Transferdagboek 23/01: Traoré, Ramires en Gervinho

Reacties

Op 1 januari 2016 is de transfermarkt weer open gegaan en het zijn de geruchten die het nieuws regeren. VI houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 23/01: Traoré, Ramires en Gervinho

Na het afketsen van de komst van AC Milan-spits Luiz Adriano, richt Jiangsu Suning zich op twee spelers van AS Roma. Volgens Sky Sport Italia heeft de Chinese club een bod van dertien miljoen euro uitgebracht op Gervinho, nadat een eerste bod van tien miljoen nog werd afgewezen. Daarnaast wil Jiangsu ook Seydou Doumbia overnemen van Roma.

Chelsea wil zich deze transferperiode nog versterken met een aanvaller en om dat te kunnen betalen is de club bereid om Ramires te laten vertrekken. De Braziliaanse middenvelder komt niet voor in de plannen van interim-manager Guus Hiddink, meldt The Daily Mail. Het is onduidelijk of er al clubs zijn met serieuze belangstelling voor Ramires.

Borussia Dortmund wil deze maand een poging wagen om Bertrand Traoré los te weken bij Chelsea, meldt Bild. De aanvaller, die in Londen weinig uitzicht heeft op veel speelminuten, kan op huurbasis de overstap maken naar Duitsland. Eerder deze maand werd Ajax al in verband gebracht met Traoré, die vorig seizoen veel indruk maakte toen hij door Chelsea werd verhuurd aan Vitesse.

Burak Yilmaz mag zich mogelijk opmaken voor een transfer naar de Premier League. De spits van Galatasaray staat namelijk in de belangstelling van West Ham United. Slaven Bilic, manager van West Ham, raakte in zijn periode als coach van Besiktas onder de indruk van Yilmaz en hoopt hem nu naar Engeland te halen, meldt Hurriyet.

Bertrand Traoré komt weinig aan spelen toe bij Chelsea en zou op huurbasis de overstap kunnen maken naar Borussia Dortmund.
Bertrand Traoré komt weinig aan spelen toe bij Chelsea en zou op huurbasis de overstap kunnen maken naar Borussia Dortmund.

Hoewel Real Madrid in hoger beroep is gegaan, lijken de Madrilenen een transferverbod van een jaar te gaan krijgen. Dat betekent dat deze winterse transferperiode voorlopig waarschijnlijk de laatste kans is om versterkingen te halen. Marca schrijft dat de Spaanse topclub zijn pijlen allereerst richt op Ricardo Rodriguez.

De linksback van VfL Wolfsburg moet dertig miljoen euro kosten. Dat is volgens de Madrileense sportkrant geen probleem voor Real, dat nog wél een oplossing moet zien te vinden voor het gegeven dat Wolfsburg Rodriguez niet wil verkopen in januari. Leroy Sané zou het tweede transfertarget zijn. De aanvallende middenvelder van Schalke 04 moet vijftig miljoen euro kosten. Rivaal Barcelona zou ook voor hem in de markt zijn.

Daarnaast lijkt de transfer van Rodrigo Bentancur in een afronde fase. Real Madrid lijkt de middenvelder van Boca Juniors voor tien miljoen over te nemen, waarna Bentancur voor de rest van het seizoen verhuurd wordt aan zijn oude werkgever. Jeugdproducten Nacho Fernandéz, Denis Cheryshev and Lucas Vazquez lijken plaats te moeten maken voor de nieuwkomers in Madrid.

Door blessures bij Marcos Rojo en Luke Shaw is het voor manager Louis van Gaal puzzelen voor de linksbackpositie. Ryan Bertrand is het ontbrekende puzzelstukje, denkt The Daily Star. Manchester United wil de vleugelverdediger van Southampton deze winter nog naar Old Trafford halen. The Saints verloren eerder Shaw al aan de competitiegenoot. Bertrand is een vaste waarde in het elftal van manager Ronald Koeman, die zaterdagmiddag met zijn selectie op bezoek gaat bij Manchester United.

Van Gaal zou daarnaast ook de ontwikkeling van Renato Sanches goed in de gaten houden. De achttienjarige middenvelder beleeft dit seizoen zijn doorbraak bij Benfica. Sanches heeft een ontsnappingsclausule van tachtig miljoen euro, maar als we The Daily Mail mogen geloven, wil zijn Portugese werkgever hem ook voor de helft van dat bedrag aan United verkopen.

Volgens The Daily Star is ook een transfer van voormalig PSV'er Oscar Hiljemark aanstaande. De Zweed komt momenteel nog uit voor Palermo, maar dat duurt niet lang meer. Norwich City, Everton en Southampton zouden namelijk interesse hebben. De 23-jarige middenvelder zou maar drie miljoen euro moeten kosten. Hiljemark verruilde PSV vorige zomer voor Palermo, waar hij dit seizoen tot twintig competitieoptredens kwam.

Robert Lewandowski, die onder meer gevolgd wordt door Paris Saint-Germain, maakte bij de competitiehervatting in Duitsland direct maar weer indruk. De Pool scoorde vrijdagavond twee keer tegen Hamburger SV en hielp Bayern München zo aan een 2-1 zege. De vraagprijs van de Duitse club zal er niet lager door zijn geworden. The Sun schrijft dat om de nek van de spits een prijskaartje hangt van minimaal 99 miljoen euro. De Europese grootmachten mogen gaan sparen.

Het gevecht om de handtekening van Ezequiel Lavezzi lijkt tussen Internazionale, Liverpool en Chelsea te gaan. Sky Sport Italia en La Gazzetta dello Sport denken dat de Nerazzurri over de beste papieren beschikken. Het contract van de dertigjarige aanvaller van Paris Saint-Germain loopt komende zomer af. Inter heeft Lavezzi een salarisvoorstel van drieënhalf miljoen euro per jaar plus bonussen gedaan. Op Stamford Bridge kan de Argentijn vier miljoen euro per jaar verdienen, maar de voormalige speler van Napoli zou graag naar Italië willen terugkeren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.