Transferdagboek 09/01: Dzeko, Anderson en Dost

Reacties

Op 1 januari 2016 is de transfermarkt weer open gegaan en het zijn de geruchten die het nieuws regeren. VI houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 09/01: Dzeko, Anderson en Dost

Hoewel trainer Thomas Tuchel een winters vertrek van Pierre-Emerick Aubameyang categorisch uitsluit ('Daar zijn we geen seconde mee bezig'), houdt Borussia Dortmund schijnbaar toch al een beetje rekening met een vertrek van goalgetter, al dan niet komende zomer. Volgens het Kroatische Vecernji List staat Edin Dzeko hoog op het lijstje van alternatieven. De 29-jarige spits is dankzij zijn jaren bij VfL Wolfsburg bekend met de Bundesliga en zou gezien zijn weinig verheffende verblijf bij AS Roma ook open staan voor een transfer.

Ook Felipe Anderson maakte zich op voor een vertrek uit de Serie A. Zijn plaats op de bank bij de wedstrijd tegen Fiorentina voedde zaterdag de speculaties over een transfer van de 22-jarige Braziliaan, die nadrukkelijk in verband wordt gebracht met Manchester United. In de zomer was de interesse er al, maar toen was het bod van vijftig miljoen euro niet genoeg om Lazio te overtuigen.

Het bedrag is een stuk bescheidener, maar de negen miljoen euro die Liverpool heeft geboden voor Emil Forsberg is door Red Bull Leipzig resoluut van de hand gewezen. 'Het is bijna een belediging van onze intelligentie dat wordt gedacht dat wij Emil voor negen miljoen euro zouden laten gaan', is directeur Ralf Rangnick duidelijk tegenover Bild. 'We zijn koploper in de Tweede Bundesliga en willen promoveren. Daarom zullen we geen basiskracht laten gaan.'

Er zijn geen concrete aanbiedingen gekomen maar clubs die op zoek zijn naar een spits hoeven ook niet aan te kloppen bij Bayer Leverkusen. Technisch directeur Rudi Völler heeft duidelijk gemaakt dat er niet te praten valt over een transfer van Javier Hernández. 'Ook als er een concreet bod komt, dan is dat voor ons geen issue. Dat hoofdstuk wordt direct afgesloten.'

Ajax zal diep in de buidel moeten tasten als het deze winter Bas Dost (foto) zou willen binnenhalen. Zo diep, dat zijn zaakwaarnemer Gunther Neuhaus uitsluit dat de Nederlander VfL Wolfsburg verruilt voor de koploper in de Eredivisie. 'Ik kan me nauwelijks voorstellen dat zijn komst voor Ajax financieel haalbaar is', zegt Neuhaus, die in gesprek met Sport1 verder laat weten dat een transfer van de spits wel tot de mogelijkheden behoort in januari.

Manchester United heeft volgens Daily Star interesse in manager Laurent Blanc. De voormalige speler van The Red Devils is met Paris Saint-Germain de Franse Ligue 1 ontgroeid en heeft een aflopend contract in de Franse hoofdstad. Van Gaal, die nog een contract heeft op Old Trafford tot medio 2017, liet overigens eerder al weten geen extra druk op zijn schouders te voelen door alle speculaties over zijn mogelijke (en vervroegde) opvolging.

Hij wordt al een tijd gelinkt aan de Engelse topclubs, maar John Stones zou nu ook in beeld zijn bij Real Madrid. Volgens Daily Mail gebeurt dat zelfs op voorspraak van voormalig trainer Rafa Benítez, die de speler van Everton als een van de beste jonge verdedigers ter wereld ziet. De Koninklijke kan ook wel wat extra mankracht gebruiken voor de achterhoede, want het team werd tijdens de eerste seizoenshelft geplaagd door blessures achterin.

De toekomst van Alfred Finnbogason ligt niet in Griekenland, waar hij op dood spoor zit bij Olympiakos Piraeus. Maar waar de IJslandse spits dan wel te bewonderen is, dat is de grote vraag. Na het afhaken van Celtic toonde enkele Duitse clubs interesse, maar nu melden ook Spaanse en Italiaanse zich voor de Eredivisie-topschutter van 2014. Het Griekse Gazzetta weet dat Málaga en Atalanta Bergamo achter hem aanzitten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.