou geweldig zijn als hij naar onze competitie zou komen', vertelde de coach hoopvol aan Roemeense media. Wellicht moet Petrescu zich even in zijn arm knijpen.

Marcelo Brozovic arriveerde in januari pas bij Internazionale, maar lijkt nu al op weg naar de uitgang van Giuseppe Meazza. Volgens Italiaanse media heeft de Kroaat de bestemmingen voor het uitkiezen. Onder meer Arsenal en Chelsea zouden hengelen naar de diensten van de middenvelder. Calciomercato denkt dat Inter genoegen neemt met vijftien miljoen euro.

De Nerazzurri komen Chelsea ook tegen in de strijd om Jonathan Calleri (22). De Argentijnse aanvaller van Boca Juniors gaat volgens zijn vader op korte termijn beginnen aan een Italiaans of Engels avontuur. 'Beschikt Inter over de beste papieren? Laten we zeggen dat ze in ieder geval vastberaden handelen. We hebben interesse in Inter, maar ook een Engelse club spreekt ons aan', vertelde Calleri senior aan Calciomercato.

Jonathan Calleri kwam bij Boca Juniors in 53 optredens tot 21 goals.
Jonathan Calleri kwam bij Boca Juniors in 53 optredens tot 21 goals.

Trainer Sinisa Mihajlovic lijkt niet zo gecharmeerd van Keisuke Honda. De Japanner, vorig seizoen nog goed voor 26 basisplaatsen in de Serie A, verscheen deze jaargang nog maar vier keer aan de aftrap. Volgens Tuttosport zien de perspectieven voor Honda er nog slechter uit als de terugkeer van Kevin-Prince Boateng (die al meetraint met AC Milan) is bezegeld, dus een vertrek lijkt dan uit sportief oogpunt de beste optie. Buiten enkele Russische clubs zou ook West Ham United de ontwikkelingen rond de spelmaker op de voet volgen.

Josep Guardiola liet zich al eens ontvallen gecharmeerd te zijn van Sadio Mané als speler van Red Bull Salzburg. Met de blessures van Arjen Robben en Franck Ribéry zou de Rekordmeister volgens Daily Telegraph best nog een snelle aanvaller achter de hand willen hebben, al is de 23-jarige Senegalees niet goedkoop. Mané ligt nog tot medio 2018 onder contract bij het Southampton van Ronald Koeman, waarvoor hij dit seizoen goed was voor drie competitietreffers en vijf assists.

Sinds Jürgen Klopp bij Liverpool tekende, wordt de ene na de andere oude bekende van de Duitse manager aan The Reds gelinkt. Nu zou een combideal met Marco Reus en Mats Hummels ter sprake zijn. Algemeen directeur Hans-Joachim Watzke laat in een interview met Die Welt weten nog steeds een uitstekende relatie te hebben met Klopp. Mits de juiste prijs wordt betaald, zou hij best mogen shoppen bij zijn oude club. De vraagprijs voor deze twee spelers: een slordige 78,5 miljoen euro.

Louis van Gaal wil volgens The Times na Anthony Martial opnieuw een tiener aan zijn selectie toevoegen. Manchester United zou een bod voorbereiden op de zestienjarige Reece Oxford van West Ham United, dat zaterdag op bezoek komt in Old Trafford. Oxford kwam pas drie keer in actie in de Premier League, maar droeg wel zijn steentje bij aan uitoverwinningen op Arsenal (0-2, tijdens zijn basisdebuut) en Liverpool (0-3).

Het eerste bod op de verdedigende middenvelder zou rond de elf miljoen euro bedragen. Wellicht kan West Ham de prijs nog flink opdrijven, want ook Manchester City, Chelsea en Liverpool willen de home-grown player graag aan hun selectie toevoegen om het aantal in Engeland opgeleide spelers in de selectie op peil te houden.

Reece Oxford (links) speelde tijdens zijn debuut namens West Ham United niemand minder dan Mesut Özil uit de wedstrijd.
Reece Oxford (links) speelde tijdens zijn debuut namens West Ham United niemand minder dan Mesut Özil uit de wedstrijd.

Sampdoria wist Roberto Soriano in de afgelopen transferperiode maar net te behouden, maar technisch directeur Carlo Osti vreest dat de topclubs zich in januari opnieuw melden voor de 24-jarige international. Napoli wilde de middenvelder al graag inlijven, maar ook Juventus liet al zijn interesse doorschemeren. Osti liet in de Italiaanse media optekenen dat Soriano voor de gelimiteerde afkoopsom van vijftien miljoen euro mag vertrekken. En voor geen cent minder.

Tottenham Hotspur verloor dit seizoen de openingswedstrijd tegen Manchester United, maar is sindsdien ongeslagen in de Premier League. De Londenaren willen graag voortborduren op deze successen. Waar in het recente verleden de hoofdprijs werd gevangen voor jongens als Gareth Bale en Luka Modric (beiden Real Madrid), willen ze nu de kern van hun ploeg langer binden. Independent weet dat er nieuwe contracten klaarliggen voor Moussa Dembélé, Christian Eriksen, Érik Lamela en Nacer Chadli.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.