Transferdagboek 14/12: Faubert, Feghouli en Özil

Reacties

Op 1 januari 2016 gaat de transfermarkt weer open en het zijn de geruchten die het nieuws regeren. VI houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 14/12: Faubert, Feghouli en Özil

Gary Neville lijkt Sofiane Feghouli te verliezen aan zijn grote liefde Manchester United, meldt Tuttosport. De 25-jarige Algerijn heeft een aflopende verbintenis met Valencia en is vooralsnog niet van plan deze te verlengen. United wil de concurrentie voor zijn en Feghouli in januari al verwelkomen. Tijdens de eerste twee wedstrijden van Neville als trainer van Valencia ontbrak de rechtsbuiten overigens vanwege een lichte beenblessure.

Het is duidelijk dat manager Louis van Gaal de aanval van Manchester United wil versterken. Dit seizoen werd er slechts 21 keer gescoord in zestien competitieduels. Maar de komst van Odsonne Edouard zal de improductiviteit op korte termijn waarschijnlijk niet oplossen. De spits is nog maar zeventien jaar, maar omdat hij nog geen profcontract heeft getekend met Paris Saint-Germain kan United hem tegen een opleidingsvergoeding overnemen. Overigens heeft ook Liverpool belangstelling volgens The People.

Een van de meest opmerkelijke transfergeruchten van de laatste weken komt uit Don Balon. Gemeld wordt dat Real Madrid overweegt om Mesut Özil (foto onder) terug te halen. In de zomer van 2013 werd de Duitse spelmaker voor vijftig miljoen euro verkocht aan Arsenal, waar hij nu geweldig aan het nieuwe seizoen begonnen is. Liefst dertien assists gaf Özil deze jaargang al in de Premier League. De uitstekende prestaties zijn ook opgevallen bij De Koninklijke, die nu een nieuwe samenwerking overweegt. De kans is groot dat Real Madrid dan wel diep in de buidel moet tasten.

Julien Faubert heeft ook een verleden bij Real Madrid, maar de 32-jarige vleugelspeler zit nu al sinds afgelopen zomer zonder club. Maar hij is volgens The Sun nu in beeld bij Aston Villa, dat een vervanger voor de geblesseerde Jordan Amavi zoekt. Faubert, die als international voor Frankrijk en Martinique uitkwam, speelde eerder in de periode 2007-12 in de Premier League voor West Ham United. De Londense club verhuurde hem in 2009 voor een half jaar aan Real Madrid, maar echt een succes werd dat niet. Hij speelde slechts twee duels voor de Spaanse topclub.

Swansea City denkt voor zijn vacante trainersfunctie volgens Wales Online aan een naam uit opvallende hoek, namelijk Jorge Sampaoli. De bondscoach van Chili ligt in de clinch met de voetbalbond van het Zuid-Amerikaanse land en een breuk is niet ondenkbaar. Swansea houdt daarom een vinger aan de pols, want als het van een vertrek van Sampaoli komt, wil het graag met hem rond de tafel. Overigens is Sampaoli met Josep Guardiola (Bayern München) en Luis Enrique (Barcelona) kandidaat voor de verkiezing tot Trainer van het Jaar van de FIFA op 11 januari.

Assane Gnoukouri maakte vorig seizoen als broekie zijn debuut voor Internazionale, door in de basis te beginnen tegen AC Milan. Een doorbraak leek in het verschiet te liggen, maar dit seizoen komt de negentienjarige Ivoriaan nauwelijks meer in actie in Milaan. In de winter mag de middenvelder daarom verhuurd worden. Volgens La Gazzetta dello Sport willen Bologna en Atalanta Bergamo hem tijdelijk inlijven.

Juventus gaat op korte termijn om de tafel met Real Madrid om de tafel om de situatie rondom Álvaro Morata (foto onder) te bespreken. De aanvaller is bezig aan zijn tweede seizoen in Italië en tekende onlangs bij tot 2020, maar Real heeft de optie om hem de komende twee zomers voor dertig miljoen euro terug te kopen. 'We willen die clausule laten schrappen', aldus Juve-directeur Giuseppe Marotta. 'Morata is een wereldtopper in spé en als het aan mij ligt gaan we zo snel mogelijk rond de tafel met Real Madrid, om een langer verblijf veilig te stellen.'

Yaya Touré van Manchester City hoeft al niet de kleintjes te letten, maar kan binnenkort helemaal schathemeltjerijk worden. Shanghai SIPG gaat de 32-jarige middenvelder namelijk een waanzinnig contractvoorstel doen. In drie jaar bij de door Sven Goran Eriksson getrainde club zou Touré namelijk 33 miljoen euro kunnen verdienen. Zeg daar maar eens nee tegen...

Een speler die hoe dan ook wél in Engeland blijft, als we José Mourinho althans moeten geloven, is Diego Costa. De spits beleeft een moeizaam jaar bij Chelsea, ook al omdat hij een paar keer in de clinch lag met Mourinho. De manager zegt echter dat er van een vertrek van zijn frontman geen sprake is. 'Diego Costa is gelukkig bij ons. Ik zie hem nog jaren bij Chelsea blijven, wat mij betreft is er geen enkel probleem. Dat hij heeft gezegd dat hij in de toekomst niets uit kan sluiten snap ik wel, want in het voetbal zijn veel dingen onvoorspelbaar, maar ik verwacht dat hij zijn driejarige contract bij ons uitdient.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.