Transferdagboek 10/12: Calleri, Costa, Icardi en Sirigu

Reacties

Op 1 januari 2016 gaat de transfermarkt weer open en het zijn de geruchten die het nieuws regeren. VI houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 10/12: Calleri, Costa, Icardi en Sirigu

De winterse transferwindow is voor spelers die het niet naar hun zin hebben bij hun club de ideale periode om te verkassen. Dat Diego Costa onlangs al dan niet bewust zijn hesje naar José Mourinho gooide toen de Chelsea-manager de licht ontvlambare spits naar de kant haalde, is reden tot speculatie. Atlético Madrid zou de 27-jarige aanvaller in navolging van Filipe Luís willen terughalen naar Estádio Vicente Calderón. 'Je weet het nooit', reageerde Diego Costa. 'Het leven neemt altijd een wending. Kijk maar waar Filipe zit.'

Salvatore Sirigu kan maar moeilijk leven met zijn reserverol bij Paris Saint-Germain. De Italiaanse doelman moet sinds de zomer Kevin Trapp vóór zich dulden onder de lat bij de kampioen van Frankrijk. Toen trainer Laurent Blanc een geste wilde doen door Sirigu dinsdag in de basis te laten starten tegen Shakhtar Donetsk, heeft de 28-jarige international dat aanbod volgens L'Equipe in de wind geslagen. Geen slecht idee van Sirigu met het oog op een eventueel transfer in januari naar een andere Champions League-ploeg.

Sirigu wordt inmiddels genoemd bij Engelse degradatiekandidaten als Aston Villa en Newcastle United. Het zijn nu niet bepaald de teams die de voormalige eerste keus van PSG in gedachten zal hebben. Een club als Manchester City komt meer in de buurt, maar dat is volgens La Gazzetta dello Sport bezig met het aantrekken van een spits. Van die categorie spelers heeft manager Manuel Pellegrini er immers niet zo veel. Mauro Icardi zou voor veertig miljoen euro moeten overkomen van Internazionale, al is het de vraag of de 22-jarige aanvoerder wil vertrekken uit Stadio Giuseppe Meazza.

Vanuit Argentinië sijpelen berichten door dat Inter de eventuele opvolger van Icardi al op het oog heeft. De Nerazzurri zouden met Boca Juniors een akkoord hebben bereikt over een transfer van Jonathan Calleri. De 22-jarige spits dient zo'n elf miljoen euro te kosten, een deal die volgende week moet worden afgerond in Milaan. Calleri scoorde dit seizoen in 53 wedstrijden 21 keer voor Boca en genoot daardoor ook belangstelling van Tottenham Hotspur. Waarschijnlijk zou Inter hem het eerste half jaar nog verhuren aan een andere Serie A-club.

Boca Juniors-aanvaller Jonathan Calleri heeft de Europese topclubs schijnbaar voor het uitzoeken.
Boca Juniors-aanvaller Jonathan Calleri heeft de Europese topclubs schijnbaar voor het uitzoeken.

Ook Chelsea streed volgens Fijaches om de handtekening van Jonathan Calleri. De 22-jarige aanvaller van Boca Juniors werd de afgelopen tijd in verband gebracht met The Blues en gooide er op Twitter alvast een afscheidstweetje uit ('Gracias por todo y adios..'). En ook in de strijd om Antoine Griezmann lijkt Chelsea concurrentie te krijgen, nu ook stadgenoot Arsenal volgens The Guardian in de markt is voor de 24-jarige Franse international van Atlético Madrid. Manager José Mourinho zou in Griezmann de speler zien die het Premier League-seizoen van The Blues nog moet zien te redden.

Bayern München kan in dit geval wordenuitgesloten, aangezien de ploeg onder trainer Pep Guardiola dit seizoen in vijftien Bundesliga-wedstrijden al 43 keer tot scoren kwam. Dan zou je toch denken dat er geen aanvallende versterkingen meer nodig zijn in Beieren. Toch brengt The Guardian de Duitse grootmacht in verband met Sadio Mané. De aanvaller van Southampton zou al in de belangstelling staan van Manchester United, maar volgens het Engelse dagblad hoopt de vroegere club van United-manager Louis van Gaal The Red Devils de loef af te steken.

Chelsea is overigens al lekker actief op de transfermarkt, die binnenkort weer zijn deuren opent. De Londenaren zouden volgens de Corriere di Bologna namelijk ook een bod van twintig miljoen euro hebben gedaan op Amadou Diawara. De achttienjarige defensieve middenvelder van Bologna ligt tot medio 2020 vast in Italië, maar mag voorlopig onder geen beding weg. Ook Manchester City zou een bod van twintig miljoen hebben neergelegd bij de huidige nummer vijftien van de Serie A.

Twintig miljoen klinkt als een enorm bedrag, maar Chelsea zou die som geld volgens Sport Italia zelfs vrij willen maken voor enkel het salaris van Zlatan Ibrahimovic (34). De Zweedse spits van Paris Saint-Germain zou voor vier ton per week, dus twintig miljoen euro per jaar, naar Londen moeten trekken. Hoewel het contract van Ibracadabra in Parijs na dit seizoen afloopt, lijkt de kans dat hij voor een avontuur in Engeland zal kiezen niet zo groot. Ibrahimovic gaf namelijk al meermaals te kennen niet erg gecharmeerd te zijn van de Premier League.

Simone Zaza lijkt daarentegen wél op weg naar de Premier League. Volgens de Fantagazzetta zouden Watford, Stoke City en West Ham United in de markt zijn voor de Italiaanse spits van Juventus, waar hij nauwelijks speelminuten krijgt. 'Een verhuurperiode is bespreekbaar, maar Simone zal daarover moeten besluiten', gooide Zaza's zaakwaarnemer alvast de spreekwoordelijke steen in de vijver. 'Wij staan voor alles open.' Dat is handig, want ook Udinese en zijn voormalige werkgever Sassuolo zouden geïnteresseerd zijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.