Transferdagboek 28/01: Doumbia, Falcao, Musa en Teixeira

Reacties

Op 1 februari 2016 sluit de transfermarkt alweer, dus het zijn de geruchten die het nieuws nog even regeren. VI houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 28/01: Doumbia, Falcao, Musa en Teixeira

Krijgt Robin van Persie er een concurrent bij of anticipeert Fenerbahçe juist op een vertrek van de Nederlander? In elk geval, volgens de zelfverklaarde transferexpert Gianluca Di Marzio is Seydou Doumbia niet op weg naar het Chinese Jiangsu Suning maar naar Fenerbahçe. Met AS Roma zou er al een akkoord liggen over de tijdelijke overgang van de Ivoriaanse spits, waarbij een optie tot koop is vastgelegd.

Jiangsu Suning timmert ondertussen stevig aan de weg en heeft het al een andere spits op de korrel. Na het winkelen bij PEC Zwolle (Trent Sainsbury) houdt de Chinese club de blik op Chelsea. Want na het uitzwaaien van Ramires komt er mogelijk nog een afscheid op Stamford Bridge. Jiangsu Suning gaat namelijk nu voor Radamel Falcao. Volgens het Colombiaanse Deportes RCN is de Chinese club bereid zo'n 25 miljoen euro neer te leggen voor de spits, die ook als AS Monaco-huurling bij Chelsea weinig potten heeft kunnen breken.

Ahmed Musa was al in beeld bij Leicester City, dat steeds meer in de buurt komt van de door CSKA Moskou verlangde 25 miljoen euro. Maar volgens Sky Sports is er een geduchte concurrent op het toneel verschenen in de vorm van Manchester United.

De vraagprijs voor Alex Teixeira dreigt de transfer van de Braziliaan naar Liverpool te frustreren. 'Shakhtar Donetsk heeft een officieel bod ontvangen van Liverpool. Maar dat is afgewezen. Ik weet niet of er nog een nieuw bod komt', zegt Teixeira. Het gat is in elk geval groot tussen vraag en aanbod: 50 tegen 32 miljoen euro. 'Het is frustrerend maar de trainer en de voorzitter hebben besloten niet in te gaan op het bod. Ik kan alleen maar afwachten.'

Interim-trainer Guus Hiddink wordt vrijwel ieder weekend gevraagd naar de ambities die hij dit seizoen nog met Chelsea heeft en steevast gaat het over de topvier, waar The Blues zich nog bij willen scharen. Om de kans die veertien punten nog goed te maken nog enigszins reëel te laten blijven, moet eigenaar Roman Abramovich de buidel trekken, stellen Engelse media al weken. Zo wordt nu Matt Miazga in verband gebracht met de Londenaren.

De twintigjarige verdediger van de New York Red Bulls presteert indrukwekkend goed in de Amerikaanse MLS en werd gevolgd door de gehele Engelse top. Liverpool, Manchester United, Manchester City en Arsenal vissen echter allemaal achter het net, weet The Daily Mail, want Chelsea zou de deal – voor een slordige 4,5 miljoen euro - met de Amerikaan met een Pools paspoort donderdag afronden.  

Charly Musonda Junior zou juist weg willen uit Londen. De negentienjarige Belg met Zambiaanse roots – die nog even in verband werd gebracht met SC Heerenveen – komt voorlopig nog niet in aanmerking voor een vaste plek in de hoofdmacht van Chelsea en dus biedt een verhuur aan Real Betis uitkomst. De Spanjaarden hebben een contract voor achttien maanden, zonder optie tot koop, klaarliggen voor de aanvallende middenvelder volgens Het Laatste Nieuws.

Charly Musonda Junior wil graag vlieguren maken om in de toekomst in aanmerking te komen voor een vaste plek in de hoofdmacht van Chelsea en lijkt op weg naar Real Betis.

