Transferdagboek 17/01: Guidolin, De Gea en Vangioni

Reacties

Op 1 januari 2016 is de transfermarkt weer open gegaan en het zijn de geruchten die het nieuws regeren. VI houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 17/01: Guidolin, De Gea en Vangioni

Real Madrid mag dan een transferverbod opgelegd gekregen hebben, dat betekent niet dat de club geen spelers meer wil kopen komende zomer. Volgens The Independent gaat Real na dit seizoen een nieuwe poging wagen om David De Gea los te weken bij Manchester United, iets wat afgelopen zomer niet lukte.

José Mourinho werd vorige maand ontslagen bij Chelsea, maar is nog niet klaar met het werken in de Premier League. De Portugees heeft volgens The Times zelfs de mogelijkheid gehad om na het ontslag van Rafael Benítez terug te keren als trainer van Real Madrid, maar daar had Mourinho geen trek in omdat hij in Engeland actief wil blijven.

Francesco Guidolin wordt volgens Sky Sports de nieuwe trainer van Swansea City. De club uit Wales ontsloeg Gary Monk begin november vanwege tegenvallende resultaten en staat op het punt de Italiaan aan te stellen als opvolger van Monk. Guidolin was tot medio 2014 trainer van Udinese, dat onder zijn leiding aanvallend voetbal speelde. Om die reden is Swansea uitgekomen bij de zestigjarige Italiaan.

AC Milan hoopt zich nog deze maand te versterken met Leonel Vangioni. De linksback staat nu nog onder contract bij River Plate en zou eigenlijk pas na dit seizoen naar Milaan vertrekken, maar de Italianen willen hem nu al deze maand binnenhalen. Er is inmiddels een bod gedaan, bevestigt River-president Rodolfo D'Onofrio. Het contract van de 28-jarige Vangioni loopt na dit seizoen af in Argentinië.

Victor Valdés speelde dit seizoen nog geen minuut voor Manchester United, maar van een vertrek lijkt het deze winter niet te komen. De Spaanse keeper was op weg naar Newcastle United, maar die overgang heeft manager Louis van Gaal volgens The Sunday Mirror hoogstpersoonlijk geblokkeerd. The Magpies willen de 34-jarige doelman graag een half seizoen huren nu Tim Krul nog een tijd geblesseerd is. Valdés moet het voorlopig met een tribuneplaats op Old Trafford doen.

De 35-jarige Ashley Cole hoopt eveneens nog op wedstrijdminuten in de late herfst van zijn loopbaan. Het verblijf van de Engelse linksback bij AS Roma is uitgedraaid op een teleurstelling. Waar de vleugelverdediger vorig seizoen nog tot zestien optredens kwam, wacht Cole deze jaargang nog op zijn eerste invalbeurt of basisplaats. Sky Sports meldt dat de voormalige speler van Chelsea en Arsenal met Roma overeenstemming heeft bereikt over beëindiging van zijn contract, zodat hij transfervrij naar Los Angeles Galaxy kan verhuizen. De trainer van de Amerikaanse club bevestigde eind vorig jaar al concrete interesse te hebben in Cole.

Ashley Cole, AS Roma, Los Angeles Galaxy

Kersvers Roma-coach Luciano Spalletti, de opvolger van de ontslagen Rudi Garcia, kan binnenkort mogelijk over een nieuwe linksback beschikken. De Romeinen werden eerder al in verband gebracht met Barcelona-verdediger Adriano, maar ook Fabrice N'Sakala staat volgens Italiaanse media op het lijstje van de Serie A-club. Anderlecht kan drieënhalf miljoen euro ontvangen voor de 25-jarige N'Sakala, die volgens Het Laatste Nieuws ook in de belangstelling van Wolverhampton Wanderers staat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.