Transferdagboek 25/01: Gabigol, Guarín, Pellè en Soriano

Reacties

Op 1 januari 2016 is de transfermarkt weer open gegaan en het zijn de geruchten die het nieuws regeren. VI houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 25/01: Gabigol, Guarín, Pellè en Soriano

De toekomst van Graziano Pellè zou wel eens in Italië kunnen liggen. Verschillende Engelse media schrijven dat Southampton overweegt de dertigjarige spits komende zomer te verkopen, nu de club van manager Ronald Koeman met Charlie Austin een alternatief in huis heeft. De komst van de 26-jarige Engelsman maakt het verlengen van het tot medio 2017 doorlopende contract van Pellè niet noodzakelijk, zeker niet omdat Juventus en Lazio interesse hebben.

Volgens La Gazzetta dello Sport ligt de toekomst van Gabriel Barbosa eveneens in Italië. De negentienjarige linksbuiten wordt in Brazilië al betiteld als de nieuwe Neymar. Vandaar dat Fiorentina twintig miljoen euro overheeft voor het nieuwe groeibriljant van Santos. De vraag is of het bod van de club uit Florence genoeg is om de oude werkgever van Neymar te overtuigen. Gabigol was afgelopen seizoen op dreef met tien competitiedoelpunten.

Roberto Mancini riep na het 1-1 gelijkspel tegen Carpi om een spits. De Internazionale-trainer lijkt op zijn wenken te worden bediend. De directie van de Nerazzurri is volgens Calciomercato in gesprek met Sampdoria om Éder en Roberto Soriano naar Estadio Giuseppe Meazza te halen. Om de 29-jarige spits en de 24-jarige middenvelder in te lijven zou Inter minimaal 25 miljoen euro moeten betalen, zeker omdat ook Leicester City achter Éder aanzit.

Éder en Roberto Soriano zouden deze maand zomaar nog kunnen vertrekken bij Sampdoria.
Éder en Roberto Soriano zouden deze maand zomaar nog kunnen vertrekken bij Sampdoria.

Inter heeft echter wel wat geld te besteden, want volgens verschillende Italiaanse media staat Fredy Guarín op het punt voor twaalf miljoen euro naar China te vertrekken. De deal met Jiangsu Suning ging niet door, maar Shanghai Shenhua gaat daar nu van profiteren. Voormalig FC Twente-speler Cheick Tioté zei onlangs juist nog nee tegen die club, maar de middenvelder van Newcastle United heeft volgens The Daily Mail nog drie aanbiedingen uit het Aziatische land.

Watford is volgens The Mirror ook op zoek naar een middenvelder. Manager Quique Sánchez Flores heeft een hereniging met Mário Suárez in gedachten. De 28-jarige Spanjaard verkoos afgelopen zomer Fiorentina nog boven de Premier League-revelatie, maar zou nu alsnog oren hebben naar een weerzien met zijn voormalige trainer bij Atlético Madrid. Als de drievoudig international wordt gehuurd, is hij na Nordin Amrabat en Costel Pantilimon de derde versterking.

Real Betis kwam tot nu toe vooral in het nieuws wegens het naderende vertrek van Rafael van der Vaart, maar volgens Marca gaat ook Ricky van Wolfswinkel het er niet makkelijker op krijgen in Sevilla. Leandro Damião zou op het punt staan de eerste winterversterking van Betis te worden. De 26-jarige spits, die ooit in verband werd gebracht met een transfer naar Tottenham Hotspur, is transfervrij na zijn vertrek bij Santos, waarvoor hij afgelopen seizoen acht keer scoorde.

Leandro Damião speelde zich in de kijker van de internationale voetbalwereld door op de Olympische Spelen van 2012 zes keer te scoren in vijf duels.
Leandro Damião speelde zich in de kijker van de internationale voetbalwereld door op de Olympische Spelen van 2012 zes keer te scoren in vijf duels.

De kans dat Bayern München in de laatste week van de transferperiode nog gaat winkelen, is door de zware bovenbeenblessure van Jérôme Boateng ook toegenomen. Aanvoerder Philipp Lahm dringt aan op versterkingen door het wegvallen van de sterkhouder, omdat de alternatieven Holger Badstuber, Javi Martínez en Medhi Benatia de laatste jaren ook niet bepaald blessurevrij waren. De vraag is wie er in het straatje van trainer Pep Guardiola past?

Mario Balotelli keert mogelijk terug in de Premier League en doet dat niet bij Liverpool, denkt The Birmingham Mail. West Bromwich Albion-manager Tony Pulis wil het enfant terrible namelijk graag aan zijn selectie toevoegen. De Italiaan speelt momenteel nog op huurbasis bij AC Milan, maar zijn periode bij de Rossoneri verloopt niet erg gelukkig. Mede door blessureleed kwam de veelbesproken spits nog maar tot zes competitieoptredens. Scoren deed hij één keer in het shirt van de Milanezen.

Eerder werd al gespeculeerd over een rentree van Bertrand Traoré op de Nederlandse velden, maar de voormalige Vitesse-aanvaller lijkt naar Duitsland te verkassen. Duitse media melden dat Hamburger SV de twintigjarige spits wil huren. Op Stamford Bridge komt Traoré niet aan de bak, waardoor een tijdelijk vertrek tot de opties behoort. HSV wil zich eveneens versterken met Carlos Mané. Technisch directeur Peter Knäbel heeft bevestigd dat de interesse in de Portugese jeugdinternational van Sporting Lissabon concreet is.

Sky Sports denkt dat Guus Hiddink nog een andere aanvaller tijdelijk moet laten gaan. Loïc Rémy viel zondag namens Chelsea dan wel in op bezoek bij Arsenal, maar blijft ontevreden over het gebrek aan speeltijd. De Franse aanvaller wil deze winter nog vertrekken bij The Blues. Crystal Palace en Newcastle United lijken de belangrijkste kandidaten om Rémy te verlossen van zijn reserverol bij de regerend landskampioen, al is ook Leicester City in de race.

Manchester United gaat binnenkort op zoek naar een nieuwe manager, althans dat denken Britse tabloids. De druk op Louis van Gaal neemt alsmaar toe. Ronald Koeman zou weleens verantwoordelijk kunnen zijn geweest voor de genadeklap. Onder meer The Sun denkt dat een vertrek namelijk onvermijdelijk is na de 1-0 thuisnederlaag tegen Southampton.

Met Jamie Vardy heeft Leicester City al een echte goalgetter in huis, maar de topscorer van de Premier League krijgt in de aanval mogelijk gezelschap van Éder. Manager Claudio Ranieri wil de Sampdoria-spits namelijk graag naar Engeland halen, meldt Sky SportsItalia. De 29-jarige aanvaller, dit seizoen goed voor twaalf competitietreffers, moet ruim tien miljoen euro kosten. Éder moet het voor The Foxes makkelijker maken om zich te handhaven in de top van het klassement.

De komst van Galatasaray-spits Burak Yilmaz naar West Ham United laat volgens Sky Sports niet lang meer op zich wachten. De Turkse topclub zou de dertigjarige aanvaller voor zo'n zeven miljoen euro naar Londen willen laten vertrekken. Manager Slaven Bilic zit op Upton Park momenteel niet ruim in zijn spitsen. Andy Carroll en Diafra Sakho zijn geblesseerd, terwijl Nikica Jelavic dit seizoen nog geen indruk wist te maken. Enner Valencia is momenteel de eerste keus, hij scoorde zaterdag nog twee keer tegen Manchester City (2-2).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.