Ajax zal de situatie rondom Musonda Junior nauwlettend in de gaten houden, want een vertrek van Rafael van der Vaart lijkt bij de komst van de jongeling onvermijdelijk. En hoewel het nog de vraag is of Raffie nu wél al wil terugkeren naar de Eredivisie, is daar bij Elvis Manu absoluut geen sprake van. 'Ik heb de verkeerde keuze gemaakt', zegt de contractspeler van Brighton & Hove Albion realistisch in een interview in Metro. De aanvaller die Feyenoord na wat minuten in het begin van het seizoen verliet voor de Championship-club moet het doen met invalbeurtjes. Een vertrek is door die paar minuutjes in Rotterdamse dienst vrijwel onmogelijk. 'Een speler mag niet voor meer dan twee clubs uitkomen per seizoen. De enige optie is dus terugkeren naar Feyenoord, haha.'

Terug naar Chelsea, want ook in de voorhoede kan Hiddink nog wel een extra mannetje gebruiken. En hoewel Alexandre Pato onderweg lijkt naar Stamford Bridge, is er meer op komst. Chelsea zou ook nog hengelen naar Jamie Vardy, weet The Daily Mirror. De clubtopscorer van koploper Leicester City (zestien treffers in dit Premier League-seizoen) zou een kleine veertig miljoen euro op moeten leveren voor de clubkas van The Foxes. Loïc Remy zou bij die deal kunnen dienen als mogelijk ruilobject, om de kosten voor Chelsea wat te drukken.

Al is Leicester City zelf echter meer gecharmeerd van Graziano Pellè (31), als we The Sun mogen geloven. De lijstaanvoerders zien in de Italiaanse spits van Southampton de ideale stand-in voor Vardy, die ze het liefst willen behouden. De ex-Feyenoorder en voormalig aanvalsleider van AZ zou The Saints een slordige 6,5 miljoen euro op moeten leveren. Pellè kwam 19 december 2015 voor het laatst negentig minuten lang in actie, waarna hij enkele weken buitenspel stond met een knieblessure.

Southampton-aanvaller Graziano Pellè is bij Leicester City in beeld als stand-in voor Jamie Vardy.
Southampton-aanvaller Graziano Pellè is bij Leicester City in beeld als stand-in voor Jamie Vardy.

Een andere ex-Eredivisie-speler die in de belangstelling stond van Leicester City lijkt nu op weg naar LA Galaxy: Nigel de Jong. De 31-jarige middenvelder komt bij AC Milan niet meer in de plannen voor van trainer Sinisa Mihajlovic en wordt in Amerika gezien als de tweede grote vis die binnengehaald wordt. Eerder verleidden de Amerikaanse Los Galácticos Ashley Cole (35) al om Italië – lees: AS Roma – te verlaten voor een overzees avontuur.

Robert Lewandowski bevindt zich in een heel andere fase van zijn carrière. De Poolse veelvraat is hot op de transfermarkt en weet zich in de belangstelling van Manchester United, Manchester City en, jawel, Chelsea. Maar The Daily Telegraph meldt dat de spits van Bayern München de stap naar Engeland niet zit zitten. Lewangoalski prefereert de Spaanse warmte boven de Engelse regen en lijkt volgens het Engelse medium te zijn gevallen voor de avances van Real Madrid. Daarmee zou De Koninklijke de zo gewenste grote inkoop binnen hebben met het oog op de titelrace van dit seizoen – en die van het komende, omdat er in de zomer van 2016 en begin 2017 niet gehandeld mag worden door een transferban.

Erfrivaal Barcelona mag zelf inmiddels weer naar hartenlust handelen op de transfermarkt en trainer Luis Enrique hoopt nog altijd op een extra aanvaller. Nolito (29, Celta de Vigo) lijkt de eerste optie. 'Ik wil er niet publiekelijk over spreken, maar we hebben nog tot maandagnacht', zei Luis Enrique na de 3-1 overwinning op Athletic de Bilbao. De coach pleit de laatste weken herhaaldelijk voor een nieuwe aanvaller.

Volgens de Oekraïense sportsite Sport.ua wacht Arsenal niet tot maandagnacht om de transfer van Andriy Yarmolenko af te ronden. The Gunners zouden dertig miljoen euro neertellen voor de komst van de aanvaller van Dinamo Kiev, die wel nu al akkoord zou zijn met de Londenaren, maar pas komende zomer over zou willen komen naar het Emirates Stadium.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.