Transferdagboek 29/01: Finnbogason, Matavz en Brouwers

Reacties

Op 1 februari 2016 sluit de transfermarkt alweer, dus het zijn de geruchten die het nieuws nog even regeren. VI houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 29/01: Finnbogason, Matavz en Brouwers

Alfred Finnbogason heeft het ook niet naar zijn zin bij Olympiakos Piraeus. FC Augsburg biedt mogelijk een oplossing voor de IJslandse spits die na zijn vertrek bij SC Heerenveen weinig potten heeft kunnen breken.

De Duitse club is vaker in verband gebracht met Finnbogason, maar dit keer zou de nood hoger zijn. Tim Matavz, een andere spits met Eredivisie-ervaring, is namelijk op zijn beurt op weg naar de uitgang in Augsburg. De bestemming is Italië, om specifieker te zijn Genoa.

Net als Finnbogason wil Mathieu Debuchy met het oog op het naderende EK meer aan spelen toekomen. Een transfer moet hem daarbij helpen. Arsenal-manager Arsène Wenger geeft zijn landgenoot de vrijheid. 'Ik weet niet waarheen hij gaat en of dat besluit snel zal vallen. Maar we hebben nog 48 uur.' Bayer Leverkusen is een optie, erkent Debuchy. 'Dat klopt en het is ook interessant.'

Roel Brouwers staat volgens Kicker eveneens aan de vooravond van een transfer. De 34-jarige verdediger, die bij Borussia Mönchengladbach meer op de bank zit dan op het veld staat, is in beeld bij Hannover 96. De oud-speler van Roda JC moet de defensieve stabilisator worden die trainer Thomas Schaaf zich wenst.  

Brouwers op weg naar Hannover?
Brouwers op weg naar Hannover?

Volgens het Duitse BILD is Mike Havenaar een van de kandidaten om de nieuwe spits van Hamburger SV te worden, nadat de club er niet in is geslaagd Carlos Mané over te nemen van Sporting Lissabon. Navraag van VI bij ADO leert echter dat de club uit Den Haag niets weet van de vermeende belangstelling van HSV voor Havenaar. Ook Rubén Rochina (Granada) en Marko Pjaca (Dinamo Zagreb) worden in verband gebracht met de Noord-Duitsers.

HSV lijkt Lukas Podolski niet te hoeven bellen. De Duitser staat namelijk volgens datzelfde BILD in de belangstelling van Shanghai Shenhua. De dertigjarige aanvaller is bij Galatasaray nog in het bezit van een contract tot medio 2018, maar het afkopen van die verbintenis moet voor de Chinese club geen probleem zijn. Het dagblad weet dat Poldi een driejarig contract is voorgelegd, waarbij hij negen miljoen euro per jaar (!) kan gaan verdienen.

We weten niet of John Terry dergelijke bedragen opstrijkt bij Chelsea, maar het ziet er naar uit dat hij in ieder geval voorlopig niet weg hoeft bij The Blues. De Engelsman, die er best warmpjes bij schijnt te zitten in Londen, heeft namelijk het volledige vertrouwen van interim-manager Guus Hiddink. Waar diens voorganger José Mourinho nog wel eens openlijk twijfelde aan de 35-jarige verdediger, opteerde Guus Geluk laatst voor een nieuw contract voor de centrumverdediger. Dat lijkt er nu ook te komen, weet The Times, want ook de clubleiding zou hem het komende seizoen nog graag aan zijn twintigste jaar in de hoofdmacht zien beginnen.

John Terry mag zich opmaken voor zijn twintigste seizoen bij Chelsea.
John Terry mag zich opmaken voor zijn twintigste seizoen bij Chelsea.

Javier Hernández lijkt zijn koffers daarentegen alweer te kunnen pakken. Chicharito weet zich volgens Metro in de belangstelling van Liverpool. Manager Jürgen Klopp zou in de voormalig aanvaller van onder meer Manchester United en Real Madrid de ideale versterking voor de voorhoede van The Reds zien. Ook Arsenal en Tottenham Hotspur lijken in de markt voor de spits van Bayer Leverkusen. Bij de Duitsers kwam hij, sinds zijn komst afgelopen zomer, in alle competities al tot negentien treffers kwam.

