Transferdagboek 15/01: Klose, Berahino en Williams

Reacties

Op 1 januari 2016 is de transfermarkt weer open gegaan en het zijn de geruchten die het nieuws regeren. VI houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 15/01: Klose, Berahino en Williams

Er wordt in Italië druk gespeculeerd over de toekomst van Miroslav Klose (37). Volgens La Repubblica zet de Duitse spits na dit seizoen een punt achter zijn fraaie loopbaan, die de 137-voudig international via onder meer Werder Bremen en Bayern München naar Lazio leidde. In Rome is hij in het bezit van een aflopend contract, dat hij tot nu toe nog niet wilde verlengen.

Waar de glansrijke loopbaan van Klose langzaam aan zijn eind komt, moet die van Youri Tielemans nog goed en wel op gang komen. De achttienjarige middenvelder van Anderlecht wordt achterna gezeten door de Europese topploegen en kan volgens Goal.com een bod van Juventus tegemoet zien. De Oude Dame zou zo'n vijftien miljoen euro overhebben voor de Belg. Ook Paris Saint-Germain zou zijn oog hebben laten vallen op de jongeling.

Of Tielemans mag vertrekken is nog maar de vraag, maar bij Saido Berahino bestaat daar geen twijfel over. West Bromwich Albion staat open voor een vertrek van de aanvaller, zo bevestigde manager Tony Pulis in de Engelse media. 'Iedere speler is te koop voor de juiste prijs.' De 22-jarige Berahino, dit seizoen drie keer trefzeker in zestien competitiewedstrijden, staat in de belangstelling van Tottenham Hotspur maar die club wist nog niet tot overeenstemming te komen met West Brom over de te betalen transfersom.

Nog meer Engelse transfergeruchten, want Liverpool zou Iñaki Williams naar Anfield willen halen. The Reds zouden de 21-jarige Spanjaard weg willen kapen bij Athletic de Bilbao. Die mogelijkheid is er, want de aanvaller – zes goals en een assist in veertien competitieduels – heeft een clausule in zijn contract waardoor hij voor twintig miljoen euro is op te halen in San Mamés. Volgens The Guardian hebben ook Arsenal, Tottenham Hotspur, Atlético Madrid en Real Madrid zich voor hem gemeld, waarbij er voor de Madrileense stadgenoten haast bij geboden is wegens de naderende transferban.

Athletic de Bilbao-aanvaller Iñaki Williams wordt gevolgd door een hele rits topploegen.
Athletic de Bilbao-aanvaller Iñaki Williams wordt gevolgd door een hele rits topploegen.

Fans van Olympique Lyon kunnen opgelucht ademhalen, want Alexandre Lacazette heeft beloofd het seizoen af te maken bij de Ligue 1-club. Maar komende zomer zal hij waarschijnlijk naar de Premier League vertrekken. 'Dat is goed mogelijk en Lyon is daarvan ook op de hoogte', vertelt de aanvaller in The Daily Telegraph. 'Het is niet zo dat ik daar al afspraken over gemaakt heb met voorzitter Jean-Michel Aulas, maar hij weet dat de kans op een vertrek komende zomer groot is.' Arsenal en Chelsea worden genoemd als mogelijke bestemming, terwijl eerder Newcastle United en Stoke City genoemd werden. Daar heeft Lacazette weinig trek in. 'Ik wil naar een ploeg die goed voetbal speelt, waar de passing goed verzorgd is. Niet een team dat van box tot box rent. Kick and rush is niets voor mij.'

In september liet Emmanuel Adebayor zijn medio 2016 aflopende contract met Tottenham Hotspur ontbinden, maar de 31-jarige spits uit Togo bedong wel dat hij tot komende zomer doorbetaald zou krijgen. Wekelijks ontvangt hij 132 duizend euro van de Noord-Londense club. Maar daar komt mogelijk snel een einde aan. Crystal Palace wil de transfervrije Adebayor namelijk graag inlijven en als de aanvaller een nieuwe club vindt, stopt de financieel zeer aantrekkelijke regeling met Tottenham. Overigens heeft op de achtergrond ook het Chelsea van manager Guus Hiddink nog interesse in Adebayor, meldt The Daily Mail.

