Transferdagboek 19/01: Touré, Tioté, Bony en Williams

Reacties

Op 1 januari 2016 is de transfermarkt weer open gegaan en het zijn de geruchten die het nieuws regeren. VI houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 19/01: Touré, Tioté, Bony en Williams

Yaya Touré staat open voor een zomers vertrek bij Manchester City. De middenvelder mist waardering bij de Engelse topclub en een transfer is volgens zijn zaakwaarnemer Dimitri Seluk een serieuze optie. 'In januari zal hij niet vertrekken, maar in de zomer is alles anders. Dan zijn we klaar om naar aanbiedingen te luisteren', aldus Seluk tegenover Sky Italia.

Swansea City kan een terugkeer van Wilfried Bony vergeten. De spits van Manchester City werd genoemd bij zijn oude club, maar zal deze maand geen transfer maken. 'Wilfried Bony blijft bij Manchester City. Alles wat er wordt geschreven is gebaseerd op geruchten', is zaakwaarnemer Francis Kacou duidelijk in The Daily Star.

Everton heeft alsnog naast de komst van Sam Byram gegrepen. De club had al een akkoord met Leeds United over een transfersom van zesenhalf miljoen euro, maar de rechtsback zelf geeft de voorkeur aan een transfer naar West Ham United. De 22-jarige Engelsman wordt vermoedelijk nog deze week gepresenteerd, meldt The Echo.

Iñaki Williams kan voor twintig miljoen de overstap maken naar de Engelse top of Real Madrid.
Iñaki Williams kan voor twintig miljoen de overstap maken naar de Engelse top of Real Madrid.

Na Arsenal, Real Madrid en Liverpool heeft volgens The Daily Mail nu ook Manchester City een oogje op Iñaki Williams, spits van Athletic de Bilbao. De 21-jarige Spaanse jeugdinternational geldt als een groot talent en kan vanwege een clausule in zijn contract voor twintig miljoen euro aangetrokken worden.

Het is nog maar de vraag of de transfer van Cheick Tioté naar Shanghai Shenhua doorgang zal vinden, meldt Sky Sports. De Chinese topclub heeft al een akkoord met Newcastle United over een transfersom van ongeveer tien miljoen euro, maar de onderhandelingen met de Ivoriaan zelf verlopen stroef vanwege de hoge salariseisen van de speler. Op dit moment zou er zelfs niet meer gesproken worden tussen Tioté en Shanghai Shenhua.

Internazionale zal blij zijn met Jiangsu Suning. Die club heeft namelijk liefst achttien miljoen euro over voor Fredy Guarín, meldt Sky Italia. De 29-jarige middenvelder uit Colombia, die nog een contract voor anderhalf jaar heeft, kan zeven miljoen euro per jaar verdienen in China. Jiangsu Suning hoopt ook spoedig de transfer van Luiz Adriano (AC Milan) af te ronden.

Na een half jaar vertrekt Jackson Martínez mogelijk weer bij Atlético Madrid. De 29-jarige spits slaagde er tot dusver niet in om in de voetsporen van Sergio Agüero, Dieco Costa en Radamel Falcao te treden, maar mogelijk is er een uitweg voor de Colombiaan. Tottenham Hotspur zou de ex-aanvaller van FC Porto graag willen inlijven, meldt Marca. Een eerste bod van dertig miljoen euro werd echter afgewezen.

Marouane Fellaini bewees zondag nog zijn waarde voor Manchester United toen hij betrokken was bij de beslissende treffer in het duel met Liverpool. De Belg kopte tegen de lat, maar Wayne Rooney benutte de rebound: 0-1. Toch hoopt AC Milan nog altijd op de komst van de boomlange middenvelder. Calciomercato meldt dat zaakwaarnemers van Fellaini op het punt staan de onderhandelingen met de Rossoneri te starten. De Italianen willen graag huren, maar The Mancunians zien liever een flinke transfersom. Louis van Gaal en co vragen 26 miljoen euro voor de 28-jarige Rode Duivel.  

