Transferdagboek 09/12: Berahino, Sakho en Ter Stegen

Reacties

Op 1 januari 2016 gaat de transfermarkt weer open en het zijn de geruchten die het nieuws regeren. VI houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 09/12: Berahino, Sakho en Ter Stegen

Saido Berahino ligt volgens Engelse media op ramkoers met West Bromwich Albion. De spits is van goudhaantje gedegradeerd tot bankzitter en heeft het daar moeilijk mee, blijkt wel uit zijn gedrag op Twitter. Berahino heeft diverse kritische tweets over zijn situatie bij de club en een mogelijke transfer 'geliked' . De 21-jarige frontman staat volgens The Telegraph op het verlanglijstje van Chelsea.

Marc-André Ter Stegen heeft in de aanloop naar het Champions League-duel van Barcelona met Bayer Leverkusen voor geruchten over een mogelijke transfer gezorgd. De doelman, die in de competitie al tijden tweede keus is achter Claudio Bravo, heeft toegegeven dat zijn geduld grenzen heeft. 'Ik wil in de toekomst meer gaan spelen', aldus de ex-sluitpost van Borussia Mönchengladbach.

AS Roma is op jacht naar een nieuwe centrale verdediger en zou daarbij net als in de zomer zijn oog hebben laten vallen op Mamadou Sakho van Liverpool. De Italianen willen de Fransman huren met een optie tot koop. Liverpool zou daar alleen aan willen meewerken indien het zelf verdedigende versterking vindt. Neven Subotic van Borussia Dortmund wordt al langer aan The Reds gelinkt.

De uitschakeling in de Champions League heeft de eigenaren van Manchester United aan het denken gezet. De club wil manager Louis van Gaal komende zomer naar verluidt een budget van 200 miljoen pond geven, omgerekend zo'n 275 miljoen euro, om zijn selectie te versterken. Express noemt Leicester City-duo Jamie Vardy en Riyad Mahrez, Romalu Lukaku van Everton en Tottenham Hotspur-spits Harry Kane als doelwitten.

Daarnaast zou Van Gaal volgens de Engelse krant ook graag een echte wereldtopper aan zijn selectie willen toevoegen. Die ontbreekt namelijk op Old Trafford. Bastian Schweinsteiger kan nog niet overtuigen en jongelingen Memphis Depay en Anthony Martial komen nog tekort om de kar te trekken. Bovendien is Wayne Rooney dit seizoen niet in topvorm. Real Madrid-ster Cristiano Ronaldo, zijn collega Gareth Bale, Neymar van Barcelona en Bayern München-vedette Thomas Müller staan volgens het medium allen in de top van het lijstje van potentiële United-versterkingen.

Cristiano Ronaldo en Gareth Bale spelen nu nog samen bij Real Madrid, maar dat zou binnenkort wel eens anders kunnen zijn.
Cristiano Ronaldo en Gareth Bale spelen nu nog samen bij Real Madrid, maar dat zou binnenkort wel eens anders kunnen zijn.

Tottenham Hotspur is in de zoektocht naar een extra spits uitgekomen in België. Volgens Het Laatste Nieuws staat Laurent Depoitre van AA Gent namelijk hoog op de wensenlijst van de Londenaren en hebben zij een scout naar Gent gestuurd voor het Champions League-duel met Zenit Sint-Petersburg van woensdagavond. Tottenham is overigens niet de enige Engelse club met een afvaardiging op de tribunes van de Ghelamco Arena. Onder meer Manchester City, Leicester City en Southampton zouden ook scouts naar België hebben gestuurd.

De kans is groot dat Jonathan Calleri een felbegeerde transfer te pakken heeft, maar onbekend is nog naar welke club. De 22-jarige aanvaller van Boca Juniors werd de afgelopen tijd in verband gebracht met onder meer Chelsea en lijkt via Twitter alvast afscheid te nemen van zijn oude club.

Michy Batshuayi doet het dit seizoen uitstekend en dat is ook Alan Pardew opgevallen. De manager van Crystal Palace wil de 22-jarige Belg graag zo snel mogelijk aan zijn selectie toevoegen, meldt The Sun. Batshuayi, die namens Olympique Marseille tien keer scoorde in zeventien competitieduels deze jaargang, moet zo'n twintig miljoen euro opleveren.

Arsenal raakt komende transferperiode mogelijk twee overbodige spelers kwijt. David Ospina staat volgens Fanatik in de belangstelling van Besiktas, waar de 27-jarige doelman wél een basisplaats in het vooruitzicht krijgt gesteld. Mathieu Debuchy komt in Noord-Londen ook zelden aan spelen toe en liet RMC Radio weten dat hij met het oog op het EK volgend jaar in Frankrijk een vertrek overweegt.

Maar manager Arsène Wenger wil volgende maand ook graag de aanval van Arsenal versterken. Zo zou Jesé Rodríguez (Real Madrid) in beeld zijn, weet Don Balon. Verschillende Braziliaanse media melden echter dat de achttienjarige Gabriel Jesus (Palmeiras) spoedig de overstap maakt naar The Gunners.

Net als Jonathan De Guzman komt Juan Camilo Zúñiga niet voor in de plannen van Napoli-trainer Maurizio Sarri en dus mag hij vertrekken. Over belangstelling heeft de 29-jarige Colombiaan niet te klagen, want Fiorentina en Sampdoria willen hem volgens Tuttosport graag verlossen van zijn uitzichtloze situatie in Napels.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.