Transferdagboek 27/01: Nolito, Dembélé en Pochettino

Reacties

Op 1 januari 2016 is de transfermarkt weer open gegaan en het zijn de geruchten die het nieuws regeren. VI houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 27/01: Nolito, Dembélé en Pochettino

Liverpool gaat de strijd met Barcelona aan om de komst van Nolito. De aanvaller maakt dit seizoen veel indruk bij Celta de Vigo en volgens talkSPORT hebben The Reds nu een bod van achttien miljoen euro uitgebracht op Nolito. Op de achtergrond zou ook Arsenal belangstelling hebben.

Fulham en Tottenham Hotspur zijn nog steeds in gesprek over het Franse talent Moussa Dembélé. De spits mag van Fulham niet tussentijds vertrekken, maar volgens The Guardian hoopt Tottenham toch zaken te kunnen doen door Dembélé het seizoen op huurbasis af te laten maken op Craven Cottage.

Mauricio Pochettino is de volgende trainer die in verband gebracht wordt met Chelsea. De huidige manager van Tottenham Hotspur is volgens The Independent één van de kandidaten om het na dit seizoen over te nemen van interim-coach Guus Hiddink. Eerder werden onder meer Josep Guardiola, Diego Simeone, Mark Hughes en Jorge Sampaoli al genoemd.

Mauricio Pochettino is de zoveelste coach die in verband gebracht wordt met Chelsea, dat zoekt naar een opvolger voor interim-manager Guus Hiddink.
Mauricio Pochettino is de zoveelste coach die in verband gebracht wordt met Chelsea, dat zoekt naar een opvolger voor interim-manager Guus Hiddink.

Genoa krijgt in de strijd tegen degradatie mogelijk hulp van Guillermo Varela. Tuttomercatoweb meldt dat Genoa-voorzitter Enrico Preziosi al gesproken heeft met de zaakwaarnemer van de Manchester United-verdediger. Op Old Trafford komt de 22-jarige Uruguayaan amper aan de bak onder Louis van Gaal. De Nederlander deed dit seizoen in slechts twee competitiewedstrijden een beroep op de back. Van Gaal lijkt Varela door de vele blessures echter niet te willen laten gaan.

Ook Ronald Koeman lijkt een transfer te dwarsbomen. De zaakwaarnemer van Juanmi heeft tegenover Cadena SER bevestigd dat Real Sociedad belangstelling heeft in de Southampton-spits. De 22-jarige Spanjaard heeft nog een stap terug moeten doen in de pikorde na de komst van Charlie Austin, maar mag desondanks niet vertrekken. De voormalige speler van Málaga moet bij The Saints genoegen nemen met invalbeurten.

Gary Cahill is zijn plek op de bank bij Chelsea meer dan zat. De Engelse international wil met het oog op het EK in Frankrijk wekelijks aan spelen toekomen en zou het bestuur van de Londenaren daarom hebben gevraagd om mee te werken aan een transfer, meldt The Guardian. Interim-manager Guus Hiddink geeft Kurt Zouma voorlopig de voorkeur boven Cahill.

Arsenal hoopt zich deze week te versterken met Ben Chilwell. Het negentienjarige talent staat nu nog onder contract bij Leicester City en wordt in Engeland gezien als de toekomstige linksback van de nationale ploeg. Een eerste bod van vier miljoen euro werd afgewezen door Leicester, maar volgens The Sun heeft Arsenal inmiddels een tweede aanbieding ter waarde van 5,3 miljoen euro op tafel gelegd.

Jürgen Klopp is niet tevreden over het huidige middenveld van Liverpool en heeft daarom een gesprek gehad met de zaakwaarnemer van Granit Xhaka. De middenvelder maakt dit seizoen een uitstekende indruk bij Borussia Mönchengladbach en zou nog deze maand de overstap kunnen maken naar Engeland, meldt Bild.

