Transferdagboek 24/01: Drogba, Atsu en Gervinho

Reacties

Op 1 januari 2016 is de transfermarkt weer open gegaan en het zijn de geruchten die het nieuws regeren. VI houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 24/01: Drogba, Atsu en Gervinho

Christian Atsu hervat zijn carrière mogelijk in de Primera División. De aanvaller heeft bij Chelsea geen enkel uitzicht op speelminuten en staat in de belangstelling van Málaga, dat een vervanger zoekt voor de naar Watford vertrokken Nordin Amrabat, meldt Sky Sports. Op de achtergrond zou ook Espanyol belangstelling hebben voor Atsu, die in het verleden nog op huurbasis uitkwam voor Vitesse.

Waar Chelsea Atsu mogelijk ziet vertrekken, hoeft de club ogenschijnlijk niet meer te rekenen op de komst van Didier Drogba. De spits was in beeld om als assistent van Guus Hiddink aan de slag te gaan in Londen, maar dat lijkt niet meer aan de orde. Drogba is namelijk met zijn club Montreal Impact vertrokken naar Qatar om zich voor te bereiden op het komende seizoen in de Verenigde Staten.

AS Roma lijkt Gervinho kwijt te raken van de Chinese club Jiangsu Suning, dat naar verluidt achttien miljoen euro betaalt voor de Ivoriaanse aanvaller. 'Ik kan bevestigen dat we praten over een transfer van Gervinho naar China. Wanneer een speler bij ons aangeeft dat hij wil vertrekken, heeft het geen zin om hem te behouden', is technisch directeur Mauro Baldissoni duidelijk tegenover Mediaset.

Gervinho is niet de enige speler uit de Serie A die voor een verhuizing naar China staat. Vice-president Javier Zanetti van Internazionale heeft namelijk aan Mediaset bevestigd dat Fredy Guarín in gesprek is met Shanghai Shenhua. 'We hopen zo snel mogelijk nieuws te hebben. Of we het geld van een transfer zullen herinvesteren? We kijken eerst of het rond gaat komen. Als we de ploeg kunnen versterken, doen we dat', aldus Zanetti.

Barcelona overweegt om Fernando Torres na dit seizoen een saillante aanbieding te doen. De spits heeft een aflopend contract bij Atlético Madrid en is volgens AS een optie om als stand-in te gaan fungeren bij Barça. De laatste jaren stelde Torres teleur bij Chelsea en AC Milan, terwijl hij ook bij zijn oude liefde Atlético geen basisplaats heeft.

AC Milan en Internazionale strijden met elkaar om de komst van Hatem Ben Arfa, schrijft L’Équipe. De aanvallende middenvelder maakt dit seizoen veel indruk bij Nice, waar hij in 22 competitieduels tien keer scoorde. Omdat het contract van de 28-jarige Fransman afloopt, is hij na dit seizoen transfervrij op te pikken.

Alexandre Pato kan zijn transfer naar Chelsea vergeten. De Londenaren hadden naar verluidt al een akkoord bereikt met Corinthians over de transfersom, maar Guus Hiddink heeft volgens The Daily Star een stokje voor de transfer gestoken. De interim-manager betwijfelt of Pato wel een versterking is voor Chelsea.

Mark Hughes zou één van de kandidaten zijn om na dit seizoen de nieuwe manager van Chelsea te worden. Hughes is dit seizoen erg succesvol met Stoke City.
Mark Hughes zou één van de kandidaten zijn om na dit seizoen de nieuwe manager van Chelsea te worden. Hughes is dit seizoen erg succesvol met Stoke City.

Diezelfde Hiddink zou na dit seizoen wel eens opgevolgd kunnen worden door Mark Hughes bij Chelsea. De manager van Stoke City staat volgens The Sunday Mirror hoog op het lijstje van de Londenaren, die eerder dit seizoen José Mourinho ontsloegen. Hiddink maakt het seizoen af bij Chelsea, maar is niet van plan langer te blijven. Eerder werden ook Ronald Koeman, Diego Simeone en Jorge Sampaoli al in verband gebracht met Chelsea.

Simeone staat op dit moment nog aan het roer bij Atlético Madrid en in die hoedanigheid vreest de trainer voor een vertrek van Antoine Griezmann, zijn sterspeler. De Fransman wordt nadrukkelijk in verband gebracht met diverse Engelse topclubs. 'Hij is niet te koop en is zeer belangrijk voor ons, maar we kunnen hem niet aan de ketting leggen. De technisch directeur werkt elke dag hard om hem te behouden en praat veel met Griezmann en zijn omgeving', zei Simeone tijdens een persconferentie.

Het verlies van Manchester United tegen Southampton deed de geruchtenmolen weer harder draaien over de positie van Louis van Gaal. José Mourinho zou zelfs een brief van zes kantjes naar Old Trafford hebben gestuurd om te onderstrepen graag het stokje over te nemen. Maar dit gerucht is een dag later hardhandig de kop ingedrukt door zijn zaakwaarnemer Jorge Mendes. 'Het komt niet op in het hoofd van managers als Mourinho om clubs sollicitatiebrieven te sturen', brengt Mendes zondag naar buiten via een verklaring. 'Het is lachwekkend en ridicuul.'

Naast alle geruchten over Van Gaal wordt er ook druk gespeculeerd over welke speler er deze transferperiode richting Old Trafford komt. Het Spaanse MARCA komt met de naam Éver Banega op de proppen. De Argentijnse middenvelder van Sevilla zou hoog op het verlanglijstje staan.

Ook James Rodríguez is een van de potentiële versterkingen voor The Mancunians. Zijn zaakwaarnemer Mendes, inderdaad ook die man die Mourinho vertegenwoordigt, zou inmiddels hebben laten doorschemeren dat United een van de clubs is die de Colombiaan van Real Madrid wil overnemen.

Een kwestie van in de markt zetten? Het prijskaartje van ruim tachtig miljoen hangt boven een overgang van de aanvallende middenvelder, die schijnbaar openstaat voor een nieuwe uitdaging vanwege zijn vertroebelde verhouding met trainer Zinedine Zidane, die tijdens zijn persconferentie zei dat Real géén nieuwe spelers nodig heeft.

Een andere Colombiaan, Radamel Falcao, heeft eveneens minder reden tot lachen. De spits heeft bij Chelsea zijn langlopende vormcrisis niet kunnen beëindigen. Het lijkt dan ook niet logisch dat de Londense club Falcao aan het einde van het seizoen definitief overneemt van AS Monaco.

Via Football Leaks zijn de voorwaarden naar buiten gekomen. Chelsea, dat Falcao schijnbaar zonder huursom in de gelederen heeft opgenomen, moet voor 30 april kenbaar maken of het de optie tot koop licht. De afkoopsom bedraagt dan vijftig miljoen euro.

Dat bedrag heeft Sparta Moskou-eigenaar Leonid Fedun in zijn hoofd als het gaat om een tussentijds vertrek van Quincy Promes.  'We hebben meerdere aanbiedingen gehad, maar die waren niet hoog genoeg. Ik zet in op minstens veertig á vijftig miljoen euro. Voor minder gaat hij voorlopig niet weg', aldus Fedun tegen het Russische TASS. 'Als ik zie hoeveel Manchester United heeft betaald voor Memphis Depay... Promes is zeker niet minder dan hij.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.