Transferdagboek 31/12: Atsu, Valdés, Isco, Lavezzi en Sané

Reacties

Op 1 januari 2016 gaat de transfermarkt weer open en het zijn de geruchten die het nieuws regeren. VI houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 31/12: Atsu, Valdés, Isco, Lavezzi en Sané

Guus Hiddink gaat huurling Christian Atsu terughalen naar Stamford Bridge, meldt Daily Mirror. De Ghanees, in het seizoen 2013/14 nog op huurbasis actief bij Vitesse, komt bij AFC Bournemouth niet in de plannen voor van manager Eddie Howe. Dit seizoen kwam de aanvaller zelfs nog geen minuut in actie in de Premier League. Hiddink wil Atsu echter niet zomaar afschrijven. Hij zou hem graag zelf aan het werk willen zien, voordat hij besluit of hij opnieuw wordt verhuurd of misschien zelfs een kans krijgt bij Chelsea.

Voor Víctor Valdés is er al een tijd geen enkel perspectief meer bij Manchester United, maar volgens AS kan de keeper zijn carrière voortzetten in Mexico. Cruz Azul zou de belangrijkste gegadigde zijn om de 33-jarige sluitpost in te lijven. Een vertrek lijkt sowieso onvermijdelijk voor de doelman, die in een jaar op Old Trafford welgeteld één keer aan de aftrap verscheen in de Premier League. Manager Louis van Gaal heeft Valdés inmiddels ook volledig afgezonderd van zijn ploeggenoten. Zelfs met de beloften mag hij niet meetrainen.

Een half jaar na de komst van Kevin De Bruyne is Manchester City volgens The Guardian van plan opnieuw te winkelen in de Bundesliga. Sportief directeur Txiki Begiristian heeft Schalke 04-talent Leroy Sané gebombardeerd tot belangrijk transferdoelwit. City heeft de negentienjarige aanvaller al sinds december 2013 in het vizier en hoopt komende maand, en anders komende zomer, toe te slaan. Schalke vraagt wel veertig miljoen euro voor de man die negen keer scoorde in 39 duels.

Om de aanvallende middenlinie te versterken zijn Die Königsblauen zelf ook op zoek naar winterse versterkingen. Volgens Bild was de werkgever van Klaas-Jan Huntelaar het met Corinthians al eens over de transfer van Renato Augusto, maar de 27-jarige middenvelder heeft volgens de Duitse krant nu ook een aanbieding van een club uit China gehad. En die ligt er niet om. De Braziliaanse ex-speler van Bayer Leverkusen zou in Azië negen miljoen euro per jaar kunnen verdienen.

Dergelijke jaarsalarissen worden ook bij Real Madrid betaald, al behoort Isco nog niet tot de groep uitverkorenen die zich de grootverdieners van de De Koninklijke mogen noemen. De 23-jarige middenvelder is sinds zijn komst van Málaga nog niet bepaald uitgegroeid tot bepalend gezicht. Vooral de laatste weken houdt trainer Rafael Benítez de Spaanse technicus aan de kant. Volgens Onda Cero wil Isco in januari daarom vertrekken als de 55-jarige coach aanblijft in Madrid.

Ezequiel Lavezzi heeft vergelijkbare plannen bij Paris Saint-Germain, maar Zlatan Ibrahimovic wil niet dat de Argentijnse aanvaller vertrekt. 'Nee, bij PSG, ik heb hem nodig', zei de 34-jarige Zweed toen hij werd gevraagd of de toekomst van Lavezzi in Italië ligt. Internazionale leek de bestemming te worden van de dertigjarige bankitter, maar trainer Roberto Mancini wees die suggestie van de hand. 'Ik heb Pocho eerlijk gezegd niet gezien. Komt Lavezzi? Ja, met de bus van PSG…'

De kans dat Mathieu Debuchy (30) eieren voor zijn geld kiest wegens zijn reserverol bij Arsenal, is groot. Manager Arsène Wenger sloot een vertrek van de Franse rechtsback woensdag niet uit. Dat lijkt koren op de molen te zijn van AS Roma en Olympique Lyon, die op die positie wel wat versterking kunnen gebruiken. The Daily Mail zegt dat beide clubs een bod voorbereiden op Debuchy. De 27-voudig international ziet zijn kansen op deelname aan het EK in eigen land daarmee weer groeien.

Liverpool heeft de weg omhoog kort voor de jaarwisseling weer gevonden. Met twee zeges op rij is de achterstand op de koplopers geslonken tot negen punten, maar als The Reds zich definitief willen mengen in de strijd om de titel, moet er tijdens de winterse transferwindow wat gebeuren, zo meent manager Jürgen Klopp. De Duitser zou zijn oog hebben laten vallen op Jeison Murillo (23). De Colombiaanse verdediger van Internazionale, die ook in de belangstelling zou staan van Barcelona en Real Madrid, zou dertig miljoen euro moeten kosten, weten verschillende Italiaanse media.

Een andere Italiaan die momenteel geliefd is in de mondiale voetbalwereld is Massimiliano Allegri. De hoofdcoach van Juventus volgt volgens verscheidene Engelse media momenteel Engelse lessen en doet dat niet voor niks: de 48-jarige oefenmeester staat volgens The Daily Mirror hoog op de lijstjes van Chelsea en Manchester United. Hij heeft echter nog een tot medio 2017 doorlopend contract bij De Oude Dame en zit vrij stevig in het Turijnse zadel, nu Juve de laatste weken een flinke inhaalslag heeft gemaakt na een mindere competitiestart.

Miralem Pjanic wordt al geruime tijd in verband gebracht met een vertrek uit Rome, maar zijn werkgever wil hem niet kwijt. De Bosniër, die in de belangstelling zou staan van Real Madrid en Barcelona, heeft weliswaar een vertrekclausule van 45 miljoen euro in zijn contract, maar die gaat alleen op voor een zomers vertrek. Bovendien wil AS Roma de middenvelder – in vijftien Serie A-wedstrijden zeven keer trefzeker en vijf keer de aangever  - volgens Il Messaggero onder geen beding kwijt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.