Dezelfde krant meldt dat Graziano Pellè de Premier League mogelijk nog deze maand verlaat. Juventus en Lazio willen de spits graag overnemen, maar manager Ronald Koeman wil de dertigjarige Italiaan helemaal niet kwijt. Pellè vertrok in het kielzog van Koeman anderhalf jaar geleden van Feyenoord naar The Saints, waarvoor hij inmiddels 25 keer scoorde in 67 officiële wedstrijden. De tienvoudig international heeft nog een contract voor anderhalf jaar.

Real Madrid mag, net als Atlético Madrid, de komende twee transferperiodes geen nieuwe spelers registreren en dus wacht voorzitter Florentino Pérez een drukke periode. Tot en met 1 februari kan de selectie namelijk nog wel worden versterkt en dat is ook de bedoeling van De Koninklijke. De Spaanse topclub staat bekend om het kopen van wereldtoppers, Los Galácticos, en wil daar niet mee wachten tot de zomer van 2017. De komende tweeënhalve week wil Pérez dus zaken doen, meldt The Sun.

De Madrileense miljoenen zouden voor een groot deel terecht kunnen komen in Engeland, want Eden Hazard staat naar verluidt bovenaan het verlanglijstje van Real. De aanvallende middenvelder van Chelsea moet ruim 100 miljoen opleveren, maar ook Sergio Agüero (Manchester City) en David de Gea (Manchester United) zijn in beeld. Daar blijft het niet bij, want ook Robert Lewandowski (Bayern München) en Paul Pogba (Juventus) worden als directe versterkingen genoemd door The Sun.

Ook twee Engelse talenten zouden gevolgd worden door Real, weet The Daily Star. Zo zou trainer Zinedine Zidane zijn oog hebben laten vallen op Harry Kane (Tottenham Hotspur), terwijl ook John Stones (Everton) een mogelijke versterking tijdens deze transferperiode zou zijn. Het lijkt er dus op dat deze rubriek het restant van deze maand gedomineerd zal worden door De Koninklijke.

Met het oog op het EK komende zomer in Frankrijk wil Andros Townsend deze transferperiode vertrekken bij Tottenham Hotspur, waar hij dit seizoen tot slechts zeven officiële wedstrijden in de hoofdmacht kwam. De negenvoudig international van Engeland werd al in verband gebracht met Southampton en Watford, maar Newcastle United zou volgens The Sun nu de beste papieren hebben.

Newcastle-manager Steve McClaren zou Florian Thauvin voor de rest van dit seizoen verhuren aan diens oude club Olympique Marseille, stelt The Times. En de kans is aanwezig dat Newcastle nog twee spelers kwijtraakt. Yoan Gouffran heeft de eerste gesprekken met Lille al achter de rug, terwijl Cheick Tioté mogelijk een lucratieve transfer naar China maakt. De 29-jarige middenvelder uit Ivoorkust, die eerder bij FC Twente al speelde onder McClaren, kan zijn loopbaan vervolgen bij Shanghai Shenhua.

Swansea City verkocht deze week Jonjo Shelvey aan Newcastle United en zou Jonathan De Guzman graag halen als opvolger. Maar de middenvelder van Napoli is niet de enige speler uit de Serie A die in de belangstelling staat van de Premier League-club uit Wales. Seydou Doumbia (AS Roma) is de beoogde nieuwe aanvalsleider, meldt Sky Sport Italia. De spits uit Ivoorkust werd in de eerste seizoenshelft nog verhuurd aan CSKA Moskou en mag vertrekken uit de Italiaanse hoofdstad.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.