Transferdagboek 12/12: Ancelotti, Lavezzi en Grosskreutz

Reacties

Op 1 januari 2016 gaat de transfermarkt weer open en het zijn de geruchten die het nieuws regeren. VI houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 12/12: Ancelotti, Lavezzi en Grosskreutz

Nu de positie van manager Louis van Gaal bij Manchester United na de 2-1 nederlaag bij AFC Bournemouth steeds meer onder druk komt te staan, wordt de eerstvolgende bestemming van Carlo Ancelotti een steeds interessanter vraagstuk. De bij Real Madrid weggestuurde Italiaan speculeerde onlangs openlijk over een mogelijk dienstverband op Old Trafford, maar wordt de laatste dagen nadrukkelijk genoemd als opvolger van André Villas-Boas bij Zenit Sint-Petersburg.

De Russische krant Izvestia schreef vrijdag dat Ancelotti na José Mourinho de best betaalde coach ter wereld zou worden met een jaarsalaris van zestien miljoen euro. Dat bericht werd al snel weer ontkend door Sovetsky Sport, waarna Zenit vervolgens tegenover het persbureau TASS ook nog eens stelde dat het niet in onderhandeling is met Ancelotti. AS schrijft ondertussen dat Bayern München de 56-jarige coach graag ziet komen als Pep Guardiola zijn aflopende contract niet verlengt.

Ezequiel Lavezzi is mogelijk op weg naar de oude club van Guardiola, Barcelona. Sky Sport Italia meldt dat het kamp van de Argentijnse aanvaller met de clubleiding van de Blaugranas praat over een transfervrije overgang na dit seizoen. Het contract van de dertigjarige landgenoot van Lionel Messi en Javier Mascherano met Paris Saint-Germain loopt af. De vleugelflitser heeft ook de aandacht van Juventus en AC Milan, al lijkt Camp Nou Lavezzi's voorkeur te hebben.

Voetbaltempels als die in Catalonië waren ook ooit het terrein van Kevin Grosskreutz, maar de 27-jarige middenvelder traint momenteel bij zesdeklasser Westfalia Wickede om zijn conditie op peil te houden. De Duitse international is niet speelgerechtigd voor Galatasaray, omdat het papierwerk afgelopen zomer niet op tijd in orde was. Een half jaar later lonkt een nieuwe transfer voor de ex-speler van Borussia Dortmund. Hannover 96 wil hem inlijven, mogelijk in ruil voor de Turkse spits Mevlüt Erdinç.

Kevin Grosskreutz keert bij Hannover 96 mogelijk terug in de Bundesliga.
Kevin Grosskreutz keert bij Hannover 96 mogelijk terug in de Bundesliga.

De belangstelling voor Michy Batshuayi neemt toe. Eerder werd Crystal Palace al in verband gebracht met de Belg, nu worden ook topclubs uit de Premier League gelinkt aan de snelle aanvaller. Volgens The Times strijden Arsenal en Tottenham Hotspur in januari om de handtekening van de 22-jarige Batshuayi, die dit seizoen al tien competitietreffers achter zijn naam heeft staan voor Olympique Marseille.

Het draait niet lekker met Udinese, dat de laatste vijf jaar zelfs nog twee keer in de laatste voorronde van de Champions League actief was. De club staat nu dertiende in de Serie A, maar clubeigenaar Giampaolo Pozzo gaat ingrijpen. Er komt een spits bij, zegt hij in gesprek met Sky Sport Italia. De club zou zijn ogen hebben gericht op Simone Zaza (24) van Juventus, die zijn dure transfersom nog maar nauwelijks waard was in Turijn.

De Oude Dame nam Zaza afgelopen zomer na een ingewikkelde constructie uiteindelijk voor 18 miljoen euro over van voormalig mede-eigenaar Sassuolo, maar bij de regerend kampioen kreeg hij maar drie keer een basisplaats in de competitie. Pozzo liet zich verder uit over Antonio Di Natale. Van een vroegtijdig afscheid van de routinier (38) is volgens hem geen sprake.

Jürgen Klopp vindt de huidige selectie van Liverpool sterk genoeg voor een klassering bij de topvier.
Jürgen Klopp vindt de huidige selectie van Liverpool sterk genoeg voor een klassering bij de topvier.

Liverpool wordt sinds de komst van manager Jürgen Klopp gelinkt aan de ene na de andere aankoop, maar de Duitse manager doet niet aan dat spelletje mee. Sterker nog, misschien wil hij wel helemaal geen winterse versterkingen. 'Wie zegt dat een nieuwe speler het direct beter doet?', vraagt hij zich openlijk af in The Mirror. Volgens Klopp herbergt zijn huidige selectie voldoende kwaliteit om in de topvier mee te spelen. De achterstand bedroeg voor dit weekend zes punten voor de huidige nummer acht in de Premier League.

Voormalig Barcelona-voorzitter Joan Laporta liet zich onlangs ontvallen dat zijn oude club een van de drie supersterren voorin moest verkopen om het hoofd boven water te houden. Zo zou Manchester City zijn zinnen gezet hebben om Lionel Messi met een weeksalaris van ruim een miljoen euro naar de Premier League te lokken. Maar de huidige preses Josep Bartomeu sprak in The Sun alle geruchten tegen. Hij wil Luis Suárez, Neymar en Messi onder geen beding kwijt. 'Sportief succes leidt tot economisch succes', is daarbij zijn credo.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.