Transferdagboek 16/12: Townsend, Guardiola en Ranocchia

Reacties

Op 1 januari 2016 gaat de transfermarkt weer open en het zijn de geruchten die het nieuws regeren. VI houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 16/12: Townsend, Guardiola en Ranocchia

Het is momenteel een loodzware klus om je als verdediger in de basis te spelen bij Internazionale. De defensie van de koploper van de Italiaanse competitie staat als een huis (negen tegengoals in de Serie A) en dus moet Andrea Ranocchia geduld hebben. De Italiaan kreeg dit seizoen nog maar één basisplaats van trainer Roberto Mancini. Estadio Deportivo meldt dat Sevilla de centrumverdediger graag aan meer speeltijd wil helpen. De Spanjaarden willen Ranocchia in eerste instantie voor een half seizoen huren en hopen overeenstemming te bereiken over een optie tot koop.

Wesley Hoedt, Edson Braafheid, Stefan de Vrij en Ricardo Kishna krijgen binnenkort mogelijk te maken met een nieuwe trainer. Coach Stefano Pioli staat onder druk vanwege de tegenvallende prestaties (twaalfde in de Serie A) en een nederlaag in het bekerduel met Udinese zou donderdag weleens fataal kunnen zijn. Il Messaggero denkt dat Giovanni Trapattoni en Ciro Ferrara de voornaamste kandidaten zijn om hun landgenoot op te volgen bij Lazio. Het duo zit momenteel zonder club.

Stefano Pioli loodste Lazio vorig seizoen nog naar de derde plaats in de Serie A.
Stefano Pioli loodste Lazio vorig seizoen nog naar de derde plaats in de Serie A.

Ronald Koeman ziet naar verluidt een samenwerking met Andros Townsend wel zitten. De manager van Southampton zou de 24-jarige vleugelaanvaller graag willen verlossen van zijn uitzichtloze situatie bij Tottenham Hotspur, waarvoor hij dit seizoen pas 64 minuten in actie kwam in de Premier League. Met het oog op het EK zou de negenvoudig international van Engeland (drie doelpunten) open staan voor een vertrek in januari, meldt The Sun.

Tottenham Hotspur zou graag een spits toevoegen aan zijn selectie, maar manager Mauricio Pochettino moet voorlopig verder zoeken. Michy Batshuayi heeft namelijk geen trek in een winterse transfer. De 22-jarige spits van Olympique Marseille wil niet het risico lopen om in het half jaar voorafgaand aan het EK op de bank terecht te komen, weet Het Nieuwsblad. Batshuayi maakte dit jaar zijn debuut in het nationale elftal van België. De teller staat na twee interlands op twee doelpunten.

AS Roma en Watford gaan komende transferperiode mogelijk twee spelers ruilen. Juan Iturbe, die in de zomer van 2014 voor 22,5 miljoen euro werd overgenomen van Hellas Verona, zou naar Engeland worden gestuurd. Victor Ibarbo zou de omgekeerde weg moeten bewandelen, valt te lezen in La Gazzetta dello Sport. Ibarbo staat onder contract bij Cagliari, maar wordt verhuurd aan Roma. Die club heeft de 25-jarige Colombiaan weer tijdelijk ondergebracht bij Watford, maar daar speelde hij dit seizoen pas 42 minuten in competitieverband.

De toekomst van Pep Guardiola houdt de gemoederen in Duitsland – én Engeland – flink bezig. Bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge en de huidige coach van Bayern München lieten eerder al weten in de winterstop aan tafel te willen gaan over de aflopende verbintenis van de Spaanse coach. Op de Duitse televisie liet de voormalige coach van Barcelona opnieuw doorschemeren snel met duidelijkheid te komen. Het Duitse Sport1.de  weet zelfs al dat het gesprek voor zondag op de rol staat; dan zit de eerste seizoenshelft voor Bayern er immers op aangezien een dag eerder het uitduel met Hannover 96 is afgewerkt.

Guardiola heeft al geregeld laten weten een groot fan te zijn van de Engelse competitie. De Engelse tabloids vallen daarom over elkaar heen om de succescoach naar Manchester City te schrijven. Daar zou hij voor algemeen en technisch directeur Ferran Soriano en Txiki Begiristain de gedroomde opvolger van Manuel Pellegrini zijn. Toevallig is het niet dat de twee bij hem uitkomen; ze werken met Guardiola samen bij Barcelona, waar hij in de zomer van 2008 tot en met medio 2012 drie landstitels, twee bekers, drie keer de Spaanse Super Cup, twee keer de Champions League, twee keer de Europese Super Cup en twee keer het WK voor clubs won. Volgens The Daily Mail is Guardiola ook op Old Trafford in beeld om Louis van Gaal op te volgen.

De opvolger voor Guardiola – die in Beieren ook twee keer kampioen werd, een beker won, een Europese Super Cup en opnieuw het WK voor clubs – wordt ook al genoemd. Carlo Ancelotti zou zijn erfenis op zich moeten gaan nemen.

Een innige omhelzing tussen Pep Guardiola en Lionel Messi. Voer voor puur geruchten of een kern van waarheid? In de komende anderhalve week lijkt er meer duidelijk te worden.
Een innige omhelzing tussen Pep Guardiola en Lionel Messi. Voer voor puur geruchten of een kern van waarheid? In de komende anderhalve week lijkt er meer duidelijk te worden.

The Sun gaat zelfs nog een stapje verder en zegt te weten waarom Guardiola naar het blauwe gedeelte van Manchester gehaald moet worden. Om niemand minder dan Lionel Messi te strikken. Bij Barcelona werkte de coach uiterst goed samen met de door hem geliefde Argentijn. Duidelijk is wel dat een dergelijke transfer een van de grootste, en misschien wel de allergrootste ooit, zal worden.

In het vaderland van Messi is veel te doen over Jonathan Calleri. De aanvaller van Boca Juniors zou immers hard op weg zijn naar een toekomst bij Internazionale. Een van zijn belangenbehartigers, Fabio Amicucci bevestigde aan Tuttomercatoweb dat de 22-jarige spits verhuurd gaat worden. Mogelijk komt er zelfs een aparte constructie aan te pas, aangezien Chievo Verona en Bologna in beeld zijn om Calleri eerst een half jaar te huren en dan aan Inter – waarmee er warme banden op nagehouden worden – te verkopen.

Terwijl vicevoorzitter Javier Zanetti eventuele gesprekken met Calleri ontkende, deden de uitspraken van trainer Roberto Mancini de vermoedens over een huurconstructie met een andere Italiaanse club alleen maar toenemen. Na de 3-0 zege op Cagliari ging Mancini bij RAI Sport in op de toekomst van zijn selectie. 'Op dit moment zeg ik dat er geen nieuwe spelers gaan komen. Misschien dat dat nog gebeurt als er spelers willen vertrekken omdat ze weinig aan bod komen. Maar verder beschikken we over een zeer complete selectie.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.