Transferdagboek 06/01: Drogba, Januzaj en Sané

Reacties

Op 1 januari 2016 is de transfermarkt weer open gegaan en het zijn de geruchten die het nieuws regeren. VI houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 06/01: Drogba, Januzaj en Sané

De kans dat Guus Hiddink Didier Drogba als assistent gaat krijgen bij Chelsea was al groot. De kans dat de Ivoriaan ook echt tot het einde van het seizoen in Londen actief blijft, is ineens veel groter geworden. De 37-jarige spits staat weliswaar nog tot 31 december 2016 onder contract bij Montreal Impact, maar heeft die overeenkomst volgens L'Equipe nu ingeleverd. De Canadezen waren namelijk wel bereid mee te werken aan een tijdelijke overstap van Drogba naar Chelsea, maar eisten daarbij dat hij in maart – bij het begin van het MLS-seizoen – terug zou keren. Daar hoeft de club volgens het Franse dagblad nu niet meer op te rekenen.

Ook Adnan Januzaj lijkt terug te keren naar de Premier League en ook de Belg zal zijn contract inleveren. Zijn huurcontract bij Borussia Dortmund, welteverstaan. De flankspeler kwam in de eerste seizoenshelft amper aan spelen toe in de Bundesliga; slechts zes keer mocht de huurling minuten maken in de hoofdmacht van de geel-zwarten. Het zou voor Louis van Gaal reden genoeg zijn om hem terug te halen naar Manchester, weet The Times.

Leroy Sané moet daarentegen nog even wachten op zijn eerste stappen in de Premier League. Eerder gaf bestuurder Clemens Tönnies al te kennen dat Manchester City niet hoeft te rekenen op de komst van de negentienjarige aanvallende middenvelder en nu laat ook technisch directeur Horst Heldt weten dat hij geen winters vertrek van zijn pupil verwacht. 'Natuurlijk is er in deze periode altijd sprake van een steekspel', doelde hij op het gesteggel met The Citizens, die 55 miljoen euro over zouden hebben voor de Duitse jongeling. 'Maar we hebben nog geen teken gehad dat de speler zelf wil vertrekken.'

AS Roma heeft het volste vertrouwen in een glorieuze rentree van Kevin Strootman. De middenvelder revalideerde lange tijd van een hardnekkige knieblessure en zijn rentree in de hoofdmacht van de Romeinen komt met rasse schreden dichterbij. De clubleiding wil de ex-PSV'er en voormalig speler van FC Utrecht en Sparta Rotterdam belonen voor de geleverde arbeid en wil het tot medio 2018 doorlopende contract openbreken, meldt Il Tempo.

Kevin Strootman staat voor mooie weken bij AS Roma.
Kevin Strootman staat voor mooie weken bij AS Roma.

Als we de niet altijd even betrouwbare Daily Star mogen geloven heeft de kersverse Real Madrid-trainer Zinedine Zidane zijn oog laten vallen op Eden Hazard. De Belgische dribbelaar beleeft een ongelukkig seizoen op Stamford Bridge. Hazard, vorig seizoen nog de grote smaakmaker bij Chelsea, kwam dit seizoen nog niet tot scoren in de Premier League en leverde slechts drie assists af. The Blues zouden de lieve som van 145 miljoen euro willen ontvangen voor de vleugelspits...

Volgens The Daily Mirror richt Chelsea zijn pijlen op Real Madrid-vedette Gareth Bale. The Daily Mail schrijft dat ook Manchester United nog altijd in de race is voor de Welshman. Assistent-manager Ryan Giggs moet zijn landgenoot zien te verleiden tot een overstap naar Old Trafford. Het prijskaartje is niet mals. De Madrilenen verwachten volgens Britse media minimaal honderd miljoen euro voor de voormalige speler van Tottenham Hotspur.

Vormt Gareth Bale de oplossing voor de offensieve problemen van Manchester United? De linkspoot scoorde in La Liga dit seizoen negen keer.
Vormt Gareth Bale de oplossing voor de offensieve problemen van Manchester United? De linkspoot scoorde in La Liga dit seizoen negen keer.

Liverpool is volgens L'Equipe van plan in Lorient te winkelen. Raphaël Guerreiro moet de linkerflank van de Engelse grootmacht gaan versterken. The Reds willen de Portugese vleugelverdediger, die ook als middenvelder uit de voeten kan, nog deze maand inlijven.  Bij Liverpool moet  Geurreiro concurreren met Alberto Moreno. Laatstgenoemde liet dit seizoen in de competitie alleen het eerste duel aan zich voorbijgaan.

De uiterst magere productie van Crystal Palace in de laatste drie competitieduels (nul goals) baart manager Alan Pardew zorgen en de Engelsman wil dus actie op de transfermarkt. Volgens Sky Sport Italia zoekt de huidige nummer zeven van de Premier League op Italiaanse bodem naar een aanvallende versterking. Een bod van 27 miljoen euro op Juventus-spits Simone Zaza is afgewezen, terwijl ook Khouma Babacar nadrukkelijk in beeld is. The Eagles zouden de frontman van Fiorentina voor elf miljoen euro naar Selhurst Park willen halen.

De koopwoede van de competitiegenoot heeft mogelijk gevolgen voor het Southampton van manager Ronald Koeman. Sky Sport Italia meldt namelijk dat Fiorentina in Graziano Pellè de ideale vervanger van Babacar ziet. De Italiaan, die momenteel kampt met een knieblessure, wist eerder geen indruk te maken in de Serie A, maar lijkt op dertigjarige leeftijd klaar voor een herkansing.

Graziano Pellè heeft een basisplaats in het nationale elftal van Italië overgehouden aan zijn sterke prestaties bij The Saints.
Graziano Pellè heeft een basisplaats in het nationale elftal van Italië overgehouden aan zijn sterke prestaties bij The Saints.

De Franse enclave bij Newcastle United wordt volgens L'Equipe nog een stukje groter. Alexandre Lacazette zou de volgende Fransman zijn die naar St. James' Park verkast. The Magpies hebben volgens de krant een bod van 25 miljoen euro uitgebracht op de 24-jarige aanvaller van Olympique Lyon, die mogelijk nauw gaat samenwerken met Siem de Jong. Laatstgenoemde kwam de voorbije periode regelmatig in actie als schaduwspits.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.