Transferdagboek 25/12: Di María, Vargas en Jesé

Reacties

We tellen af naar de opening van de transfermarkt. Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Wat zijn de plannen van clubs op 1 januari? Dat lees je dagelijks op meerdere momenten van de dag in deze rubriek.

Transferdagboek 25/12: Di María, Vargas en Jesé

Is Ángel Di María dan de volgende ster die naar de Super League vertrekt? Volgens L'Équipe hebben diverse Chinese clubs hun pijlen gericht op de Argentijnse vedette van Paris Saint-Germain. Di María heeft er in Parijs met Julian Draxler een concurrent bij gekregen en overtuigt dit seizoen nog niet bij de Franse topclub. Unai Emery verwacht volgens de Franse krant meer van de flankspeler, die dit seizoen in de Ligue 1 nog maar tot één treffer en vijf assists is gekomen.

Eduardo Vargas is op weg naar de uitgang bij 1899 Hoffenheim en kiest mogelijk voor een Spaans avontuur. De 27-jarige Chileen moet bij Celta de Vigo gaan concurreren met onder anderen John Guidetti. Vargas kan zowel als rechtsbuiten als in de punt van de aanval uit de voeten. AS meldt dat Celta in zestigvoudig international de opvolger van de afgelopen naar Manchester City vertrokken Nolito ziet.

Luiz Adriano staat op het punt naar Rusland te vertrekken, dat meldt Webcalcio. De 29-jarige spits is dicht bij een overeenkomst met Spartak Moskou, dat slechts vier miljoen euro hoeft te betalen aan AC Milan. In Milaan heeft de Braziliaan amper indruk gemaakt. Luiz Adriano kwam in 2015 over van Shakhtar Donetsk en scoorde in 36 duels voor Milan slechts zes keer.

Voor Luiz Adriano zou in Moskou een contract tot medio 2021 klaarliggen.
Voor Luiz Adriano zou in Moskou een contract tot medio 2021 klaarliggen.

De kans is groot dat Jesé Rodríguez binnenkort weer in de Primera División speelt. Marca stelt dat de 23-jarige Spanjaard zijn zinnen heeft gezet op een huurperiode bij Las Palmas, de club van zijn hart. Jesé verliet de Canarische Eilanden als jong talent om zijn voetbaldroom bij Real Madrid na te jagen. De Madrilenen verkochten de aanvaller afgelopen zomer voor 25 miljoen euro aan PSG. Onder landgenoot Emery moet Jesé het voorlopig met een reserverol doen. De spits is overigens al in Las Palmas om daar tijdens de feestdagen bij zijn familie te zijn.

Het geduld van Luciano Spalletti is op. De AS Roma-trainer ziet het volgens Italiaanse media niet meer zitten in Juan Manuel Iturbe, die dit seizoen in 469 speelminuten nog niet scoorde voor de Romeinen. In de tweede helft van vorig seizoen stalde Roma de Paraguayaans international al bij AFC Bournemouth, nu lijkt een huurperiode bij een Serie A-club het meest waarschijnlijk. La Stampa schrijft dat Torino geïnteresseerd is, terwijl ook Genoa mogelijk plaats heeft voor de 23-jarige flankspeler.

Is Simone Zaza dan de redder in nood voor Valencia? De Italiaanse spits is in ieder geval de flauwste niet. Volgens Calciomercato wil de 25-jarige aanvaller best dertig procent van zijn salaris inleveren ten opzichte van zijn Juventus-contract. De international kwam als huurling bij West Ham United niet aan de bak en zoekt dus een uitweg. Een versterking is voor Valencia, dat slechts zeventiende staat in La Liga, allerminst een overbodige luxe.

Simone Zaza kwam elf keer in actie voor West Ham United, maar scoorde niet voor de ploeg van manager Slaven Bilic.
Simone Zaza kwam elf keer in actie voor West Ham United, maar scoorde niet voor de ploeg van manager Slaven Bilic.

Hamburger SV haalde afgelopen zomer Alen Halilovic met hoge verwachtingen binnen, maar die weet hij voorlopig niet waar te maken. De nog altijd pas twintigjarige spelmaker kwam dit seizoen tot zeven wedstrijden en één doelpunt namens Die Rothosen, die 5,5 miljoen euro betaalden aan Barcelona voor de Kroaat. Mogelijk keert Halilovic nu tijdelijk terug naar Catalonië, want Espanyol zou hem volgens verschillende Kroatische en Spaanse media graag willen huren.

Wie helemaal nergens heen gaat is Jermain Defoe. De 34-jarige spits van Sunderland staat in de belangstelling van West Ham United, maar manager David Moyes wil hem onder geen beding kwijt. 'Hij is van onschatbare waarde, er is geen prijskaartje omdat hij zo enorm belangrijk is voor ons.' Defoe scoorde dit seizoen al acht keer in de Premier League. In totaal was hij namens degradatiekandidaat Sunderland al dertig keer trefzeker in 71 wedstrijden.

Het gaat goed met de carrière van Adam Webster, want een half jaar na zijn transfer naar Ipswich Town lonkt de Premier League al. De 21-jarige verdediger staat namelijk in de belangstelling van Everton, meldt The Mirror. Manager Ronald Koeman van The Toffees is nog altijd op zoek naar een vervanger voor John Stones, die afgelopen zomer naar Manchester City vertrok. Webster speelde dit seizoen achttien wedstrijden en maakte veel indruk.

De kans is aanwezig dat Lucas Leiva net de tien jaar niet vol maakt bij Liverpool. De 29-jarige middenvelder kan namelijk naar Internazionale, dat de voorbije transferperiode al tevergeefs interesse toonde. De Braziliaan gaf toen aan voor zijn plek te willen vechten bij Liverpool, maar daar mocht hij dit seizoen slechts drie keer in de basis starten. Inter hoopt Lucas Leiva in januari wel te kunnen verleiden tot een overstap, meldt The Mirror.

Mogelijk vertrekt ook Marcos Rojo uit de Premier League, weet dezelfde krant te melden. Jesús García Pitarch, technisch directeur van Valencia, is namelijk naar Engeland afgereisd voor onderhandelingen met de 26-jarige verdediger van Manchester United. Maar aangezien de Argentijn de laatste weken op steeds meer speeltijd kan rekenen onder manager José Mourinho, is het nog maar de vraag of United Rojo wel van de hand wil doen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.