Transferdagboek 22/12: Draxler, Allardyce, Emery en Vidal

Reacties

We tellen af naar de opening van de transfermarkt. Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Wat zijn de plannen van clubs op 1 januari? Dat lees je dagelijks op meerdere momenten van de dag in deze rubriek.

Transferdagboek 22/12: Draxler, Allardyce, Emery en Vidal

Julian Draxler lijkt zijn gewenste transfer te pakken te hebben. Volgens L'Équipe is zijn club VfL Wolfsburg akkoord met Paris Saint-Germain over de overgang van de 23-jarige middenvelder. De Parijzenaars zouden 36 miljoen betalen voor Draxler, precies het bedrag waarvoor hij begin 2015 overkwam van Schalke 04. Draxler gaf in de zomer al aan dat hij graag wilde vertrekken bij Wolfsburg, maar moest wachten tot de winter. Hij gaat dus niet samenspelen met Riechedly Bazoer.

Draxler krijgt bij PSG waarschijnlijk 'gewoon' te maken met trainer Unai Emery. De oefenmeester staat onder druk in Parijs vanwege de teleurstellende derde plaats in de Ligue 1. Voorzitter Nasser Al-Khelaifi laat aan Le Parisien weten dat de trainer, die afgelopen zomer overkwam van Sevilla, het grootste vertrouwen geniet. 'Dat heb ik altijd gezegd. Hij is een van de beste trainers in Europa.' Eerder werd Louis van Gaal al genoemd als mogelijke opvolger.

Alan Pardew heeft na zijn ontslag bij Crystal Palace zijn koffers nog niet gepakt of zijn opvolger lijkt al klaar te staan. In verschillende Engelse media wordt Sam Allardyce genoemd als grote favoriet voor de managersfunctie bij Palace. De 62-jarige oefenmeester werd in september ontslagen als bondscoach van Engeland nadat hij bij een undercoveroperatie van The Telegraph tegen de lamp liep door de vertellen hoe regels van de Engelse FA konden worden omzeild.

Swansea City zou Barcelona willen verlossen van Aleix Vidal. De rechtsback mag in de winter vertrekken bij de Catalanen nadat hij op een zijspoor terecht kwam. Manager Bob Bradley zou nog wel een defensieve versterking kunnen gebruiken en heeft zijn oog daarbij laten vallen op Vidal, meldt ESPN. De club uit Wales zou de 27-jarige verdediger eerst een half jaar willen huren.

De clubleiding mag het dan ontkennen. Arsène Wenger wordt toch genoemd als de nieuwe trainer van Paris Saint-Germain. Althans, The Sun maakt melding van die optie. De Franse manager van Arsenal beschikt in Londen over een aflopend contract. De Parijzenaren zouden daarvan willen profiteren en Wenger aan het einde van het seizoen binnenhalen. De 67-jarige Wenger is al sinds 1996 manager van Arsenal. Emery, de huidige trainer van de Fransen, staat onder druk na een teleurstellende eerste helft van het seizoen (zie ook hierboven).

Bij PSG kan Jesé zijn draai dit seizoen nog maar moeilijk vinden. De Spaanse aanvaller kwam in augustus voor 25 miljoen euro over van Real Madrid. De 23-jarige flankspeler komt onder Emery echter amper aan spelen toe. In totaal kreeg hij 261 minuten speeltijd in de eerste helft van de Franse competitie. Volgens Marca wil Las Palmas hem verlossen van de bank en terughalen naar Spanje. In La Liga staat die ploeg tiende.

Hoewel West Ham United woensdag nog aangaf Dimitri Payet in januari niet te willen verkopen, claimt Daily Star nu dat Manchester United en Arsenal toch gaan proberen de middenvelder over te nemen. De 29-jarige Fransman staat nog tot medio 2021 onder contract bij The Hammers en dus moeten geïnteresseerde clubs flink in de buidel tasten om Payet te kunnen losweken.

Manchester United en Arsenal hebben interesse in Dimitri Payet.
Manchester United en Arsenal hebben interesse in Dimitri Payet.

Wie Luiz Adriano wil kopen, kan bij AC Milan aankloppen. De Italianen willen namelijk van de aanvaller af en hebben nu een prijskaartje van zeven miljoen euro om de nek van Adriano gehangen. De Braziliaan kreeg bij AC Milan de eerste seizoenshelft slechts honderdtwintig minuten speeltijd. De 29-jarige aanvaller kan volgens Corriere dello Sport rekenen op interesse van Spartak Moskou, FC Porto en Sporting Portugal.

