Transferdagboek 19/12: Mourinho, Van Gaal en Lewandowski

Reacties

Op 1 januari 2016 gaat de transfermarkt weer open en het zijn de geruchten die het nieuws regeren. VI houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 19/12: Mourinho, Van Gaal en Lewandowski

José Mourinho is nog maar net ontslagen bij Chelsea of de geruchten over wat de volgende club van de Portugese manager wordt, steken de kop op. Zo zou The Special One een aanbieding van AS Roma om de onder druk staande Rudi Garcia af te lossen, hebben afgewezen. De Italiaanse club zou overigens niet de enige geïnteresseerde zijn, zeker omdat Mourinho al heeft laten weten geen behoefte te hebben aan een periode van rust.

Vooralsnog voelt Mourinho niet de behoefte om bij een club in te stappen, maar dat zo zomaar kunnen veranderen als Manchester United besluit Louis van Gaal te ontslaan na de teleurstellende 2-1 nederlaag tegen Norwich City. The Red Devils wachten daarom alweer zes wedstrijden op een zege. Reden te meer voor Mourinho om zijn pijlen te richten op de trainersstoel op Old Trafford, waar de erfenis van Sir Alex Ferguson nog altijd open staat. ESPN meldt zelfs dat de belangenbehartiger van Mourinho al in gesprek is met United.

Guus Hiddink is officieel aangesteld als manager van Chelsea tot het einde van het seizoen, maar gaat geen ondersteuning krijgen van Didier Drogba. De 37-jarige Ivoriaan, in de eerste periode van Hiddink in Londen nog een gevreesde spits, werd genoemd als assistent. Zover komt het niet, laat de huidige  werkgever van Drogba weten. Montreal Impact voelde zich genoodzaakt te reageren en deed dat via social media. Toch zullen de supporters van de club uit het MLS zich zorgen maken: Drogba is vandaag aanwezig op Stamford Bridge en diverse bronnen melden dat de Ivoriaan wel degelijk in beeld is in Londen.

Waar de club van Drogba niets aan duidelijkheid te wensen overlaat, laat Robert Lewandowski juist al dan niet opzettelijk ruimte voor geruchten. De Poolse goalgetter van Bayern München erkent in gesprek met AS dat er een en ander speelt. Hij wordt voornamelijk in verband gebracht met Real Madrid. 'Ik wil er liever niet over praten; het is geen gemakkelijke situatie', aldus de spits, die daarmee de geruchtenstroom weer voedt. Hij zou inmiddels immers ook in beeld zijn bij Manchester United en Chelsea.

Op te halen in de Premier League: Sébastien Pocognoli (28). De Belgische linksback die in het verleden voor AZ uitkwam, is volledig op het tweede plan geraakt onder manager Tony Pulis en is op de transferlijst geplaatst. 'West Brom wil van me af omdat ze financiële ruimte willen maken voor een nieuwe linksachter', legt de Belg uit in gesprek met Het Nieuwsblad. 'Maar ik ga niet zomaar weg naar de eerste de beste club. Ik heb nog een contract van achttien maanden en dat moeten ze respecteren.' Zou Pocognoli een optie zijn voor Eredivisie-clubs?

Guus Hiddink is zaterdagmiddag definitief aangesteld als interim-manager van Chelsea, maar de Achterhoeker zou bij eigenaar Roman Abramovich wel al een verzoek hebben gedaan voor de winterse transferperiode. De Londense club heeft een aanvaller nodig en Hiddink heeft zijn oog laten vallen op een Engelsman, meldt The Sun. Jamie Vardy (Leicester City) en Saido Berahino (West Bromwich Albion) staan bovenaan de verlanglijst van de ex-bondscoach van het Nederlands elftal.

Chelsea zou Hiddink het seizoen laten afmaken, maar voor de periode daarna wordt nog een manager gezocht. Het zijn geweldige tijden voor Pep Guardiola, die over een aflopende verbintenis beschikt met Bayern München. Nog voor kerstmis laat de Spaanse trainer weten of hij zijn contract verlengt. Als hij dat niet doet, lijkt de weg naar Manchester City open te liggen. Maar Chelsea is nu ook geïnteresseerd. En dan is daar nog Manchester United. Rio Ferdinand vindt dat zijn oude club er werkelijk alles aan moet doen om Guardiola binnen te halen, vertelt hij in een interview met The Guardian. 'United heeft maar één kans om de beste coach ter wereld vast te leggen.' Dat kan nog een mooie strijd worden tussen de drie Engelse topclubs.

Louis van Gaal is nu nog de manager van Manchester United, maar veel indruk maakt zijn ploeg de laatste weken niet. Vooral de improductiviteit valt op. Misschien had hij Javier Hernández niet moeten laten vertrekken naar Bayer Leverkusen, waar de 27-jarige Mexicaan in 23 officiële wedstrijden al achttien keer trefzeker was. Voor de Mexicaan lonkt een snelle terugkeer naar de Premier League, weet Talksport. Arsenal zou een bod voorbereiden op Chicharito.

Iemand die we deze winter nog vaak zullen behandelen in deze rubriek is Alexandre Pato. De 26-jarige spits aast op een terugkeer naar Europa en mag voor 25 miljoen euro vertrekken bij Corinthians. Arsenal, Barcelona, Chelsea, Liverpool, Manchester United en Tottenham Hotspur werden al in verband gebracht met de Braziliaan. Inmiddels is Pato gearriveerd in Italië. Met zijn volgers op Instagram deelde hij een foto vanuit Milaan, waar hij eerder in de periode 2007-12 onder contract stond bij AC Milan. Vooral vanwege blessureleed kon hij zijn grote belofte echter niet inlossen. Gaat dat nu elders wel gebeuren?

Ciao Milano!!🇮🇹

Een foto die is geplaatst door Alexandre Pato (@pato) op

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.