Transferdagboek 23/12: Iturbe, N'Koulou en Sandro

Reacties

Op 1 januari 2016 gaat de transfermarkt weer open en het zijn de geruchten die het nieuws regeren. VI houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 23/12: Iturbe, N'Koulou en Sandro

De naam van Juan Iturbe prijkte al bijna op shirts in de fanshop van Watford, maar de Argentijn lijkt op de valreep toch voor een andere Engelse bestemming te kiezen. Volgens Sky Sports Italia heeft AFC Bournemouth een akkoord bereikt met AS Roma over het huren van de aanvaller. Bournemouth zou de competitiegenoot hebben afgetroefd met een financieel aantrekkelijker voorstel. Iturbe moet het dit seizoen veelal met een bijrol doen bij de Romeinen, die hem in de zomer van 2014 overnamen van Hellas Verona.

Wesley Hoedt en Stefan de Vrij krijgen er bij Lazio mogelijk een concurrent bij met Nicolas N'Koulou. De huidige nummer tien van de Serie A zou de centrumverdediger van Olympique Marseille graag naar Rome zien verkassen, weet Calcio Mercato. Het contract van de 25-jarige Kameroener loopt medio 2016 af en N'Koulou lijkt niet van plan bij te tekenen. Marseille hoopt deze winter nog 3,5 miljoen euro te krijgen voor de mandekker, die Karim Rekik vaak gezelschap houdt in de defensie van de Franse club.

De Spaanse krant Sport schrijft dat Tottenham Hotspur in de zoektocht naar een versterking voor de aanvalslinie is uitgekomen bij Sandro Ramírez, een jeugdproduct van Barcelona. De Spanjaard komt logischerwijs niet veel aan de bak met Lionel Messi, Luis Suarez en Neymar als ploeggenoten. De vaste afkoopsom van twaalf miljoen euro vormt geen enkel probleem voor de Londenaren. Een terugkoopclausule vormt dat echter wel. Barcelona liet eerder Gerard Deulofeu en Adama Traoré naar Engeland vertrekken, met de mogelijkheid om de aanvallers voor een vooraf afgesproken transfersom terug te halen.

Krijgt Harry Kane bij Tottenham Hotspur concurrentie van Sandro Ramírez?
Krijgt Harry Kane bij Tottenham Hotspur concurrentie van Sandro Ramírez?

Rond de transfer van Marko Grujic naar Liverpool begint zich inmiddels een ware soap te ontwikkelen. Het negentienjarige talent van Rode Ster Belgrado leek hard op weg naar Anfield. Engelse media roepen zelfs al dagen dat de transfer is afgerond. Maar nu heeft ook de vader van de Servische middenvelder zich gemeld. The Daily Mail schrijft dat Goran Grujic het paspoort van zijn zoon heeft afgenomen, omdat hij denkt dat het nog te vroeg is voor een transfer naar de Premier League en zijn carrière daardoor in gevaar komt. Rode Ster heeft bevestigd overeenstemming te hebben bereikt met Liverpool over een overgang van Grujic.

Wat geen vervolg krijgt, zijn de geruchten rond de aanstelling van Filippo Inzaghi als trainer van Olympique Lyon. Tenminste, als het aan zijn zaakwaarnemer Federico Pastorello ligt. Hij heeft in gesprek met Tutti Convocati namelijk gezegd dat de voormalige goalgetter van onder meer AC Milan en Juventus niet naar de Franse club zal verkassen. 'Ik weet namelijk dat zij op zoek zijn naar een coach met meer ervaring dan Inzaghi.'

Volgens zijn zaakwaarnemer wordt Filippo Inzaghi niet de nieuwe trainer van Olympique Lyon.
Volgens zijn zaakwaarnemer wordt Filippo Inzaghi niet de nieuwe trainer van Olympique Lyon.

