Transferdagboek 07/12: Promes, Vidal, Isco en Gabigol

Reacties

We tellen af naar de opening van de transfermarkt. Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Wat zijn de plannen van clubs op 1 januari? Dat lees je dagelijks op meerdere momenten van de dag in deze rubriek.

Transferdagboek 07/12: Promes, Vidal, Isco en Gabigol

Nu de winterse transferperiode nadert, komen in Rusland de geruchten over een vertrek van Quincy Promes op gang. De Nederlandse aanvaller zou in de belangstelling staan van onder meer Liverpool, dat hem los kan weken door een vertrekclausule in zijn contract. Directeur Sergei Rodionov wil van een winters afscheid van de 24-jarige Promes echter niets weten. 'Dat is niet ons plan. We hebben geen biedingen op hem ontvangen. Over de hoogte van zijn vertrekclausule vertel ik niets', zei hij tegen Russische media.

Hoewel Olivier Giroud dit seizoen bij Arsenal niet zeker is van een basisplaats, wil de Fransman de club uit Londen niet verlaten. De dertigjarige spits is bij de ploeg van manager Arsène Wenger vooral tweede keus achter Alexis Sánchez. Ook stond hij enige tijd aan de kant met een teenblessure. Volgens Foot Mercato hebben AC Milan en Napoli interesse in Giroud, maar de spits denkt niet aan een vertrek. In twaalf wedstrijden kwam hij tot vijf doelpunten. Zijn contract bij Arsenal loopt medio 2018 af.

Aleix Vidal zit ongeveer in hetzelfde schuitje als Giroud. De Spaanse verdediger komt bij Barcelona amper aan spelen toe. Toch wil ook hij vechten voor zijn plek. Dat deed hij dinsdagavond, toen hij voor het eerst dit seizoen speelminuten kreeg in de Champions League. In het duel met Borussia Mönchengladbach (4-0) probeerde hij indruk te maken op trainer Luis Enrique en lijkt daarin te zijn geslaagd. 'Hij was spectaculair en speelde heel goed, zowel defensief als offensief en met en zonder de bal', zei de trainer van Barcelona tegen Sky Sports. De 27-jarige Vidal denkt zelf nog te kunnen slagen bij de Catalanen. 'Het zal stom zijn om de beste club in de wereld te verlaten en ik geloof dat ik hier kan slagen', zei Vidal, die medio 2015 Sevilla verliet voor Barcelona en er nog een contract heeft tot medio 2020.

Hij mag dan in de Madrileense derby tegen Atlético nog maar eens getoond hebben wat hij allemaal kan, maar dat laat onverlet dat Isco nog geen absolute steunpilaar is bij Real. Manchester City-manager Pep Guardiola hoopt daarvan profiteren. Britse media melden dat City met Arsenal en Chelsea strijdt om de handtekening van de 24-jarige middenvelder, die nog een contract tot medio 2018 heeft. Overigens moeten de clubs Isco dan zelf ook nog overhalen, hij zinspeelde eerder immers op het verlengen van zijn contract bij De Koninklijke.

Chelsea zou sowieso nog wel eens een van de meest actieve clubs kunnen gaan worden in de winter. Manager Antonio Conte kwam laat binnen in Londen door het EK en zou in de winterstop verder willen sleutelen aan zijn selectie. Voor het versterken van de defensie zou Chelsea nu een lijntje hebben uitgegooid bij Middlesbrough, waar Ben Gibson een van de vaste waarden is. Chelsea heeft inmiddels vernomen dat de nummer dertien van de Premier League Gibson, die herhaaldelijk is bekeken door The Blues, niet zomaar laat gaan. Volgens The Daily Star worden de onderhandelingen pas geopend bij een bod van minimaal veertig miljoen euro.

Over Chelsea gesproken. In oktober maakte de voetbalwereld kennis met de nu dertienjarige (!) Karamoko Dembele. Volgens The Independent is het jonge voetballertje van Celtic nu de inzet van transferwapengekletter tussen Chelsea en Manchester City. Zelfs dertienjarige voetballertjes maken dus inmiddels deel uit van de wereldwijde voetbalhandel.

Hij kwam met grote verwachtingen binnen, maar Gabigol heeft zijn belofte bij Internazionale niet kunnen inlossen. Frank de Boer had hem niet nodig en ook Stefano Pioli doet geen beroep op hem in Milaan. Internazionale hoopt dat een uitleenbeurt Gabriel Barbosa goed zal doen volgens Sky Italia. De twintigjarige Braziliaan kostte de club immers liefst 28 miljoen euro. De Italianen hebben ook al een kandidaatclub: Gabigol moet bij Las Palmas, de nummer tien van de Primera División, het spitsenprobleem op gaan lossen.

Bij AC Milan wordt komende winter niet heel veel vuurwerk verwacht, maar volgens La Nazione heeft coach Vincenzo Montella toch een klein verlanglijstje ingeleverd. Oude bekende Milan Badelj, met wie hij bij La Viola samenwerkte, moet overkomen van Fiorentina als het aan de trainer ligt. Tien tot twaalf miljoen euro zou genoeg moeten zijn om de wens van Montella in te willigen. En om dat bedrag bij elkaar te krijgen, er is immers nog steeds geen definitieve klap op de Chinese overname gegeven, zou Carlos Bacca verkocht moeten worden. West Ham United en Sevilla zouden de Colombiaan graag overnemen. Toevallig of niet: Badelj heeft via zijn zaakwaarnemer al laten weten wel open te staan voor een toekomst als Rossonero.

Tot slot nog even een blik op Engeland, waar de verdedigers van Southampton in trek zijn. Virgil van Dijk wordt zo ongeveer door de gehele top begeerd, maar misschien gaat zijn partner in crime wel eerder verkassen. José Fonte heeft laten weten dat zijn aflopende contract waarschijnlijk niet verlengd gaat worden na dit seizoen. Op Instagram laat de 32-jarige Portugees weten niet zelf een aanbieding te hebben afgewezen, maar dat de club hem simpelweg nooit een voorstel heeft gedaan. En laat de Europees kampioen nou vertegenwoordigd worden door de bekende zaakwaarnemer Jorge Mendes, die ook de belangen behartigt van José Mourinho. Inderdaad, de manager van Manchester United die nog een sterke verdediger zoekt en Fonte wellicht in de winter voor een zacht prijsje kan ophalen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.