Transferdagboek 16/12: Seedorf in München, Babel in Turkije

Reacties

We tellen af naar de opening van de transfermarkt. Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Wat zijn de plannen van clubs op 1 januari? Dat lees je dagelijks op meerdere momenten van de dag in deze rubriek.

Transferdagboek 16/12: Seedorf in München, Babel in Turkije

Verschilende Turkse media melden dat Ryan Babel na de winter voor Besiktas speelt. De 29-jarige Nederlander komt momenteel uit voor Deportivo La Coruña, maar beschikt bij de Spaanse club over een verbintenis tot 31 december. Bij Deportivo toont Babel dit seizoen zijn waarde met drie treffers in tien officële duels. Het zou de Turkse nummer twee Besiktas doen overwegen de Amsterdammer naar Istanbul te halen.

Een opvallende gast vrijdagavond bij het 2. Bundesliga-duel tussen 1860 München en Heidenheim. Clarence Seedorf was aangeschoven naast eigenaar Hasan Ismaik. De veertigjarige Seedorf zit sinds zijn vertrek bij het Chinese Shenzhen FC begin december zonder baan. Eén plus één is twee, concluderen veel Duitse media. Of Seedorf daadwerkelijk een kandidaat is voor de trainersvacature bij de club uit München is echter nog maar de vraag.

Die Chinese club is volgens The Daily Mail nu bezig om Cesc Fàbregas te overtuigen de reis naar het oosten te maken. Chelsea zou bereid zijn de aangeboden transfersom van 45 miljoen te accepteren. De 29-jarige middenvelder zou in navolging van Oscar – die naar verluidt aan de slag gaat in Shanghai – Stamford Bridge verruilen voor het beloofde land. Al zal er gezien de verbeterde perspectieven van de middenvelder overredingskracht nodig zijn om hem daadwerkelijk tot een transfer te verleiden.

Tegenover het mogelijke vertrek van Fàbregas en Oscar uit Londen staat wellicht de komst van Marco Verratti. De spelmaker van Paris Saint-Germain kwam bij het Italiaanse nationale elftal onder Chelsea-manager Antonio Conte en de trainer is hem volgens The Daily Mail nog niet vergeten. De 24-jarige Verratti zou een kleine vijftig miljoen euro moeten kosten voor de koploper van de Premier League.

In november werd gespeculeerd dat Liverpool zijn zinnen had gezet op Quincy Promes om de personele zorgen na de problemen met Danny Ings, Philippe Coutinho en Daniel Sturridge het hoofd te bieden. Maar vanuit Rusland komen nu andere geluiden over de Oranje-international. 'Volgens mij wil hij Spartak Moskou aan de titel helpen', zegt de invloedrijke Russische zaakwaarnemer Alexei Safonov in Sportfakt.

'En Depay is er klaar voor om naar Moskou te komen', voegde de spelersagent er fijntjes aan toe. Promes heeft de bij Manchester United op een zijspoor belande aanvaller eerder al warm gemaakt voor een (tijdelijke) verhuizing richting de Russische hoofdstad. Sterker nog, Memphis Depay zou volgens Safonov al hebben rondgekeken in Moskou. 'Dat is alleen bekend bij de mensen die erbij betrokken zijn.'

Lionel Messi is nog in onderhandeling met Barcelona om zijn contract open te breken. Maar er is een kaper op de kust gekomen vanuit het Verre Oosten. Volgens Sky Sports is Hebei China Fortune, what's in the name, bereid de Argentijnse grootheid een vermogen te geven. Messi kan honderd miljoen per jaar opstrijken in China. Het gerucht maakt melding van een vijfjarig aanbod, dus sensationeel is het plan in ieder geval zeker.

Iets minder maar ook zeer lucratief is het aanbod van John Terry om de eerste Engelse speler te worden in de Chinese competitie. De voormalig international kan zo'n tien miljoen euro per jaar bijschrijven als hij kiest voor Shanghai Shenhua. Trainer Gus Poyet, die bij Chelsea met Terry op het veld stond, wil hem graag hebben. Alleen is de vraag of de verdediger zelf het ziet zitten. Een jaar geleden hengelde Guangzhou Evergrande nog tevergeefs naar Terry.

Als we de Italiaanse krant La Repubblica mogen geloven, is de nieuwe club van Genoa-middenvelder Tomas Rincon bekend: AS Roma. De Romeinen zouden Juventus en Internazionale hebben afgetroefd in de strijd om de handtekening van de Venezolaan. De 28-jarige international zal in eerste instantie in januari gehuurd worden door Roma, waarna I Giallorossi Rincon definitief over moeten nemen bij een bepaald aantal gespeelde wedstrijden. De ex-speler van Hamburger SV speelt sinds 2014 voor Genoa.

Liverpool gaat deze winter een poging wagen om Anderlecht-speler Frank Acheampong naar Anfield te halen, zo meldt The Sun. De Ghanees, die inzetbaar is op de hele linkerkant, neemt met zijn land volgende maand deel aan de strijd om de Afrika Cup. De rappe Acheampong heeft bij Anderlecht nog een contract tot 2019, waardoor Paarswit hem niet voor een appel en een ei laat gaan. Vorig jaar werd de Ghanees al in verband gebracht met een transfer naar Sunderland en Newcastle United.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.