Transferdagboek 12/01: Townsend, Kane en Messi

Reacties

Op 1 januari 2016 is de transfermarkt weer open gegaan en het zijn de geruchten die het nieuws regeren. VI houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 12/01: Townsend, Kane en Messi

Steven Berghuis heeft zijn draai nog niet gevonden op Vicarage Road en ziet de concurrentie bij Watford wellicht ook nog eens toenemen. The London Evening Standard schrijft namelijk dat de promovendus tevergeefs een bod van ruim dertien miljoen euro heeft uitgebracht op Tottenham Hotspur-buitenspeler Andros Townsend. Laatstgenoemde komt dit seizoen amper aan spelen toe op White Hart Lane en aast op een (tijdelijk) vertrek. Tottenham-voorzitter Daniel Levy zou minimaal achttien miljoen euro willen ontvangen voor de 24-jarige Engelsman, die negen interlands achter zijn naam heeft staan.

In tegenstelling tot Townsend is Harry Kane wel zeer belangrijk voor manager Mauricio Pochettino. De spits is ook dit seizoen weer een van de grote smaakmakers bij de huidige nummer vier van de Premier League en dat levert hem volgens The Daily Mail binnenkort een beloning op. Land- en ploeggenoot Dele Alli verlengde zijn verbintenis dinsdag al en ook Kane kan een nieuw contractaanbieding tegemoet zien. Kane kan 93.000 euro per week gaan verdienen, een verdubbeling van zijn huidige salaris. De nieuwe verbintenis moet geïnteresseerde clubs  als Real Madrid en Manchester United afschrikken.

De Tottenham Hotspur-aanhang kan waarschijnlijk nog wat langer genieten van Dele Alli en Harry Kane.
De Tottenham Hotspur-aanhang kan waarschijnlijk nog wat langer genieten van Dele Alli en Harry Kane.

Slecht nieuws voor Jordy Clasie: Stefano Sturaro is in beeld bij Southampton. Volgens The Daily Mirror hebben The Saints een bod van zeventien miljoen euro uitgebracht op de 22-jarige middenvelder, maar is die aanbieding door Juventus afgewezen. Sturaro kwam dit seizoen in de competitie tot elf optredens. Met onder anderen Paul Pogba en Claudio Marchisio is de concurrentie in Turijn niet mals voor de Italiaan. Sturaro moet de middenlinie van het Southampton van manager Ronald Koeman van een kwaliteitsimpuls voorzien.

Volgens Britse media was Manchester City van plan een dubbelslag te slaan door Pep Guardiola en Lionel Messi naar het Etihad Stadium te halen, maar de kans op slagen lijkt na maandagavond nog een stuk kleiner geworden. De winnaar van de Gouden Bal sprak zich op het FIFA-gala namelijk uit over zijn toekomst. 'Mijn intentie is om mijn carrière te eindigen daar waar mijn loopbaan echt gestart is en dat is bij Barcelona', aldus Messi.

De toekomst van Leroy Sané is een stuk onduidelijker. Bild meldt dat de twintigjarige creatieveling Schalke 04 door een clausule in zijn verbintenis komende zomer voor een vaste transfersom kan verlaten. Geïnteresseerde clubs - onder meer Barcelona, Real Madrid en Manchester City worden genoemd - zouden de Duitser op kunnen halen voor 37 miljoen euro. Volgens manager Horst Heldt is de berichtgeving van Bild onjuist. Er zou geen ontsnappingsclausule in het contract van de buitenspeler staan.

Jorge Sampaoli ontkent contact te hebben gehad met AS Roma, waar trainer Rudi García onder druk staat. Sampaoli kondigde zijn afscheid als bondscoach van Chili aan en dat zorgt voor speculaties over zijn volgende werkgever. 'Ze hebben een sterk team en het is een mooie club, maar ik heb formeel met niemand gesproken', aldus de Argentijnse succescoach, die de Copa América won, tegenover SportMediaset.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.