Celtic heeft zich woensdag verzekerd van de derde landstitel op rij. The Hoops haalden uit op bezoek bij Kilmarnock en zijn niet meer te achterhalen door Rangers FC. The Gers zijn nog altijd recordhouder, maar de aartsrivaal komt inmiddels akelig dichtbij.

Kilmarnock
0 - 5
Celtic
Celtic

In het groene deel van Glasgow stonden beide topclubs afgelopen zaterdag tegenover elkaar. Celtic versloeg het tiental van Rangers en zorgde voor een Vorentscheidung. Even leek het erop dat de ploeg van trainer Brendan Rodgers dinsdag zonder te spelen kampioen zou worden. Op Ibrox kwam Dundee vijf minuten voor rust op 0-2, maar The Gers bogen de boel alsnog om en wonnen met 5-2.

Dat betekende dat Celtic de titel zelf kon oprapen. Dat gebeurde ook. Op Rugby Park wonnen de bezoekers zeer overtuigend met 0-5 van Kilmarnock. Dat ging soepeler dan gedacht, want Kilmarnock wist Celtic de laatste twee onderlinge duels af te stoppen. Thuis won Killie met 2-1, uit eindigde de wedstrijd zonder winnaar.

Dit keer was er geen houden aan voor Kilmarnock, dat door doelpunten van Adam Idah, Daizen Maeda en James Forrest halverwege al tegen een schier onoverbrugbare achterstand aankeek. Na rust luisterde Matthew het Celtic-feestje op met twee doelpunten. Vijf minuten voor tijd mocht bij de thuisploeg Kevin van Veen nog invallen.

Dankzij de grote zege stelde Celtic de 54ste landstitel veilig. Dat is er nog maar eentje minder dan Rangers, dat het record nog altijd in handen heeft. De club uit het blauwe deel van Glasgow kroonde zich 55 keer tot landskampioen.