Transferdagboek 11/12: Honda, Vidic, Feghouli en Ancelotti

Reacties

Op 1 januari 2016 gaat de transfermarkt weer open en het zijn de geruchten die het nieuws regeren. VI houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 11/12: Honda, Vidic, Feghouli en Ancelotti

Volgens het Italiaanse Corriere della Sera heeft Keisuke Honda om een transfer gevraagd bij de clubleiding van zijn huidige werkgever AC Milan. De voormalig smaakmaker van VVV-Venlo komt nauwelijks aan spelen toe in Milaan en wil daarom vertrekken. Het Southampton van Ronald Koeman wordt genoemd als mogelijk nieuw onderkomen. Afgelopen zomer werd de Japanner ook al gelinkt aan een overstap naar The Saints.

Milans stadsgenoot Internazionale is zich volgens Tuttosport aan het opmaken voor een gevecht met Manchester United om de handtekening van aanvaller Sofiane Feghouli. De Algerijn weigert zijn aflopende contract bij Valencia te verlengen en voor de Spanjaarden is het daarom een aantrekkelijke optie om hem van de hand te doen in januari. Fenerbahçe zou de situatie ook met bovengemiddelde interesse volgen.

Sofiane Feghouli wil zijn contract bij Valencia niet verlengen en staat naar verluidt in de belangstelling van diverse clubs.
Sofiane Feghouli wil zijn contract bij Valencia niet verlengen en staat naar verluidt in de belangstelling van diverse clubs.

Waar Feghouli Inter moet gaan versterken, verwacht Corriere dello Sport dat Nemanja Vidic de Italiaanse grootmacht gaat verlaten. De Servische verdediger is herstellende van een rugblessure en trainer Roberto Mancini verwacht niet dat de voormalige speler van onder meer Manchester United nog terugkomt op zijn oude niveau. De club overweegt dan ook om het contract te verscheuren. Everton en Aston Villa willen naar verluidt toeslaan.  

Zenit Sint-Petersburg hoeft er niet op te hopen dat Carlo Ancelotti de nieuwe trainer wordt. Volgens Sovsport heeft de Italiaanse oefenmeester, die in 2014 met Real Madrid de Champions League won, een aanbieding van de Russische grootmacht naast zich neergelegd. Zenit zoekt een nieuwe coach, omdat André Villas-Boas na het lopende seizoen vertrekt.  

Carlo Ancelotti wordt niet de nieuwe trainer van Zenit sint-Petersburg.
Carlo Ancelotti wordt niet de nieuwe trainer van Zenit sint-Petersburg.

Kan Ryan Giggs de lokroep weerstaan? Dat is de vraag die nu in de Britse pers de ronde doet. De huidige assistent-trainer van Manchester United, waar hij de rechterhand van Louis van Gaal is, wordt namelijk nadrukkelijk genoemd als opvolger van de aan de kant geschoven Swansea-manager Garry Monk. Manchester Evening News  claimt te weten dat de legendarische Welshman open staat voor de functie. Brendan Rodgers en David Moyes zouden immers geen trek hebben in de nummer vijftien van de Premier League.

Mocht Giggs daadwerkelijk vertrekken bij Manchester United, mist hij mogelijk de samenwerking met John Stones. De 21-jarige verdediger van Everton maakt dit seizoen indruk en heeft volgens datzelfde Manchester Evening News een flink prijskaartje om zijn nek hangen: liefst zeventig miljoen euro. Dat zou United evenwel niet afschrikken.

John Stones moet Everton een fortuin opleveren.
John Stones moet Everton een fortuin opleveren.

Overigens heeft Everton 'de nieuwe John Stones' ook alweer op het oog. In januari 2013 werd de échte John Stones weggeplukt bij Barnsley voor 3,5 miljoen euro (vijf procent van de genoemde nieuwe transfersom!). Juist bij Barnsley loopt volgens The Daily Post de opvolger rond: de achttienjarige James Bree. Saillant is dat United ook als nieuwe club van Bree wordt genoemd. Het zou wat dat betreft een stuk goedkopere optie zijn voor de club van Van Gaal.

HSV scout erop los in de Europa League. Bild maakt melding van een hele rits spelers van wie beoordelingen zijn gemaakt. De Duitse club zou donderdavond voor het Europa League-duel van Ajax met Molde FK een afvaardiging hebben gestuurd om Viktor Fischer, Mitchell Dijks en Václav Cerny te bekijken. Of het Ajax-trio de scout en trainer Bruno Labbadia overtuigd heeft, is evenwel de vraag. Voor Cerny geldt dat niet; hij kwam niet in actie.

Tot slot een gerucht uit de befaamde Sun. James Rodríguez zou het volgens de tabloid immers niet meer naar zijn zin hebben bij Real Madrid, waar hij mede door blessureleed al de nodige duels miste. Omdat hij zich niet lekker voelt onder trainer Rafael Benítez zou hij naar Chelsea willen overstappen. Ook Manchester City en PSG zouden de ontwikkelingen rond de Colombiaan, die in de zomer van 2014 voor tachtig miljoen euro overkwam van AS Monaco, op de voet volgen.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.