Transferdagboek 26/04: Vermaelen en Juves koopdrift

Reacties

Transfergeruchten. Je verafschuwt ze of je smult ervan. Hoe dan ook, de transferperikelen zijn altijd voer voor discussie. Hoewel de transfermarkt pas op 1 juli weer open gaat, berichten de internationale media al weer volop over toekomstige overgangen. Dagelijks brengt Voetbal International in het Transferdagboek om 18.00 uur een bloemlezing.

Transferdagboek 26/04: Vermaelen en Juves koopdrift

Thomas Vermaelen kwam dit seizoen vaker niet dan wel in actie voor Barcelona. De Belg sukkelt al het gehele seizoen met zijn fysiek en heeft zich daardoor amper kunnen bewijzen in de hoofdmacht van de Catalanen. De ex-Ajacied lijkt daardoor, ondanks zijn tot medio 2019 doorlopende contract, te mogen vertrekken uit Barcelona en volgens het Turkse Fanatik heeft Besiktas al interesse in hem getoond. De huidige koploper van de Süper Lig ziet in hem een welkome versterking als de ploeg als kampioen de Champions League in mag.

Juventus-trainer Massimiliano Allegri hoopt dat toernooi volgend seizoen te winnen, gaf hij afgelopen weekend aan. Giuseppe Marotta, algemeen directeur van de kersverse kampioen van Italië, hoopt Uruguayaans international Edinson Cavani in te lijven. Hij weet dat het lastig zal worden om de aanvaller (onder meer ex-Napoli) en huidige contractspeler van Paris Saint-Germain te verleiden tot een terugkeer naar de Serie A. 'Op dit moment is de kans heel klein dat hij hapt', zei de bestuurder in gesprek met Radio Kiss Kiss.

De kans dat Sime Vrsaljko de overstapt maakt naar De Oude Dame lijkt aanzienlijk groter, weet La Gazzetta dello Sport. Juventus volgt de Sassuolo-verdediger al een tijdje en heeft een samenwerkingsverband met de huidige nummer zeven van de Serie A. The Daily Star meldt echter dat ook Arsenal in de markt is voor de Kroatisch international en liefst vijftien miljoen euro overheeft voor de komst van de 24-jarige rechtsback. Over interesse heeft Vrsaljko, in het bezit van een contract tot medio 2019, dus niet te klagen.

Juan Cuadrado kwam dit seizoen al op huurbasis uit voor Juventus en die club hoopt hem komende zomer definitief over te nemen van Chelsea.
Juan Cuadrado kwam dit seizoen al op huurbasis uit voor Juventus en die club hoopt hem komende zomer definitief over te nemen van Chelsea.

Ook offensief zou Juventus de rechterflank nog graag versterken en Juan Cuadrado permanent overnemen van Chelsea lijkt een logische eerste stap in dat proces. De Colombiaans international was dit seizoen al op huurbasis actief in Turijn en kende met vier goals en zes assists in 26 competitiewedstrijden een redelijk productief jaar. Of The Blues Cuadrado willen laten gaan, is volgens Engelse en Italiaanse media nog maar de vraag.

Juventus heeft de strijd om Michy Batshuayi al verloren, weet The Evening Standard. De Belgische aanvaller van Olympique Marseille prefereert een overstap naar de Premier League boven een transfer naar Italië. De 22-jarige Batshuayi zou er ook al uit zijn naar welke club hij wil verkassen: Tottenham Hotspur. Die club zou zich volgens het dagblad ook al gemeld hebben voor het talent en zou de Belgisch international om budgettaire redenen nog vóór het EK van komende zomer al vast willen leggen, omdat de jongeling daar nog wel eens hoge ogen zou kunnen gaan gooien.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.