Transferdagboek 05/01: Batshuayi, Diego Costa en Mané

Reacties

Op 1 januari 2016 is de transfermarkt weer open gegaan en het zijn de geruchten die het nieuws regeren. VI houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 05/01: Batshuayi, Diego Costa en Mané

Bij Chelsea heeft Diego Costa dit seizoen moeite om het net te vinden, maar zijn oude club Atlético Madrid heeft nog alle vertrouwen in de spits. Volgens The Daily Mirror heeft de Spaanse koploper onlangs tevergeefs een bod uitgebracht op Diego Costa.

De geruchten over de toekomst van Sadio Mané blijven maar toenemen. De smaakmaker van Southampton wordt al tijden in verband gebracht met Manchester United, maar nu zouden ook Bayern München en Chelsea in de markt zijn. Althans, dat is wat The Daily Mirror weet te melden.

Michy Batshuayi heeft lak aan alle berichten over een mogelijke transfer naar Engeland en wil juist bij Olympique Marseille blijven. Sterker nog, de Belgische spits is met de clubleiding in gesprek over een nieuw contract en volgens L'Équipe wordt er al snel witte rook verwacht.

Edmilson werd al met de nodige clubs in verband gebracht, maar de aanvaller van Sint-Truiden heeft zijn zinnen gezet op een transfer binnen België. De Belg met Braziliaanse roots heeft in een tweet namelijk laten weten dat 'zijn hart voor Standard gekozen heeft'. Bij Standard is de 21-jarige linksbuiten geen onbekende. Hij speelde van zijn twaalfde tot zijn achttiende immers al in de jeugdopleiding van de club.

Nu Rafael Benítez is ontslagen als trainer van Real Madrid, wil volgens onder meer The Daily Mirror ook Gareth Bale vertrekken. De man van honderd miljoen had een prima relatie met Benítez en ziet het niet zitten om zich onder de nieuwe trainer (Zinedine Zidane) wederom opnieuw te moeten bewijzen. Weinig verrassend wordt Manchester United genoemd als belangrijke gegadigde om de Welshman terug naar de Premier League te halen.

Schalke 04 staat volgens Bild op het punt zich te versterken met Alessandro Schöpf. De aanvallende middenvelder maakte in de eerste seizoenshelft veel indruk bij 1. FC Nürnberg en moet in Gelsenkirchen de leemte opvullen die de naar VfL Wolfsburg vertrokken Julian Draxler afgelopen zomer heeft achtergelaten. Overigens werd ook Hakim Ziyech in Duitsland al met die vacature in verband gebracht.

Liverpool komt voorlopig nog niet met duidelijkheid over de toekomst van Mario Balotelli. De spits wordt dit seizoen verhuurd aan AC Milan, maar zijn zaakwaarnemer Mino Raiola hintte onlangs naar een terugkeer op Anfield. Liverpool-manager Jürgen Klopp heeft echter nog niet over Balotelli nagedacht, vertelde hij op een persconferentie. 'Op dit moment heb ik de tijd niet om over zaken die pas in de zomer gaan spelen na te denken. Misschien heeft zijn agent dit gezegd en we zullen met die agent gaan praten, maar op dit moment ben ik er niet mee bezig. Ik heb al mijn aandacht nodig om na te denken over wat we nu kunnen veranderen.'

Diezelfde Klopp wilde wél kwijt dat Liverpool in tegenstelling tot de vele geruchten geen bod gaat uitbrengen op Marc-André Ter Stegen. De Duitse coach is namelijk zeer tevreden over zijn huidige doelman, de Belg Simon Mignolet. 'We zullen niet bieden op Ter Stegen. En het is makkelijk om te zeggen: dit kan beter, en dat kan beter, en dat ook. Maar Simon Mignolet is een héél, héél, héél goede doelman. De nummer twee van de Belgische nationale ploeg - of nummer één, we zullen wel zien. En dat is momenteel een groot voetballand, dus hij heeft een goede opleiding gekregen', aldus Klopp.

De Engelse tabloids brengen onder meer Chelsea en Manchester United vrijwel dagelijks in verband met Leicester City-revelatie Jamie Vardy, maar een transfer is ver weg. The Daily Mail weet zelfs te melden dat Leicester er momenteel alles aan doet om het contract van de 28-jarige spits open te breken en te verlengen. Vardy, die dit seizoen vijftien doelpunten maakte in twintig competitieduels, kan zijn salaris naar verluidt verdubbelen door bij te tekenen.

Marquinhos begint langzaam maar zeker steeds meer moeite te krijgen met de bijrol die hij speelt bij Paris Saint-Germain. De verdediger is voor het derde seizoen op rij slechts bankzitter in Parijs, waar zijn landgenoten Thiago Silva en David Luiz de voorkeur krijgen in het hart van de defensie. 'Zoals elke speler, wil ook ik graag spelen. Maar je moet de beslissingen van de coach altijd respecteren. Toch is het wel waar dat er ook voor mij een moment komt dat ik meer wil. Ik geef mezelf hier nog zes maanden om prijzen te winnen en een basisplaats te veroveren. Daarna zullen we wel zien wat er gaat gebeuren', vertelt de Braziliaan aan Journal du Dimanche. Met name vanuit Engeland wordt de situatie van Marquinhos nadrukkelijk in de gaten gehouden. Zo hebben Chelsea en Manchester United volgens The Daily Mail belangstelling.

Manager Mark Hughes maakt zich bij Stoke City helemaal geen zorgen over een mogelijk vertrek van smaakmaker Bojan Krkic. De aanvaller zou vanwege een vermeende transferclausule voor 15 miljoen euro op te halen zijn, maar daar is volgens Hughes geen sprake van. De Engelse coach laat aan The Daily Mail weten dat er geen sprake is van een dergelijke clausule en dat Bojan het seizoen gewoon afmaakt bij Stoke, waar hij een ijzersterk aanvalstrio vormt met Marko Arnautovic en Xherdan Shaqiri.

Manchester City is er niet in geslaagd om Leroy Sané (19) los te weken bij Schalke 04. Voorzitter Clemens Tönnies van de Duitsers vertelt aan Bild dat de club besloten heeft om het Duitse toptalent in januari niet te laten vertrekken. In Engeland wordt dat bericht echter vooral opgevat als een manier om de prijs op te drijven. Eerder werd al gesproken van een bod van 55 miljoen euro van Manchester City.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.