Transferdagboek 15/12: Bielsa, Mourinho en Stones

Reacties

Op 1 januari 2016 gaat de transfermarkt weer open en het zijn de geruchten die het nieuws regeren. VI houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 15/12: Bielsa, Mourinho en Stones

Na de afwijzingen van Dennis Bergkamp en Brendan Rodgers hoopt Swansea City-voorzitter Huw Jenkins in Zuid-Amerika de opvolger te hebben gevonden voor de ontslagen Garry Monk, en het is niet de minste. Want volgens media in Wales moet niemand minder dan Marcelo Bielsa (60) The Swans gaan leiden. De eigenzinnige Argentijn is beschikbaar na zijn vertrek in augustus bij Olympique Marseille.

Overigens zou Rodgers niet zonder reden de toenadering van Swansea hebben afgewezen, zoals hij ook een ongetwijfeld lucratief aanbod uit het Midden-Oosten ter zijde heeft geschoven. De manager heeft namelijk volgens The Sun oog voor maar één club: Chelsea. De 42-jarige Noord-Ier zou namelijk azen op de positie van José Mourinho, wiens positie na de nederlaag tegen Leicester City er niet steviger op is geworden.

Het ontslag van Mourinho is een optie, maar voor Chelsea is de lage klassering in de Premier League ook aanleiding om eens goed om zich heen kijken voor verse krachten. De naam John Stones (Everton) is daarbij weer gevallen, met een prijskaartje van zo'n vijftig miljoen euro. Mogelijk komt daar bij Chelsea ook de (financiële) ruimte voor, want John Terry kan schijnbaar het water makende schip verlaten. De 34-jarige verdediger kan volgens Turkse media een aanbieding tegemoet zien van Galatasaray.

Een andere ervaren verdediger zou juist terugkeren naar de Premier League. Everton heeft namelijk een oogje laten vallen op de 34-jarige Nemanja Vidic, die door blessureleed dit seizoen nog geen minuut heeft gespeeld. Ook Aston Villa is in de markt voor de oud-international van Servië.

Bij de speculaties over de toekomst van Cristiano Ronaldo (foto) – Gaat hij komende zomer naar Manchester United of Paris Saint-Germain? – wordt alles aangegrepen om een idee te hebben welke richting hij op gaat. In zijn lofzang over trainer Carlo Ancelotti ligt een belangrijke sleutel volgens Engelse media. De Italiaan zou namelijk de vervanger van Louis van Gaal bij Manchester United worden, om vervolgens als troef te worden uitgespeeld om Ronaldo te verleiden terug te keren op Old Trafford.

De geruchtenmolen rond Ronaldo gaat natuurlijk verder dan alleen de Portugese grootheid. Want wie krijgt bij Real Madrid de zware erfenis, mocht Ronaldo daadwerkelijk zijn heil elders gaat zoeken? Het Portugese Don Balon weet dat De Koninklijke bij Arsenal de ideale vervanger heeft gezien voor de dertigjarige superster: Alexis Sánchez.

Arsenal heeft voor de komende transferperiode nog andere aandachtspunten. Manager Arsène Wenger wil graag een controlerende middenvelder toevoegen aan zijn selectie. De blessure van Francis Coquelin heeft die wens alleen maar sterker gemaakt. Op het kandidatenlijstje staan volgens The Times drie namen: William Carvalho (Sporting Lissabon), Grzegorz Krychowiak (Sevilla) en Rubén Neves (FC Porto).

De naam Stefan Kiessling ging ook in Engeland rond, toen de 31-jarige spits afgelopen weekend de deur naar de uitgang bij Bayer Leverkusen openzette. De interesse van Liverpool bleek te mager, waarna Stoke City volgens de Daily Mail de enige gegadigde werd. Maar waarschijnlijk moeten ook The Potters naar andere opties kijken aangezien Kiessling zijn aanvankelijke plannen radicaal heeft omgegooid. De spits denkt er na een onderhoud met technisch directeur Rudi Völler volgens Bild namelijk aan zijn contract te verlengen.  

Anthony Vanden Borre (28) kijkt ongetwijfeld uit naar 1 januari. De 28-jarige Belg mag dan nog een contract met Anderlecht hebben tot medio 2018, van wedstrijdjes met de Brusselse beloftes wordt hij ook niet gelukkiger. Maar er gloort licht aan de tunnel voor de 29-vouding international. Na de interesse van Real Betis en Málaga biedt Fulham een oplossing voor de uitzichtloze situatie van Vanden Borre.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.