Transferdagboek 04/01: Bamford, Bisevac, Austin en Stones

Reacties

Op 1 januari 2016 is de transfermarkt weer open gegaan en het zijn de geruchten die het nieuws regeren. VI houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 04/01: Bamford, Bisevac, Austin en Stones

Jerrel Hasselbaink wacht nog altijd op zijn eerste zege als manager van Queens Park Rangers. Mede door de blessures van Charlie Austin (die mogelijk ook vertrekt, zie onder) kan de Nederlandse coach wel wat meer aanvallende stootkracht gebruiken. Zijn oog zou volgens The Sun gericht zijn op Patrick Bamford (22), die onlangs vroegtijdig terugkeerde bij Chelsea na een teleurstellende uitleenbeurt aan Crystal Palace. Ook Bamfords oude club Middlesbrough is geïnteresseerd, maar Hasselbaink heeft volgens diverse media de beste papieren om de spits van de club van Guus Hiddink te huren.

Wesley Hoedt krijgt er mogelijk een geduchte concurrent bij in Rome, want zaakwaarnemer Mateja Kezman heeft in Italiaanse media laten doorschemeren dat Lazio onderhandelt met Servisch international Milan Bisevac. De 32-jarige verdediger komt bij zijn huidige club Olympique Lyon weinig aan spelen toe. Zijn contract loopt bovendien komende zomer af.

PSV krijgt in de Champions League mogelijk te maken met een sluipschutter pur sang. Tegenstander Atlético Madrid heeft namelijk zijn oog laten vallen op Mauro Icardi van Internazionale. De Milanese club wil in principe niet meewerken aan een vertrek van de Argentijnse spits, maar als er een bod van meer dan veertig miljoen euro op tafel komt, valt er wellicht te praten. Atlético kan dat bedrag waarschijnlijk alleen ophoesten als het een speler voor een groot bedrag verkoopt.

John Stones blijft de aandacht trekken van Engelse topclubs. In augustus was de verdediger van Everton al heel dicht bij een overgang naar Chelsea, nu is Manchester United zeer geïnteresseerd in de Engelsman, weet The Mirror. Overigens is Stones niet de enige speler waar de club van Louis van Gaal gecharmeerd van is. The Mancunians zien ook wel wat in Romelu Lukaku (foto onder), de Belgische spits die in twintig duels vijftien keer scoorde.

Hasselbaink moet bij Queens Park Rangers vrezen voor een vertrek van sterspeler Charlie Austin. De spits staat in de belangstelling van Newcastle United, dat op zoek is naar een nieuwe spits sinds bekend is geworden dat Papiss Cissé drie maanden is uitgeschakeld. 'We hebben een paar alternatieven voor die positie, maar het is geen geheim dat we achter de schermen naar versterkingen aan het zoeken zijn', aldus manager Steve McClaren. Behalve Newcastle heeft ook Crystal Palace de spits van QPR op de korrel.

Indien Austin onhaalbaar blijkt, komt Loic Rémy in beeld bij The Magpies. Volgens The Newcastle Chronicle heeft Chelsea de Franse aanvaller op huurbasis aangeboden bij Newcastle United. Chelsea heeft de beschikbaarheid van de frontman ook kenbaar gemaakt bij Norwich City, Swansea City en Aston Villa.

Branislav Ivanovic was in de eerste seizoenshelft een van de zwakste schakels bij het zwaar ondermaats presterende Chelsea. De club van manager Guus Hiddink is dan ook bereid mee te denken aan een vertrek van de Servische verdediger, die rechts en centraal uit de voeten kan. AC Milan heeft een oogje laten vallen op de 31-jarige Ivanovic, die relatief goedkoop is doordat zijn contract na dit seizoen afloopt.

Ivanovic is niet de enige speler uit de Premier League die mogelijk naar de AC Milan vertrekt. De Rossoneri hebben namelijk ook belangstelling voor Marouane Fellaini, die onder Louis van Gaal bij Manchester United geen basisplaats heeft. De komst van Fellaini zou voor nog meer twijfels zorgen over de toekomst van Nigel de Jong bij Milan. De Nederlander kwam in de eerste competitiehelft al nauwelijks in actie.

Rafael Benítez wil de selectie van Real Madrid in verdedigend opzicht versterken en ziet Marcos Rojo (foto boven) van Manchester United als voorname kandidaat. De 25-jarige Argentijn is momenteel geveld door een schouderblessure, maar dat vormt voor Benítez geen belemmering. Vooral het gegeven dat Rojo als linksachter en centrumverdediger uit de voeten kan spreekt Benítez in het bijzonder aan.

Spelers met een aflopend contract mogen sinds deze week met clubs praten over een zomerse transfer. Internazionale wil er alles aan doen om een transfervrije uittocht van drie spelers te voorkomen. De Nerazzurri hopen op korte termijn de contractverlengingen van Samir Handanovic, Rodrigo Palacio en Yuto Nagatomo wereldkundig te maken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.