Transferdagboek 10/01: Bony, Sturridge en Robinho

Reacties

Op 1 januari 2016 is de transfermarkt weer open gegaan en het zijn de geruchten die het nieuws regeren. VI houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 10/01: Bony, Sturridge en Robinho

Volgens The Sun keert Wilfried Bony mogelijk nog deze maand terug naar Swansea City. De spits is bij Manchester City uit de gratie geraakt na kritiek aan het adres van trainer Manuel Pellegrini en mag volgens de krant vertrekken zodra zijn werkgever een vervanger gevonden heeft. City denkt voor die rol aan Jamie Vardy (Leicester City). Swansea wil Bony dolgraag terughalen, maar het is onduidelijk of de club uit Wales financieel  in staat is de transfer rond te breien. Indien Bony te duur blijkt, is Jermain Defoe van Sunderland een alternatief.

Robinho staat voor een terugkeer naar Santos. Alweer? Ja, alweer. Het wonderkind van weleer zet volgens Globo Esporte maandag zijn handtekening onder een tweejarig contract bij zijn jeugdliefde. De 31-jarige aanvaller staat op het moment onder contract bij Guangzhou Evergrande en kwam tussen 2002 en 2005, in 2010 en tijdens het seizoen 2014/15 ook al uit voor Santos. De transfer van Robinho naar Santos wordt mede mogelijk gemaakt door externe financiers.

In Italië lijkt door een wel heel bijzondere oorzaak een vertrek van Fabio Quagliarella (foto onder) in de maak. De spits maakte woensdag een doelpunt voor Torino tegen Napoli. In plaats van die treffer te vieren, bood hij zijn excuses aan richting de fans van zijn voormalige club. De aanhang van Torino pruimt de international daarom niet langer en lieten zondag rondom het treffen met Empoli luid en duidelijk weten dat hij niet langer welkom is.

Jürgen Klopp is volgens The Mirror klaar met Daniel Sturridge. De spits heeft enorme kwaliteiten, maar is tevens om de haverklap geblesseerd. De Duitse manager van Liverpool zou daarom bereid zijn de frontman bij een goed bod te verkopen. Voor dertig miljoen zou Sturridge af te halen zijn op Anfield.

Newcastle United kan als nummer achttien van de Premier League wel wat versterking gebruiken en Jonjo Shelvey is de man die The Magpies uit de problemen moet helpen. Sky Sports meldt dat manager Steve McClaren concrete interesse heeft in de middenvelder van Swansea City. Bij zijn club in Wales is Shelvey de laatste weken niet zeker van een basisplaats. Manager Alan Curtis plaatste deze week vraagtekens bij de mentaliteit van de Engelsman. 'Hij raakt gefrustreerd als hij op de bank zit.'

Noodgedwongen posteerde Arsenal-manager Arsène Wenger zaterdag vleugelspits Alex Oxlade-Chamberlain en verdediger Calum Chambers centraal op het middenveld in het FA Cup-duel met Sunderland (3-1 zege). Versterking voor de middenlinie lijkt dan ook geen overbodige luxe nu The Gunners met veel blessures kampen. The Daily Star schrijft dat Granit Xhaka (Borussia Mönchengladbach) en Adrien Rabiot (Paris Saint-Germain) kandidaten zijn om Wenger uit de brand te helpen. De Londenaren zouden 69 miljoen euro willen besteden aan de twee middenvelders. Overigens lijkt Mohamed Elneny (FC Basel) op korte termijn naar Arsenal te gaan. Wenger gaf aan dat hij verwacht dat de deal binnen enkele dagen afgerond wordt.

De huurperiode van Radamel Falcao bij Chelsea verloopt niet volgens plan. The Guardian meldde al dat manager Guus Hiddink de Colombiaan niet meer nodig heeft op Stamford Bridge, maar AS Monaco ziet een voortijdige terugkeer van de spits ook niet zitten, dat laat vice-president Vadim Vasilyev aan Franse media weten. 'Falcao is geblesseerd en heeft nog zes tot acht weken nodig voor zijn herstel. Daarom hebben we hem nog niet nodig in Monaco.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.