Een speler die de Serie A juist zou kunnen verruilen voor de Premier League is Álvaro Morata. Jürgen Klopp wil de Juventus-spits graag naar Anfield halen, maar moet dan wel diep in de buidel tasten. Volgens La Gazzetta dello Sport is een aanbieding van zestig miljoen euro door De Oude Dame al afgewezen. Mocht het tot een deal komen, dan richt Juventus zijn pijlen volgens het Italiaanse medium op Paris Saint-Germain-aanvaller Edinson Cavani.

Emmanuel Eboué keert maar wat graag terug bij Arsenal, zo laat hij aan The Sun weten. De 32-jarige rechtsback zit sinds vorige zomer zonder club na een periode bij Galatasaray. Arsenal-manager Arsène Wenger kan direct een beroep doen op de Ivoriaan. 'We kijken momenteel naar de verschillende opties, maar ik zou dolgraag terugkeren bij Arsenal.' Met Héctor Bellerín, Calum Chambers en Mathieu Debuchy lijken The Gunners voldoende opties te hebben voor de rechtsbackpositie.

Emmanuel Eboué kwam in zijn eerste periode bij Arsenal tot 214 officiële optredens.
Emmanuel Eboué kwam in zijn eerste periode bij Arsenal tot 214 officiële optredens.

Kasper Schmeichel kan volgens The Sun in de voetsporen treden van vader Peter, die jarenlang het doel van Manchester United verdedigde. De Deense sluitpost van Leicester City is in beeld als mogelijke opvolger van David de Gea, die in verband wordt gebracht met een overstap naar Real Madrid. De tabloid schrijft dat met name assistent-manager Ryan Giggs gecharmeerd is van de 29-jarige Schmeichel, met wiens vader de Welshman samenspeelde.

Swansea City kan als nummer zeventien van de Premier League wel wat versterking gebruiken. The Daily Mail denkt dat de club uit Wales een oude bekende terug wil halen. Scott Sinclair moet The Swans te hulp schieten in de strijd tegen degradatie. De Engelse buitenspeler, tegenwoordig actief bij Aston Villa, speelde tussen 2010 en 2012 ook al voor Swansea. Het blijft voor kersvers Swansea-manager Francesco Guidolin mogelijk niet bij één aanwinst. De Premier League-club wil spits Seydou Doumbia graag huren van AS Roma.

Scott Sinclair verdiende met sterk spel bij Swansea City een transfer naar Manchester City, dat hem na enkele huurperiodes de voorbije zomer definitief liet vertrekken naar Aston Villa.
Scott Sinclair verdiende met sterk spel bij Swansea City een transfer naar Manchester City, dat hem na enkele huurperiodes de voorbije zomer definitief liet vertrekken naar Aston Villa.

Tottenham Hotspur zoekt nog altijd naar een stand-in voor goalgetter Harry Kane. De Londenaren slaagden er nog niet in West Bromwich Albion-aanvaller Saido Berahino naar White Hart Lane te halen, maar wedden wel op meer paarden. The Mirror schrijft dat Tottenham zijn oog heeft laten vallen op Toulouse-aanvaller Wissam Ben Yedder. De 25-jarige Franse spits, die dit seizoen zeven keer scoorde in de competitie, moet zijn club zo'n tien miljoen euro opleveren.

Adrián Marín, de negentienjarige linksback van Villarreal, weet naar eigen zeggen niets van de interesse van Barcelona, zo vertelt hij aan Marca. 'Ik werd wakker en zag toen dat ik in het nieuws was. Ik denk dat het maar een gerucht is en hecht er niet te veel waarde aan. De Spaanse jeugdinternational werd eerder door El Mundo Deportivo in verband gebracht met een overgang naar Camp Nou. De jongeling komt pas sinds twee maanden regelmatig in actie voor het eerste elftal van Villarreal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.