Transferdagboek 13/01: De Bruyne, Guardiola en Vardy

Reacties

Op 1 januari 2016 is de transfermarkt weer open gegaan en het zijn de geruchten die het nieuws regeren. VI houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 13/01: De Bruyne, Guardiola en Vardy

Afgelopen zomer maakte Kevin De Bruyne voor 75 miljoen euro de overstap naar Manchester City, maar volgens zijn zaakwaarnemer Patrick De Koster had de Belg ook graag voor Bayern München willen spelen. 'Het hart van Kevin lag bij de Bundesliga', aldus De Koster tegenover Sport/Voetbalmagazine. 'Ik ben ervan overtuigd dat hij nu bij Bayern zou spelen als de club in staat was geweest om het transferbedrag op tafel te leggen. We hadden na de tweede ontmoeting zelfs een persoonlijk akkoord. Ik denk dat Bayern tot vijftig miljoen euro wilde gaan, maar niet meer. Uiteindelijk werd het City en daar is Kevin vandaag superblij mee.'

Pep Guardiola is de huidige trainer van Bayern München, maar mogelijk krijgt hij volgend seizoen alsnog De Bruyne onder zijn hoede. In december liet de Catalaan namelijk weten na dit seizoen uit Duitsland te vertrekken. Hij gaf meteen aan de overstap naar de Premier League te willen maken. Door die opmerking kwamen zijn collega's Lous van Gaal (Manchester United) en Manuel Pellegrini (Manchester City) nog meer onder druk te staan. Daar baalt Guardiola van. 'Sorry, het was niet mijn bedoeling om iemand te beledigen. Ik respecteer al mijn collega’s, dat deed ik vroeger als speler maar nu ook als trainer. Het spijt me.'

Guus Hiddink zou als manager van Chelsea graag een aanvaller aan zijn selectie toevoegen en liefst vier spelers worden met die vacature in verband gebracht. De clubloze Emmanuel Adebayor en Jamie Vardy van Leicester City zijn favoriet volgens The Times. Maar ook Saido Berahino (West Bromiwch Albion) is in beeld, weet The Daily Express. Jackson Martínez (Atlético Madrid) is de vierde optie voor The Blues. Maar de aanvaller zou volgens verschillende Engelse media ook zijn aangeboden bij Atlético Madrid.

Mogelijk gaat Emmanuel Adebayor na Arsenal en Tottenham Hotspur opnieuw in Londen aan de slag.
Mogelijk gaat Emmanuel Adebayor na Arsenal en Tottenham Hotspur opnieuw in Londen aan de slag.

Luis Enrique hoopt nog deze maand herenigd te worden met Nolito. De trainer van Barcelona werkte eerder met de nu 29-jarige vleugelaanvaller samen bij Barcelona B en Celta de Vigo. Bij die laatste club maakt Nolito dit seizoen veel indruk. Barça hoopt hem te huren met een optie tot koop, melden verschillende Spaanse media. Munir El Haddadi of Sandro Ramírez zal dan als wisselgeld, eveneens op huurbasis, naar de Galiciërs vertrekken tot het einde van dit seizoen.

Borussia Dortmund lijkt de slag om Malcom gewonnen te hebben, meldt Bild. De achttienjarige aanvaller van Corinthians moet zo'n dertien miljoen euro kosten. De dertienvoudig international van Brazilië Onder-20 was tot dusver tien keer trefzeker namens Corinthians en stond ook in de belangstelling van Barcelona, Benfica, Real Madrid en AS Roma. Het is onbekend of Malcom direct zal aansluiten bij het eerste elftal van Borussia Dortmund.

Napoli is sinds afgelopen weekend koploper in de Serie A en dus wordt er gedroomd van het eerste kampioenschap sinds 1990. Om de koppositie vast te houden hoopt trainer Maurizio Sarri deze transferperiode zijn defensie nog te versterken met Nikola Maksimovic. De 24-jarige Servische verdediger maakt dit seizoen veel indruk bij Torino, dat minstens twintig miljoen euro wil ontvangen voor de zevenvoudig international. Bij Napoli moet hij de plek innemen van Raúl Albiol.

Tijdens het uitduel met Tottenham Hotspur zondag (2-2) speelde Ben Chilwell zijn tweede wedstrijd in de hoofdmacht van Leicester City, maar de vraag is hoe lang de negentienjarige linksback nog speelt voor The Foxes. Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City en Tottenham Hotspur hebben namelijk belangstelling. Leicester hoopt Chilwell nu snel een nieuw contract te laten ondertekenen, meldt The Daily Mail. Naar verluidt kan de verdediger zijn salaris in één klap vertienvoudigingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.