Transferdagboek 25/12: Wenger, Douglas en Chambers

Reacties

Op 1 januari 2016 gaat de transfermarkt weer open en het zijn de geruchten die het nieuws regeren. VI houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 25/12: Wenger, Douglas en Chambers

Volgens Metro  zou Southampton-manager Ronald Koeman er deze winter wel eens een verdediger bij kunnen krijgen. Een oude bekende zelfs. Want Calum Chambers zou wel oren hebben naar een tijdelijke terugkeer bij Southampton, de club die hij in de zomer van 2014 verliet om voor liefst 21 miljoen euro naar Arsenal te verkassen. Zoals Koeman hem destijds al voorspelde, komt hij in Londen nauwelijks aan bod. Dit seizoen staat de teller voor de twintigjarige rechtsback op 157 Premier League-minuten. Vandaar dat een huurdeal met zijn oude club hem weer aan de nodige speelminuten moet helpen.

Calum Chambers en Ronald Koeman. Binnenkort herenigd?
Calum Chambers en Ronald Koeman. Binnenkort herenigd?

Arsène Wenger doet dus nauwelijks een beroep op Chambers. Diezelfde Wenger is dankzij Marca  het onderwerp van een sappig gerucht. De Fransman zou immers bovenaan het lijstje staan van Real Madrid-president Florentino Perez, van wie wordt gezegd dat hij geenszins tevreden is over coach Rafael Benítez. Het is bijna niet voor te stellen; Arsenal zonder de al sinds 1996 in de dug-out van de Londenaren zittende Wenger. Maar zou een felbegeerde landstitel aan het einde van dit seizoen niet hét ideale moment zijn om een keer een andere uitdaging aan te gaan?

Van de ene Fransman naar de andere. Hatem Ben Arfa heeft bij Olympique Nice immers zijn loopbaan volledig nieuw leven ingeblazen en is daardoor interessant voor diverse clubs. Onlangs bracht La Gazzetta dello Sport de ex-middenvelder van onder meer Newcastle United en Hull City al in verband met Internazionale, maar volgens l'Equipe is ook de Champions League-tegenstander van PSV geïnteresseerd. Overigens hoeft Atlético Madrid mogelijk niet diep in de buidel te tasten voor de zevenvoudig doelpuntenmaker in de Ligue 1. Zijn na dit seizoen aflopende verbintenis zorgt ervoor dat hij deze winter betrekkelijk goedkoop is.

Een van de ex-werkgevers van Ben Arfa zou nu belangstelling hebben voor Sime Vrsaljko. De Kroatische rechtsback wordt door Tutto Mercato Web gekoppeld aan Newcastle United, waar Daryl Janmaat de vaste kracht als rechtsachter is. Overigens is het nog lang niet zeker dat de Oranje-international de concurrentie met de huidige verdediger van Sassuolo aan zal moeten gaan. Er is meer interesse voor Vrsaljko en zijn contract tot medio 2019 zorgt voor een goede onderhandelpositie van zijn Italiaanse werkgever.

Ilkay Gündogan staat volgens Calcio Mercato voor een mogelijke gang naar de Serie A. De middenvelder is een vaste waarde op het middenveld van Borussia Dortmund en zou daarmee de aandacht van Juventus getrokken hebben. Achttien miljoen zou de inhoud van de zak geld moeten zijn om zijn verbintenis tot medio 2017 af te kopen.

Ook Lazio is om zich heen aan het kijken voor versterkingen. Mede door het blessureleed van Stefan de Vrij wordt daarbij gekeken naar centrale verdedigers. Il Messaggero komt met twee opties. De eerste: Daniel Agger van Bröndby, die in 2014 na acht jaar voor Liverpool te zijn uitgekomen terugkeerde bij zijn jeugdliefde. Een realistischere optie is misschien Douglas. De beresterke Braziliaanse verdediger maakte vorig seizoen indruk in de Europa League met Dnjepr Dnjepropetrovsk, dat Ajax uitschakelde en uiteindelijk pas in de finale van Sevilla verloor. Het bedrag van 5,5 miljoen dat de ronde gaat, lijkt daarmee een koopje voor de Romeinen.

Douglas in duel met Ajacied Mike van der Hoorn, die het vorig seizoen met Ajax tegen Dnjepr Djnepropetrovsk opnam in de Europa League.
Douglas in duel met Ajacied Mike van der Hoorn, die het vorig seizoen met Ajax tegen Dnjepr Djnepropetrovsk opnam in de Europa League.

Alessandro Matri is de ideale huursoldaat van Italiaanse topclubs en mogelijk verkast hij in januari opnieuw. Juventus houdt namelijk rekening met een vertrek van Simone Zaza, voor wie belangstelling bestaat vanuit de Premier League. De Oude Dame zou hem indien het van een vertrek komt willen vervangen door Matri, die afgelopen zomer op huurbasis werd vastgelegd door Lazio als stand-in van Miroslav Klose. Nu de Duitser weer fit is, is een vertrek van Matri voor de Romeinen bespreekbaar, meldt La Gazzetta dello Sport. Matri, wiens eigenlijke broodheer AC Milan is, kwam al twee keer eerder uit voor Juventus.

Louis van Gaal hoeft voor een nieuwe linksback helemaal geen geld uit te geven. Manchester United kan namelijk de aan Celtic verhuurde Tyler Blackett terughalen, nu de nood aan de man is door blessures van Luke Shaw en Marcos Rojo. Blackett is eigenlijk een centrumverdediger, maar kan ook als linksback uit de voeten. Volgens The Daily Mail is zijn terugkeer op Old Trafford daarom een reële mogelijkheid.

Sevilla verliest Ever Banega mogelijk aan AC Milan. De Rossoneri zijn gecharmeerd van de Argentijnse spelmaker, melden Italiaanse media. Banega is relatief goedkoop, doordat zijn contract aan het einde van het seizoen afloopt. Om de transferprijs verder te drukken zou Milan Cristian Zápata in de deal willen betrekken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.