Zakaria Labyad zou volgens La Gazzetta dello Sport dicht bij een overgang naar Italië zijn. De voormalig flankspeler van PSV en Vitesse komt bij Sporting Lissabon amper aan spelen toe, maar heeft volgens het Italiaans medium toch de interesse weten te wekken van Bologna. Labyad is in Portugal in het bezit van een contract tot medio 2017.

Wahbi Khazri is op zijn beurt op weg naar Sunderland. De Premier League-club kwam tot een akkoord met zijn huidige werkgever, Girondins Bordeaux, over een transfer van de 24-jarige middenvelder. Volgens Franse media zou er bij The Black Cats een contract tot medio 2020 klaarliggen voor de Tunesiër, die eveneens in verband werd gebracht met Everton en Aston Villa. Hij zou Bordeaux een slordige twaalf miljoen euro op moeten leveren.

M’Baye Niang kan de bank van AC Milan verruilen voor een avontuur in de Premier League. Volgens calciomercato.com heeft Leicester City namelijk een bod van zestien miljoen euro uitgebracht op de 21-jarige Fransman, die het in Milaan moet doen met invalbeurten. Hoewel AC Milan Niang ziet als een groot talent, zou de club overwegen om hem te laten gaan na het bod van Leicester.

Liverpool zoekt nog steeds een middenvelder en is in die zoektocht uitgekomen in Udine. The Reds zien de komst van Piotr Zielinski namelijk wel zitten, meldt The Mirror. De 21-jarige Poolse international is bezig aan een uitstekend seizoen bij Empoli, dat hem huurt van Udinese.

Gary Cahill heeft de clubleiding van Chelsea gevraagd om een transfer en kan de overstap maken naar Italië. De verdediger, die met het oog op het EK 2016 in Frankrijk wekelijks aan spelen toe wil komen, staat volgens The London Evening Standard namelijk in de belangstelling van AS Roma.

Gary Cahill wil vertrekken bij Chelsea en kan naar verluidt tekenen bij AS Roma. Chelsea heeft twee vervangers op het oog.
Gary Cahill wil vertrekken bij Chelsea en kan naar verluidt tekenen bij AS Roma. Chelsea heeft twee vervangers op het oog.

Waar Cahill wellicht naar Italië vertrekt, wil Chelsea juist iemand uit Italië naar Engeland halen. Antonio Conte wordt door The Daily Mail genoemd als een serieuze kandidaat om na dit seizoen het stokje over te nemen van Guus Hiddink in Londen. Conte is nu nog bondscoach van Italië.

Chelsea is echter niet van plan om alleen te shoppen in Italië. Het vizier staat ook gericht op de Primera División. De Engelsen zijn volgens The London Evening Standard serieus in de markt voor José María Giménez. De 21-jarige Uruguayaan vormt dit seizoen een ijzersterk duo met Diego Godín bij Atlético Madrid. Aymen Abdennour van Valencia geldt volgens The Times als een alternatief voor Giménez.

West Ham United en Norwich City strijden om de komst van Davide Santon. De Italiaanse international kwam in de Premier League eerder uit voor Newcastle United, maar zit bij zijn huidige club Internazionale vooral op de bank. Hij kan volgens The Daily Mail echter terugkeren naar Engeland.

Davide Santon kan na een mislukt avontuur bij Internazionale terugkeren naar de Premier League, waar West Ham en Norwich City in de markt zijn voor de vleugelverdediger.
Davide Santon kan na een mislukt avontuur bij Internazionale terugkeren naar de Premier League, waar West Ham en Norwich City in de markt zijn voor de vleugelverdediger.

Ook het tweede bod van Arsenal op Ben Chilwell is afgewezen door Leicester City, weet The Express. De Londenaren kwamen na een eerste bod ter waarde van vier miljoen euro met een bieding van 5,3 miljoen euro over de brug, maar ook dat vindt Leicester te weinig voor de talentvolle linksback.

Leroy Fer ziet op korte termijn wellicht een directe concurrent vertrekken bij Queens Park Rangers. West Bromwich Albion is namelijk met QPR in gesprek over Sandro. De 26-jarige verdedigende middenvelder kan op huurbasis de overstap maken naar West Brom, meldt The Telegraph.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.