Transferdagboek 08/01: Nordfeldt, Kane, Cássio en Isco

Reacties

Op 1 januari 2016 is de transfermarkt weer open gegaan en het zijn de geruchten die het nieuws regeren. VI houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 08/01: Nordfeldt, Kane, Cássio en Isco

Kristoffer Nordfeldt verhuisde afgelopen zomer met grote verwachtingen van SC Heerenveen naar Swansea City, maar moet zich bij de Premier League-club tot zijn grote frustratie tevreden stellen met een plek op de bank. Zondag, in het FA Cup-duel met Oxford United, mag hij eindelijk weer eens opdraven. 'Dit is wel een vervelende situatie', aldus de 26-jarige Zweed. 'Ik wist dat ik met Lukasz Fabianski een goede concurrent zou hebben, maar dit ben ik niet gewend.' Op een vertrek dringt Nordfeldt overigens (nog) niet aan.

Vagner Love lijkt op weg terug naar Europa. De voormalige spits van CSKA Moskou is volgens Braziliaanse media op weg naar AS Monaco, dat anderhalf miljoen euro gaat betalen aan zijn club Corinthians. Bij de Braziliaanse club vindt deze maand overigens een totale leegloop plaats. Diverse sterkhouders verhuisden al naar China. Cássio Ramos, die in Nederland keeper was bij PSV en Sparta Rotterdam, staat in de belangstelling van Besiktas.

Isco stond op de nominatie om te vertrekken bij Real Madrid, maar de aanstelling van Zinedine Zidane als trainer heeft zijn perspectieven volgens Spaanse media veranderd. De middenvelder kan nog niet direct op een basisplaats rekenen, maar komt wel degelijk voor in de plannen van Zidane. Het naar verluidt geïnteresseerde Manchester City moet daarom verder zoeken.

Volgens Engelse media had Zidane als mogelijke versterking zijn oog laten vallen op Harry Kane, maar Tottenham Hotspur benadrukt dat de spits niet te koop is. 'Dat hoor je trainers wel vaker zeggen', aldus Mauricio Pochettino. 'Maar in dit geval zeggen niet alleen wij dat hij niet te koop is. Harry zegt zelf dat hij ook niet weg wil, dus dat is uitstekend nieuws voor ons.'

Van cultheld bij Ajax naar spits van FC Porto: het kan verkeren. Hyun-Jun Suk zal de onderhandelingen tussen zijn club Vitória Setúbal en FC Porto met interesse volgen. De Portugese clubs zijn het volgens A Bola nog altijd niet eens over de transfersom. De nummer acht van de Primeira Liga vraagt drie miljoen euro voor de spits, terwijl Porto anderhalf miljoen euro heeft geboden. Een samenwerking met trainer Julen Lopetegui zit er voor de Zuid-Koreaan niet in, de Spanjaard werd vrijdagochtend op straat gezet door de topclub.

Guus Hiddink heet binnenkort mogelijk een Nederlander welkom bij Chelsea. The Daily Mail schrijft dat The Blues concrete interesse hebben in Barcelona-speler Xavi Simons. Het is geen directe versterking voor de hoofdmacht, de middenvelder is namelijk nog maar twaalf jaar oud. De belangstelling van Chelsea is toegenomen sinds Simons uitblonk op een toernooi in Miami, waar de jeugdteams van Spaanse clubs het tegen elkaar opnamen.

Bild schrijft dat Liverpool-manager Jürgen Klopp zijn zinnen heeft gezet op de komst van Mario Götze. De Duitsers werkten eerder samen bij Borussia Dortmund, de club die de 23-jarige international voor 37 miljoen euro verkocht aan Bayern München. Technisch directeur Matthias Sammer wil niets weten van een vertrek van Götze. 'Iedere dag lees ik weer nieuwe onzin, meer wil ik er niet over kwijt.'

Een hereniging op Anfield?
Een hereniging op Anfield?

Tottenham Hotspur verloor Gareth Bale en Luka Modric al aan Real Madrid en Harry Kane gaat het voorbeeld van de Welshman en Kroaat volgen. Dat denkt The Daily Telegraph in elk geval. De Madrilenen toonden vorig seizoen al interesse in de 22-jarige spits en die belangstelling heeft een nieuwe impuls gekregen. Tottenham-manager Mauricio Pochettino waarschuwde geïnteresseerde partijen eerder al. 'Harry gaat niet weg, ongeacht de aanbieding.' Het is de vraag of Real de Londenaren gaat testen.

Memphis Depay krijgt er op Old Trafford mogelijk een concurrent bij. Niet Gareth Bale, maar Eden Hazard moet volgens The Daily Star de volgende versterking worden voor Manchester United. De komst van Bale is volgens de tabloid niet te realiseren, waardoor The Mancunians hun pijlen hebben gericht op de buitenspeler van Chelsea. De club van manager Louis van Gaal zou zo'n 87 miljoen euro willen betalen voor de 25-jarige Hazard.

Worden Eden Hazard en Juan Mata weer ploeggenoten?
Worden Eden Hazard en Juan Mata weer ploeggenoten?

De Belg beslist volgens Britse media pas over zijn toekomst nadat duidelijk is wie de opvolger wordt van Hiddink als manager van The Blues. Mocht Hazard Stamford Bridge verlaten, dan gaat Chelsea wellicht winkelen bij een stadgenoot. The Sun meldt dat Alex Oxlade-Chamberlain nauwlettend in de gaten wordt gehouden door de regerend landskampioen. De Engelse buitenspeler is in het Emirates Stadium niet zeker van een basisplaats.

Napoli waagde eerder al tevergeefs een poging om Davy Klaassen naar de Serie A te halen, maar blijft jagen op een nieuwe middenvelder. Mediaset Premium denkt dat Christoph Kramer het volgende doelwit is. De 24-jarige Duitse international kwam in beeld toen duidelijk werd dat Valencia-middenvelder André Gomes onhaalbaar is. Bayer Leverkusen kan vijftien miljoen euro ontvangen voor Kramer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.