14 jaar en 29 dagen: piepjonge debutant breekt record Agüero

Reacties

Mateo Apolonio is donderdag de geschiedenisboeken ingegaan. De piepjonge Argentijn (14 jaar en 29 dagen) maakte zijn debuut in de Argentijnse beker voor Deportivo Riestra en steekt daarmee Sergio Agüero de loef af.

14 jaar en 29 dagen: piepjonge debutant breekt record Agüero
© TyC Sports

Zes minuten voor tijd maakte Apolonio zijn opwachting als invaller bij de wedstrijd tussen Riestra en Newell's Old Boys. Het veertienjarige talent kon niet voorkomen dat zijn ploeg met 0-1 onderuitging.

Bijna 21 jaar lang was het record voor de jongste debutant in een Argentijnse hoofdcompetitie in handen van Agüero. Op 5 juli 2003 maakte de voormalige aanvaller van onder meer Barcelona en Manchester City zijn debuut op de leeftijd van 15 jaar en 33 dagen.

'Ik was in de woonkamer van mijn huis, mijn moeder belde me en mijn vader huilde aan de telefoon', zei Apolonio in aanloop naar zijn debuut. 'En daar vertelde hij me: 'Je bent opgeroepen voor het eerste elftal. Het is een unieke ervaring en wat er ook gebeurt, het zal een mooie herinnering voor me zijn.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.