Door de strafvermindering mag Real Madrid komende zomer wél transfers doen en dat heeft ervoor gezorgd dat de club achter de schermen al flink bezig is. Spaanse media melden immers dat De Koninklijke niemand minder dan Thibaut Courtois bovenaan het zomerse verlanglijstje heeft staan. Radiostation Onda Cero meldt dat om de transfer over een half jaar plaats te laten vinden er nu al gemasseerd moet worden. De Belgische goalie zou immers wel open staan voor een terugkeer in Madrid, waar hij drie jaar als huurling de clubkleuren van nota bene Atlético Madrid verdedigde, maar of Chelsea wil meewerken is zeer de vraag. Courtois maakt immers deel uit van de inmiddels bijna onverslaanbare machine van manager Antonio Conte. De onderhandelingen over de nog tot medio 2019 vastliggende goalie zouden worden geopend bij een bod van 25 miljoen euro.

Manchester City is bereid ook weer met geld te gaan smijten. En in het blauwe gedeelte van Manchester zou onze landgenoot Virgil van Dijk doelwit nummer één zijn. Manager Pep Guardiola wil zijn geregeld haperende defensie repareren en is bij de Nederlander van Southampton uitgekomen. Volgens The Daily Mail kan de transfer wel eens sneller dan verwacht zijn beslag krijgen aangezien er al een eerste onderhoud tussen de clubs is geweest. De transfersom waar we over praten in dit geval: zestig miljoen euro…

Virgil van Dijk, doelwit van Manchester City.
Virgil van Dijk, doelwit van Manchester City.

En als Manchester City gaat investeren kan United natuurlijk niet achterblijven. Bij AS Monaco maakt Tiemoué Bakayoko dit seizoen indruk en daarmee heeft de defensieve middenvelder de aandacht van José Mourinho getrokken. Volgens The Daily Telegraph heeft de Portugees de middenvelder al diverse malen bekeken. Het prijskaartje van zo'n veertig miljoen euro zou daarbij geen probleem zijn. Met de komst van Bakayoko hoopt United in te spelen op het vertrek van Morgan Schneiderlin, voor wie West Bromwich Albion inmiddels concreet is, en het feit dat de 35-jarige Michael Carrick het drukke programma in Engeland steeds minder goed aankan.

Overigens zou diezelfde Bakayoko voor een heus transferduel kunnen gaan zorgen. Ook Chelsea volgt zijn verrichtingen immers op de voet. Toch heeft Radja Nainggolan (AS Roma) nog een klein streepje voor, meldt The Daily Telegraph. Conte zou bij Chelsea niet alleen kijken naar een nieuwe middenvelder, hij zoekt ook naar een nieuwe verdediger. Vier namen zouden voorlopig op dat lijstje staan: Antonio Rüdiger (AS Roma), Simon Kjær (Fenerbahçe), Michael Keane (Burnley) en Niklas Süle (Hoffenheim).

En dan vliegen we even van Engeland naar Italië, waar het inmiddels een publiek geheim is dat Mattia Caldara binnenkort eigendom is van Juventus. De 22-jarige verdediger maakt dit seizoen indruk bij de verrassende nummer zes Atalanta Bergamo en zou deze zomer worden overgenomen door De Oude Dame. Zonder een naam te willen noemen heeft Juve-directeur Beppe Marotta inmiddels bevestigd dat 'er een onderhoud is geweest met Atalanta en deze winter een speler van Atalanta overgenomen wordt'. De verwachting is wel dat Juve Caldara minimaal dit seizoen laat afmaken, maar zo in ieder geval inspeelt op de toekomst.

Iemand die niet meer over zijn toekomst wil praten, is Diego Simeone. De trainer van Atlético liet zijn contract in Madrid verkorten tot medio 2018 en stak niet onder stoelen of banken ooit coach van Internazionale te zijn. Met de nadruk op ooit, want van een dergelijke gang van zaken is volgens de Argentijn nog lang geen sprake. 'Mensen denken maar dat ik weg ga, maar waar staat geschreven dat ik niet nog eens kan verlengen? Ik ga niet meer over Inter praten, want mijn woorden worden toch altijd verkeerd uitgelegd', vulde hij geïrriteerd aan.

Het leek er al op dat de geruchten over een sensationele transfer van Lionel Messi naar Real Madrid met een korreltje zout moesten worden genomen, maar Josep Bartomeu heeft dat inmiddels bevestigd. De voorzitter van Barcelona sprak de verwachting uit dat de wereldster snel bijtekent. 'Hij is de beste speler ter wereld en we zullen snel een akkoord bereiken. Hij is pas 29 jaar en heeft nog vele jaren te gaan. Ik zie niet in waarom hij niet hier tot zijn pensioen kan voetballen.'

We besluiten met Mario Balotelli, die dit seizoen bij Olympique Nice weer iets laat zien van de grote belofte die hij ooit was. Bij de koploper van Frankrijk toonde hij ook al zijn fratsen nog niet helemaal kwijt te zijn. Of dat eventuele Engelse kopers van een transfer afhoudt, is de vraag. Belangenbehartiger Mino Raiola heeft inmiddels al wel laten weten dat 'er gesprekken met Engelse clubs zijn geweest, maar dat het nog te vroeg is om daar wat over te zeggen. We bekijken het van dag tot dag', vertelde hij aan Talksport.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.