Transferdagboek 07/12: Totti, Montoya, Vardy en Higuaín

Reacties

Op 1 januari 2016 gaat de transfermarkt weer open en het zijn de geruchten die het nieuws regeren. VI houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 07/12: Totti, Montoya, Vardy en Higuaín

Supporters van AS Roma kunnen opgelucht ademhalen. Hun favoriet Francesco Totti plakt er nog een jaar aan vast.  Volgens Il Corriere dello Sport zijn Totti en Roma in hoofdlijnen rond over een nieuw contract, dat de 39-jarige aanvaller tot 2017 aan de club verbindt. De krant meldt dat de aankondiging van het goede nieuws nog even op zich laat wachten, want Totti wil zich eerst volledig focussen op zijn herstel van een dijbeenblessure.

Chelsea gaat in de winter op spitsenjacht. Volgens The Telegraph heeft de club uit Londen Gonzalo Higuaín (foto onder) van Napoli bovenaan haar verlanglijstje staan. Indien de Argentijn te duur blijkt, komen alternatieven in beeld. Antoine Griezmann van Atlético Madrid is kandidaat, maar met Saido Berahino (West Bromwich Albion) en Jamie Vardy (Leicester City) zijn ook twee spitsen uit de Premier League een optie.

Barcelona gaat in januari waarschijnlijk op zoek naar een nieuwe club voor Martín Montoya. De rechtsback werd in de zomer voor twee jaar uitgeleend aan Internazionale, maar daar kwam hij nog geen minuut in actie. 'Ik snap daar niets van. Martín was bij ons een prima speler', zegt directeur Ariedo Braida van Barça. 'Ik denk dat we in Spanje genoeg clubs kunnen vinden die hem graag willen inlijven.'

In Spanje pakt de Madrileense sportkrant AS maandag flink uit met de belangstelling van Real Madrid voor niemand minder dan Robert Lewandowski. De zaakwaarnemer van de 27-jarige spits van Bayern München is gespot in Santiago Bernabéu en in het artikel is te lezen waarom. De Pool zou een eerste gesprek met Bayern achter de rug hebben om zijn tot medio 2019 lopende contract te verlengen. Daarbij zou hij allesbehalve tevreden de deur uit zijn gegaan, hetgeen de belangstelling van Real heeft aangewakkerd.

Operación Lewandowski in AS.
Operación Lewandowski in AS.

Lewandowski is ook een van de namen die in de Engelse tabloids wordt genoemd als versterking voor het Manchester United van Louis van Gaal. De manager zou in de winter immers nog maar eens honderd miljoen euro mogen gaan uitgeven om een ware topspeler te kopen zodat hij verzekerd is van doelpunten. Behalve de logische namen van Real-vedetten Cristiano Ronaldo en Gareth Bale, beiden met een verleden in de Premier Leauge, klikt ook de naam van Harry Kane veelvuldig in het spervuur van kandidaten. Diverse tabloids melden dat zeventig miljoen euro genoeg zou zijn om Tottenham Hotspur te beroven van de Engelse spits.

De Franse middenvelder Adrien Rabiot liet zondag in Telefoot  al weten wel klaar te zijn met zijn reserverol bij Paris Saint-Germain. 'Ik heb de voorzitter gevraagd of ik mag vertrekken in januari als mijn zicht op speeltijd niet verbetert. Ik denk dat hij dat niet kan weigeren; hij mag me zeer graag', zo legde Rabiot uit. Bij PSG heeft de twintigjarige middenvelder nog een contract tot medio 2019. Metro meldt maandag dat de uitspraken voor alertheid hebben gezorgd in Noord-Londen. Zowel Arsenal, dat geplaagd wordt door blessures, als Tottenham Hotspur zou de Fransman maar wat graag van zijn onvrede verlossen.

Het zijn niet alleen maar de grote namen, die het transfergeweld domineren. De Portugees Raphaël Guerreiro zou immers in de nadrukkelijke belangstelling staan van Liverpool, meldt Mercato 365. De 21-jarige linksback van Lorient zou voor zeven miljoen euro op te pikken zijn. Mocht Jürgen Klopp daadwerkelijk de beschikking gaan krijgen over is Liverpool ook direct ingedekt voor een mogelijk vertrek van Alberto Moreno, die in de belangstelling zou staan van Real Madrid.

Het laatste deel van het transferdagboek van maandag is voor José Fonte. De 31-jarige aanvoerder van Southampton is het niet helemaal eens met zijn manager Ronald Koeman, die onlangs stelde geen voorstander te zijn van veel transfers in de winter en zeker niet van vertrekkende spelers in die periode. Volgens de Portugees moeten The Saints juist wél gaan investeren vanaf januari. 'Als je de andere ploegen niet bijbeent, ga je onherroepelijk zakken op de ranglijst', stelt de verdediger in The Daily Echo. 'Kijk naar de Liverpool-bank, daar zaten spelers als Christain Benteke en Roberto Firmino, oftewel daar zit voor tientallen miljoenen. Bij ons is dat helemaal niet zo. En de diepte van de selectie is wel een factor.'

José Fonte hoopt dat manager Ronald Koeman nieuwe spelers mag gaan begroeten.
José Fonte hoopt dat manager Ronald Koeman nieuwe spelers mag gaan begroeten.

Volgens diezelfde krant is Charlie Austin, de 26-jarige spits van Queens Park Rangers, de eerste kandidaat om Southampton te gaan versterken. Om en nabij de dertien miljoen euro zou de nieuwbakken coach Jimmy-Floyd Hasselbaink moeten overtuigen de Engelsman te laten gaan. Dit seizoen scoorde Austin zeven keer in veertien competitieduels. Vorig seizoen maakte Austin juist nog indruk in de Premier League, door achttien keer te scoren in 35 optredens.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.