Liverpool-manager Jürgen Klopp heeft naar verluidt een eerste gesprek gehad met Granit Xhaka. De Zwitserse controleur scoorde dit seizoen drie keer in de Bundesliga.
Liverpool-manager Jürgen Klopp heeft naar verluidt een eerste gesprek gehad met Granit Xhaka. De Zwitserse controleur scoorde dit seizoen drie keer in de Bundesliga.

Leicester City beschikt met Jamie Vardy al over een uitstekende spits, maar toch heeft de clubleiding een bod van tien miljoen euro uitgebracht op Loïc Rémy, schrijft L’Équipe. De Franse spits staat nu nog onder contract bij Chelsea, maar mag daar naar verluidt vertrekken nu de club zich versterkt heeft met Alexandre Pato.

Als het Chelsea niet lukt om de komst van Alexandre Pato af te ronden, dan schakelen de Londenaren volgens The Daily Express over naar Robin van Persie. Manager Guus Hiddink zou de aanvaller van Fenerbahçe in dat geval graag inlijven als stand-in voor Diego Costa. Pato wordt woensdag in Londen gekeurd, maar over zijn fysieke toestand bestaan de nodige twijfels. Van Persie is op zijn beurt geen onbetwiste basisspeler in Istanbul, maar kan bogen op in totaal elf jaar Premier League-ervaring namens Arsenal en Manchester United.

Ajax-doelwit Bertrand Traoré heeft over interesse niets te klagen. De aanvaller (ex-Vitesse), die bij Chelsea nauwelijks speeltijd krijgt, staat volgens het Portugese A Bola nu ook op het lijstje van Hamburger SV. Ook Sporting Lissabon liet al zijn interesse doorschemeren. De grote vraag is echter of Hiddink bereid is de twintigjarige aanvaller uit Burkina Faso überhaupt te verhuren nu de Londenaren zo krap in de spitsen zitten.

Francesco Guidolin heeft het clubbestuur van Swansea City op zijn beurt verzocht om Alberto Paloschi naar de Premier League te halen. De nieuwe manager van de club uit Wales kent de spits van Chievo Verona uit hun gezamenlijke tijd bij Parma. Paloschi is inmiddels aan zijn vijfde seizoen bezig bij Chievo, waarvoor hij dit seizoen met acht treffers clubtopscorer is. Ook Atalanta Bergamo zou volgens Sky Sport Italia achter de 26-jarige spits aanzitten, maar Swansea zou vooralsnog met tien miljoen euro het hoogste bod gedaan hebben.

Manchester United heeft volgens Daily Mail een oogje op Bruno Martins Indi. Louis van Gaal zou de verdediger, onder zijn bewind een vaste waarde in Oranje, graag deze winter nog aan zijn selectie toevoegen. Scouts van Manchester United zagen Martins Indi zondagavond met FC Porto winnen van Maritimo Funchal, waarin hij deel uitmaakte van een onpasseerbare defensie (1-0).

Louis van Gaal liet Bruno Martins Indi debuteren voor Oranje en zou hem nu naar Manchester United willen halen.
Louis van Gaal liet Bruno Martins Indi debuteren voor Oranje en zou hem nu naar Manchester United willen halen.

Leicester City wil nog een extra spits aantrekken voor de tweede seizoenshelft en heeft volgens de BBC zijn oog laten vallen op Ahmed Musa. Het eerste bod op de voormalige spits van VVV-Venlo werd echter afgewezen door zijn club CSKA Moskou, dat geen genoegen neemt met twintig miljoen euro. De 23-jarige Musa heeft een clausule in zijn contract dat hij voor dertig miljoen mag vertrekken uit de Russische hoofdstad, maar CSKA zou wel bereid zijn wat water bij de wijn te doen en akkoord gaan met 25 miljoen.

Florentino Pérez heeft aan France Football laten weten dat Real Madrid deze transferperiode geen spelers gaat halen. En dat mag gerust opvallend worden genoemd, want er hangt De Koninklijke een transferverbod boven het hoofd. Aan de andere kant spreekt uit de woorden van de voorzitter van Real natuurlijk ook het vertrouwen dat hij denkt dat het zover niet komt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.