Transferdagboek 31/01: Mata, Perotti en Doumbia

Reacties

Op 1 februari 2016 sluit de transfermarkt alweer, dus het zijn de geruchten die het nieuws nog even regeren. VI houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 31/01: Mata, Perotti en Doumbia

Barcelona heeft de hoop op de komst van Celta de Vigo-aanvaller Nolito opgegeven. Volgens Don Balon is Juan Mata inmiddels de belangrijkste kandidaat om de aanval van de Catalanen te versterken. Mata staat open voor een vertrek bij Manchester United, maar de Engelsen willen op zijn vroegst na dit seizoen luisteren naar aanbiedingen.

Newcastle United heeft met Seydou Doumbia de eerste aanvallende versterking bijna binnen. De Ivoriaan van AS Roma is inmiddels in Engeland om medisch gekeurd te worden en stapt vervolgens op huurbasis over naar Newcastle, meldt Sky Sports. Doumbia werd het afgelopen jaar verhuurd aan CSKA Moskou.

Diego Perotti staat op het punt om zijn transfer naar AS Roma af te ronden. De linksbuiten arriveerde zondag in Rome en werd daar opgewacht door een flinke groep fans. De 27-jarige Argentijn wordt overgenomen van Genoa, waar hij een uitstekende eerste seizoenshelft draaide. Roma huurt Perotti tot het eind van dit seizoen voor drie miljoen euro en kan hem vervolgens voor nog eens negen miljoen euro definitief inlijven.

Manchester United heeft dit seizoen al vier keer scouts gestuurd naar een wedstrijd van Tottenham Hotspur om Danny Rose te laten bekijken. Louis van Gaal kan de komst van de linksback echter vergeten, want de Noord-Londense club heeft United volgens The Sunday People laten weten dat Rose niet te koop is.

Datzelfde Manchester United wordt net als Chelsea al tijden gelinkt aan Everton-verdediger John Stones. De Engelse international, die zeker veertig miljoen euro moet kosten, lijkt echter op weg naar Manchester City. De huidige nummer twee van de Premier League heeft volgens The Mirror in ieder geval de beste papieren voor de komst van Stones.

AC Milan wil van Luiz Adriano af maar dat gaat nog niet zo makkelijk. Een overstap naar de Chinese club Jiangsu Suning ketste op het laatste moment af. Wolfsburg, Schalke 04 en Fenerbahçe zijn volgens Calciomercato ook geïnteresseerd, maar willen geen vijftien miljoen euro betalen voor de Braziliaan. Dat bedrag had Jiangsu wel over voor de spits. Adriano, die de voorbije zomer overkwam van Shakhtar Donetsk, scoorde dit seizoen slechts drie keer in de Serie A.

Internazionale is komende zomer een middenvelder rijker. Corriere dello Sport meldt dat Ever Banega over enkele maanden de overstap maakt naar Milaan. Sevilla ontvangt zo'n 2,5 miljoen euro voor de 27-jarige Argentijn, die in het verleden ook voor Valencia en Atlético Madrid speelde. Banega kan bij de Nerazzurri drie miljoen euro per jaar gaan verdienen. Van een wintertransfer gaat het niet komen omdat de huidige vraagprijs van vijf miljoen euro te hoog is voor Inter.

Everton liet Steven Naismith deze winter naar Norwich City verkassen, maar gaat zich op de valreep toch nog versterken. Sky Sports schrijft dat Lokomotiv Moskou-aanvaller Oumar Niasse de overstap naar Goodison Park maakt. De 25-jarige Senegalees werd vorig jaar verkozen tot de beste speler van de Russische competitie. In het huidige seizoen scoorde hij acht keer in vijftien competitiewedstrijden.

Voormalig PSV'er Marcelo is op weg naar Besiktas. De Braziliaanse centrumverdediger zou volgens Bild bij Hannover 96 al afscheid hebben genomen van zijn ploeggenoten. De 28-jarige mandekker speelde tussen 2010 en 2013 in Eindhoven. In Istanbul komt Marcelo Atiba Hutchinson tegen. De twee speelden drie seizoenen samen bij PSV.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.