Transferdagboek 08/12: Ribéry, Smolov, Luiz Adriano

Reacties

We tellen af naar de opening van de transfermarkt. Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Wat zijn de plannen van clubs op 1 januari? Dat lees je dagelijks op meerdere momenten van de dag in deze rubriek.

Transferdagboek 08/12: Ribéry, Smolov, Luiz Adriano

Franck Ribéry zal in Europa niet meer voor een andere club spelen dan Bayern München. De 33-jarige Fransman verlengde onlangs zijn contract tot medio 2018. Als dat afloopt is de vleugelspits de 35 inmiddels gepasseerd. 'In Europa is Bayern honderd procent zeker mijn laatste club. Misschien stop ik daarna, maar misschien speel ik ergens nog een jaar. Maar niet in Europa. En als ik het doe, dan puur voor het plezier. Niet zoals bij Bayern', aldus Ribéry bij Eurosport.

Waar Ribéry voorzichtig aan afbouwen begint te denken, komen de beste jaren van Fedor Smolov er volgens de ongeschreven voetbalwetten nog aan. De 26-jarige aanvaller, die in 2010 met weinig succes voor Feyenoord speelde, scoorde dit seizoen al veertien keer voor FK Krasnodar en kan daarvan in de winter profiteren. 'Maar ik denk dat ik pas in de zomer zal vertrekken.' De club die naar verluidt voor de Rus op de stoep staat is Borussia Dortmund.

Clubs die een spits zoeken, kunnen winkelen bij AC Milan. Luiz Adriano staat daar op de transferlijst, omdat de verkoop van de Rossoneri aan het Chinese consortium Sino-Europe Sports tot maart op zich laat wachten. En dus moet Milan zijn geld ergens anders vandaan halen om slagkracht te hebben op de transfermarkt. Waarschijnlijk zijn het ook in dit geval Chinese miljoenen die Milan uit de brand helpen. Jiangsu Suning had afgelopen zomer al interesse voor de Braziliaanse spits.  

Als het lukt om Luiz Adriano te verkopen, heeft Milan wellicht een kans in de strijd met AS Roma en Juventus om de handtekening van Mattia Caldara. De 22-jarige verdediger is gewild door zijn sleutelrol bij Serie A-revelatie Atalanta Bergamo. Niet alleen is Caldara een rots in de branding, hij scoorde ook al drie keer. En dus kan de Italiaanse jeugdinternational in de winter al tien tot twaalf miljoen euro opleveren. Dat zou althans het bedrag zijn dat Roma voor hem overheeft.

Alexis Sánchez en Mesut Özil zijn momenteel voor Arsenal wat Dennis Bergkamp en Thierry Henry in het verleden waren: onmisbaar. Manager Arsène Wenger wil dan ook dolgraag het in 2018 aflopende contract van het duo verlengen, maar zal hen in elk geval niet op korte termijn verkopen als een akkoord niet mogelijk blijkt. 'Ze blijven sowieso nog achttien maanden en ik hoop nog veel langer. Ik overweeg ze echt niet eerder te verkopen', liet Wenger donderdag weten tijdens een persconferentie van Arsenal.

Op 22 september vierde hij zijn debuut, op 31 december loopt zijn contract bij Deportivo La Coruña af. Als een akkoord over een nieuwe verbintenis uitblijft, is Ryan Babel op 1 januari alweer transfervrij. Trainer Gaizka Garitano wil er alles aan doen de aanvaller te behouden. 'Het zal niet aan mij liggen', aldus Garitano in lokale media. 'We hebben hard gewerkt om hem in vorm te krijgen. Ik hoop dat hij blijft.' Tot nu toe maakte Babel drie competitietreffers voor de landskampioen van 2000.

Real Madrid. Manchester United. Manchester City. Liverpool. Zomaar wat namen van clubs die de jongste weken in verband zijn gebracht met Celtic-sensatie Moussa Dembélé. De Schotse kampioen lijkt niet bereid de twintigjarige aanvaller al in de winterstop te laten gaan. 'We weten waar we staan als Celtic, vaak verhuizen spelers naar het zuiden, zoals we met Virgil van Dijk hebben gezien', aldus manager Brendan Rodgers in The Daily Record. 'Maar met alle respect: voor hem is er geen noodzaak naar een kleinere Premier League-club te gaan.' Rodgers voegt eraan toe dat hij denkt dat de echt grote clubs toch pas in de zomer aankloppen.

Ryan Babel is over ruim drie weken alweer transfervrij.
Ryan Babel is over ruim drie weken alweer transfervrij.

Het kerstcadeautje voor Luis Suárez is waarschijnlijk een nieuw contract met Barcelona. De 29-jarige Uruguayaan staat nu nog tot medio 2019 op de loonlijst bij de Catalanen. 'We zijn dicht bij een akkoord over een deal tot 2021', verklapt een openhartige voorzitter Josep Maria Bartomeu in gesprek met het Uruguayaanse Radio Vision. 'Er wordt nog gesproken over een paar details, maar het staat vast dat Luis hier zal blijven. Hij is door iedereen geliefd. In de komende weken zullen we het nieuws naar buiten brengen.'

Manchester United staat volgens The Daily Mail niet onwelwillend tegenover een transfer van Marouane Fellaini. De 29-jarige Belg is bezig aan een ongelukkig seizoen, met als dieptepunt het veroorzaken van een penalty vlak voor tijd tijdens het uitduel met Everton (1-1) van afgelopen weekeinde. Verschillende clubs, waaronder West Ham United, zouden zich hebben gemeld met het verzoek om Fellaini te huren, maar Manchester United zet het liefst in op een verkoop. Het contract van de allrounder op Old Trafford loopt door tot medio 2018.

Paulo Fonseca, de trainer van Shakhtar Donetsk, heeft donderdag tijdens een persconferentie bevestigd dat Barcelona zich in de winterstop wil versterken met Darijo Srna. De 34-jarige Kroaat moet het aantal verdedigende opties voor trainer Luis Enrique doen toenemen. 'Ik weet dat er sprake is van belangstelling, maar het is niet aan mij om te beslissen over een transfer', meldde Fonseca. 'Ik hoop in elk geval niet dat hij vertrekt, ik denk dat Darijo nog vele jaren van waarde kan zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.