Transferdagboek 21/12: Vidic, Olic, Guardiola en Pellegrini

Reacties

Op 1 januari 2016 gaat de transfermarkt weer open en het zijn de geruchten die het nieuws regeren. VI houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 21/12: Vidic, Olic, Guardiola en Pellegrini

Nemanja Vidic is bij Internazionale al het gehele seizoen uit de roulatie vanwege blessureleed en zou nu aan de vooravond van een transfer staan. De 34-jarige Servische verdediger, die bij Manchester United zijn hoogtijdagen beleefde, is volgens de Russische krant Izvestia in beeld om terug te keren bij Spartak Moskou. Bij die club verdiende hij in twee jaar, tussen 2004 en 2006, zijn transfer naar United. Het contract van de robuuste mandekker loopt in Milaan nog door tot medio 2016, maar de Italianen zouden bereid zijn mee te werken.

Nemanja Vidic in gelukkiger tijden.
Nemanja Vidic in gelukkiger tijden.

Over routiniers gesproken. Ivica Olic (36) heeft bij Hamburger SV nog een contract tot het einde van het seizoen, maar is volledig uit beeld geraakt. Het Kroatische boegbeeld van Die Rothosen maakt zich daarom flink zorgen. Hem wacht immers het EK in de zomer. En daarvoor moet hij minuten blijven maken. De Hamburgse clubleiding zal hem daarbij niet in de weg zitten. Als Olic een nieuwe werkgever vindt, is de clubleiding bereid mee te werken aan een transfervrij vertrek. De kans is dus groot dat we Olic, die tussen 2007 en 2009 wél uitblonk bij HSV, snel ergens anders terug gaan zien, zoals dat voor meer spelers die hun EK in gevaar zien komen zal gelden.

De kans dat Riyad Mahrez snel in een ander shirt te bewonderen is, is klein. De Algerijnse spelmaker heeft een flink aandeel in de sensationele koppositie van Leicester City. Met dertien goals en zeven assists trok hij bovendien de aandacht van de gehele Engelse top, maar volgens zaakwaarnemer Kamel Bengougam heeft dat nog niet geresulteerd in iets dat wijst op een transfer. 'Ik denk ook niet dat Leicester hem wil verkopen. Ik denk dat hij blijft', aldus de belangenbehartiger van Mahrez, die nog een contract tot medio 2019 heeft, tegen Sky Sports.

Net als Mahrez, maakt ook Michy Batshuayi dit seizoen indruk. De 22-jarige Belg van Olympique Marseille staat op elf competitiegoals en heeft volgens Franse media daarmee de aandacht getrokken van Juventus. De scouts van De Oude Dame zagen hoe de spits zondag niet verder kwam dan 1-1 tegen Girondins Bordeaux en niet tot scoren kwam. Dus of hij de scouts overtuigd heeft, is nog maar de vraag.

Behalve spitsen, robuuste verdedigers en overbodige middenvelders is er de laatste weken ook volop aandacht voor succesvolle trainers. Zo was het door alle berichten een publiek geheim dat Josep Guardiola bij Bayern München zou vertrekken aan het einde van het seizoen, waardoor niemand meer echt verbaasd was toen het zondag werd bevestigd. De vraag is alleen waar we de succescoach terug gaan zien. 'Ik denk te weten waar hij naar toe gaat', stelde Bayern-bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge. 'Maar dat is aan hem, en niet aan mij, om bekend te maken. Of aan zijn nieuwe club', waarmee de Duitse bestuurder de geruchten over de gang naar Manchester City alleen maar meer voedt.

De huidige City-manager, Manuel Pellegrini, werd ook naar de komst van Pep Guardiola gevraagd. De Chileen, die bij City nog anderhalf jaar vastligt, bleef daarbij uiterst politiek correct. 'Ooit zal hij in Engeland werken. Ik weet niet of dat snel zal zijn en ik weet ook niet of dat bij deze club zal zijn. Ik hoop voor hem dat hij de kans krijgt bij Manchester City te werken. Waarom ik dat zeg? Omdat het een geweldige club is, waar hij zijn waarde kan bewijzen', aldus de coach, die toevoegde dat je nooit kunt voorspellen wat er zal gaan gebeuren in de voetbalwereld.

Manuel Pellegrini en Josep Guardiola? Binnenkort concurrenten of is de een de opvolger van de ander?
Manuel Pellegrini en Josep Guardiola? Binnenkort concurrenten of is de een de opvolger van de ander?

Arsène Wenger wond er in gesprek met BeIN Sports geen doekjes om: Arsenal gaat de transfermarkt op. 'We zitten niet al te ruim in de fitte spelers en gaan belangrijke wedstrijden krijgen in januari', onderkende hij. 'Dan is het ook nog maar eens afwachten hoe we uit de periode rond Kerst komen, dus we zullen wel actie moeten ondernemen.' Op namen wilde de Franse manager van The Gunners niet ingaan. 'Ik zou het je dolgraag vertellen wie we graag willen halen, maar dan wel beneden, aan de bar, met een kop koffie, maar niet voor je camera.'

Daarmee geeft Wenger de Engelse tabloids bijna een vrijbrief om erop los te fantaseren en dat doen de dagbladen dan ook alsof het een lieve lust is. De eerste naam die viel als mogelijke versterking was die van Adrien Rabiot (20). De middenvelder van Paris Saint-Germain steekt zijn onvrede over de invalbeurten niet onder stoelen of banken en meent dat hij vaker hoort te spelen, ten faveure van Thiago Motta of Marco Verratti. 'Ik ben erg teleurgesteld dat hij zulke uitspraken heeft gedaan', reageerde PSG-eigenaar Nasser Al-Khelaifi in Le Figaro op de vertrekwens van de Fransman, die onder meer liet vallen dat een verhuurperiode voor hem 'een mooi kerstcadeau' zou zijn. 'Ik accepteer niet dat hij zichzelf belangrijker acht dan de club.'

Mocht het tóch tot een (tijdelijke) overstap naar Arsenal komen, zal Rabiot de concurrentie aan moeten gaan met Mesut Özil. De Duitse spelverdeler blijft minstens tot 2018 bij Arsenal. 'Zo lang loopt mijn contract namelijk nog', stelde hij in een gesprek met Kicker. Bayern München zou in de markt zijn voor het lid van de selectie die de wereldbeker vorig jaar zomer in de wacht sleepte, maar daar wil Özil nog niets van weten. 'Ik heb goede herinneringen aan mijn tijd in Duitsland (Schalke 04 en Werder Bremen, red.), maar ik kan nu niet zeggen of ik ooit weer terugkeer.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.