Toch moet Pastorello binnenkort aan de bak. Een ander paradepaardje uit zijn stal zinspeelt namelijk wél op een transfer. Fiorentina-spits Giuseppe Rossi kampte lange tijd met een knieblessure. Nu is hij weer fit, maar omdat andere spelers hun kansen hebben gegrepen tijdens zijn afwezigheid heeft de Italiaanse aanvalsleider geen vaste plaats meer in het elftal van trainer Paulo Sousa. In hetzelfde gesprek met Tutti Convocati schermt de spelersmakelaar met interesse van clubs uit Spanje, Italië en Engeland. Namen noemt hij niet.

Louis van Gaal komt creativiteit tekort in zijn selectie en is naarstig op zoek naar versterkingen. The Mirror brengt James Rodríguez daarom in verband met een transfer naar Manchester United. Hem losweken bij zijn huidige werkgever, Real Madrid, zal echter nog een flink karwei worden. De 24-jarige Colombiaanse spelmaker ligt in de Spaanse hoofdstad namelijk nog 4,5 jaar vast. Maar met geld is alles te koop. Een bedrag van tachtig miljoen euro zou naar verluidt voldoende moeten zijn om de Madrilenen overstag te laten gaan.

James Rodríguez moet Louis van Gaal uit de brand helpen.
James Rodríguez moet Louis van Gaal uit de brand helpen.

Filip Djuricic lijkt op weg naar de uitgang bij Benfica. Volgens A Bola is een vertrek onvermijdelijk na een akkefietje tussen de ex-speler van SC Heerenveen en hoofdcoach Rui Vitória. De Serviër kwam pas in één competitiewedstrijd in actie - tegen Vitória Setúbal kreeg hij als invaller 21 minuten speeltijd - en de frustratie over het gebrek aan vertrouwen kwam er volgens het Portugese medium uit na het competitieduel met Rio Ave (3-1 winst). Een woedeuitbarsting zou hem op een disciplinaire straf komen te staan en er volgt mogelijk nog een boete.

Een andere middenvelder die ooit zijn kunsten vertoonde in de Eredivisie vergaat het stukken beter, want volgens SportItalia staat ex-PSV'er Oscar Hiljemark in de belangstelling van AC Milan. De Zweed die afgelopen zomer naar Palermo verkaste speelde zich in zeventien competitiewedstrijden in de kijker van de Rossoneri. In die optredens in de Serie A kwam hij tot drie goals en twee assists. 'Als er een interessant aanbod komt, zal ik dat uiteraard overwegen', reageert de 23-jarige centrale middenvelder, die ook in de belangstelling zou staan van Napoli, op de vermeende interesse.

Voormalig PSV'er Oscar Hiljemark, tegenwoordig actief bij Palermo, zou wel eens een mooie transfer kunnen gaan maken.
Voormalig PSV'er Oscar Hiljemark, tegenwoordig actief bij Palermo, zou wel eens een mooie transfer kunnen gaan maken.

Guus Hiddink heeft geen extra middenvelders nodig bij Chelsea. Hij richt zich voornamelijk op winterse versterkingen voor zijn voorste linie en zou zijn oog volgens Engelse media hebben laten vallen op Alex Teixeira. De aanvaller van Shakhtar Donetsk kwam dit seizoen in 22 optredens al tot vijftien doelpunten. Dat zijn er zes minder dan de algehele productie van The Blues in dit Premier League-seizoen, dat toch al zeventien wedstrijden beslaat.

Teixeira moet de ravage die José Mourinho in Londen heeft achtergelaten wegpoetsen. Chelsea bezet de vijftiende plaats en bivakkeert na het kampioensjaar in de gevarenzone en dat kostte de Portugese manager de kop. Mourinho wordt na zijn vertrek veelvuldig in verband gebracht met een nieuwe job als eindverantwoordelijke bij Manchester United, waar hij Louis van Gaal op zou moeten volgen. Volgens zijn zaakwaarnemer, de welbekende Super Agent Jorge Mendes, speelt er nog helemaal niets. 'We weten niet wat de toekomst brengt, maar er is nog geen overeenkomst en er is ook zeker nog geen voorstel gedaan door Manchester United', ontkracht de belangenbehartiger de geruchten in de Engelse media.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.