Transferdagboek 06/12: Cole, Vardy, Benzema en Griezmann

Reacties

Op 1 januari 2016 gaat de transfermarkt weer open en het zijn de geruchten die het nieuws regeren. VI houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 06/12: Cole, Vardy, Benzema en Griezmann

Louis van Gaal benadrukte in aanloop naar het duel met VfL Wolfsburg dat Manchester United op sommige posities nog te kwetsbaar is om mee te strijden om de eindzege in de Champions League. Voor de positie links achterin heeft hij problemen door blessures bij Luke Shaw en Marcos Rojo, wat volgens Sky Sports aanleiding is om Ashley Cole te verleiden met een terugkeer naar de Premier League. De ervaren linksback (34), in het verleden succesvol bij onder meer Arsenal en Chelsea, zit bij zijn huidige club AS Roma op dood spoor.

Gary Neville moet Valencia uit het slop trekken en de Engelsman heeft al snel geconcludeerd dat een gebrek aan doelpunten de ploeg dit seizoen opbreekt. Volgens The Daily Star melden de Spanjaarden zich in het rijtje clubs die Jamie Vardy tijdens de winterstop graag willen inlijven. Vardy speelde onlangs Ruud van Nistelrooy uit de boeken door elf Premier League-duels op rij te scoren. De 28-jarige revelatie van koploper Leicester City scoorde al veertien keer tijdens pas zijn tweede seizoen op het hoogste niveau.

Jamie Vardy zag zijn doelpuntenproductie tegen Swansea City stokken, maar de spits van Leicester City trok met zijn team wel aan het langste eind (0-3).
Jamie Vardy zag zijn doelpuntenproductie tegen Swansea City stokken, maar de spits van Leicester City trok met zijn team wel aan het langste eind (0-3).

Alle verhalen rond de Fransman Karim Benzema, die in eigen land wordt genoemd in een afpersingszaak rond collega-international Mathieu Valbuena, zorgen ook weer voor nieuwe geruchten op de transfermarkt. Want misschien zou een nieuwe omgeving hem goed doen, denkt El Confidencial, dat de link met Arsenal weer legt. Ook afgelopen zomer werd Benzema al in verband gebracht met de Londenaren, die gezien de problemen rond de speler een soort van korting hopen te bedingen op de geschatte transfersom van vijftig miljoen euro.

Chelsea probeert op zijn beurt Antoine Griezmann weg te plukken bij Reals stadgenoot Atlético Madrid. De Londenaren bevinden zich iets boven de degradatieplaatsen in de Premier League, maar manager José Mourinho liet zich na het smadelijke verlies tegen AFC Bournemouth ontvallen nog steeds te geloven in een plek bij de topzes. The Sunday Mirror laat weten dat de inhaalslag op de ranglijst gestalte moet krijgen met de komst van Frans international Griezmann. De in Londen overbodige Radamel Falcao zou op zijn beurt naar Spanje kunnen, met Valencia als geïnteresseerde partij.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.