Transferdagboek 06/12: Özil, Fellaini en Martins

Reacties

We tellen af naar de opening van de transfermarkt. Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Wat zijn de plannen van clubs op 1 januari? Dat lees je dagelijks op meerdere momenten van de dag in deze rubriek.

Transferdagboek 06/12: Özil, Fellaini en Martins

Manager Arsène Wenger van Arsenal meldde maandag nog dat hij goede hoop heeft dat Mesut Özil en Alexis Sánchez hun in 2018 aflopende contract snel verlengen. Volgens The London Evening Standard is van een akkoord evenwel nog lang geen sprake. Zowel de Duitser als de Chileen aast op een salaris dat in de buurt komt van de 350.000 euro per week die Manchester United-middenvelder Paul Pogba opstrijkt. Momenteel 'pakt' Özil 166.000 euro per week en moet Sánchez het doen met een weekhonorarium van 154.000 euro.

West Ham United onderneemt naar verluidt een poging om Marouane Fellaini in de winterstop over te nemen van Manchester United. The Daily Telegraph bericht dat manager Slaven Bilic koste wat kost de allrounder binnen wil halen. Fellaini, die zondag nog ongelukkig een strafschop veroorzaakte tegen Everton, heeft een contract bij Manchester United dat in 2018 afloopt. Aftastende besprekingen over een nieuwe verbintenis op Old Trafford zijn in elk geval nog niet gevoerd.

Gelson Martins heeft geen enkele intentie om op korte termijn afscheid te nemen van Sporting Lissabon. De 21-jarige vleugelspeler maakt dit seizoen grote indruk bij de Portugese topclub.  Onder meer Barcelona zou Martins in willen lijven. 'Hij zal zeker niet vertrekken in de winterstop', laat Martins' belangenbehartiger Ulisess Santos optekenen in de krant AS. 'Zijn contract loopt bovendien nog jaren door.'

Vier Engelse topclubs staan in de rij om verdediger Antonio Rüdiger in januari over te nemen van AS Roma. Volgens The Daily Mail behoren Liverpool, Manchester United, Manchester City en Chelsea allemaal tot het rijtje clubs die hun pijlen hebben gericht op de Duits international. De 23-jarige Rüdiger staat nog tot medio 2020 onder contract bij I Giallorossi, die hem deze zomer na een huurperiode voor zo'n negen miljoen euro overnamen van VfB Stuttgart. Destijds was ook Chelsea nadrukkelijk geïnteresseerd. The Blues zijn hem blijkbaar dus nog niet vergeten. Zondag was Rüdiger na de derby tegen Lazio nog  onderwerp van gesprek toen tegenstander Senad Lulic over hem zei dat hij 'twee jaar geleden nog sokken en riemen aan het verkopen was in Stuttgart'.

De kans is aanwezig dat Jesé Rodríguez na de winter bij AS Roma speelt. I Giallorossi willen de aanvaller van Paris Saint-Germain huren, aangezien vleugelspeler Mohamed Salah vanaf januari met zijn land Egypte deelneemt aan de Afrika Cup, zo meldt calciomercato.it. De Parijzenaren laten de 23-jarige Jesé liever niet op huurbasis gaan, aangezien de Spanjaard afgelopen zomer nog voor 25 miljoen euro de overstap maakte vanuit Real Madrid. Tot op heden startte Jesé in de Ligue 1 pas één keer in de basis. In negen competitiewedstrijden scoorde hij één keer.

Lucas Biglia is niet van plan om zijn contract dat medio 2018 afloopt met Lazio te verlengen. De Argentijn wordt in verband gebracht met een overstap naar Internazionale en ziet dit zelf ook als een mooie volgende stap in zijn carrière, aldus Tuttomercatoweb. Lazio zelf wil het contract met de aanvoerder graag verlengen, maar de onderhandelingen zijn tot nu toe op niets uitgelopen. Aangezien de middenvelder in januari 31 jaar wordt, zal Inter geen grote som geld betalen om hem over te nemen. Lazio daarentegen wil Biglia niet voor weinig geld laten gaan.

Napoli wil zich in de komende transferperiode versterken met Fiorentina-aanvaller Nikola Kalinic, meldt Corriere dello Sport. Tenminste, als de Italianen zich dinsdagavond plaatsen voor de achtste finale van de Champions League. Een deel van de 26 miljoen euro, het bedrag dat de overwintering oplevert, moet voor de Kroaat worden uitgetrokken. De Napolitanen kampen met een spitsenprobleem na de zware knieblessure van Arek Milik. Momenteel staat Manolo Gabbiadini daardoor in de punt van de aanval bij de Italianen. Naar verwachting zal Fiorentina Kalinic, die dit seizoen in de Serie A zes keer trefzeker was, niet zomaar laten gaan.

Clubs zullen flink in de buidel moeten tasten, willen ze Roberto Firmino van Liverpool overnemen. Volgens Le Soir hebben The Reds een clausule van liefst 82 miljoen pond, omgerekend zo'n 97 miljoen euro, in het contract laten opnemen. Opmerkelijk aan de clausule is dat de clausule niet voor Arsenal geldt. In 2013 probeerden The Gunners zich te versterken met Luis Suárez door 40 miljoen plus één pond te bieden.  Firmino kwam in de zomer van 2015 over van Hoffenheim, dat destijds zo'n 41 miljoen euro ontving voor de Braziliaan. De teller van de aanvaller staat na 44 Premier League-duels op vijftien doelpunten.  Dit seizoen maakte hij er vijf.

Valencia heeft volgens Spaanse media de gesprekken met Simone Zaza geopend. De aanvaller, die momenteel door Juventus is verhuurd aan West Ham United, kan in Londen niet rekenen op een basisplaats. Bovendien werd de aanvaller de afgelopen twee wedstrijden niet geselecteerd. Dit heeft te maken met een speciale clausule in het contract van de Italiaan. Mocht Zaza veertien wedstrijden of meer spelen voor The Hammers, moeten de Londenaren hem definitief overnemen voor 21 miljoen euro. Tot op heden heeft Zaza elf wedstrijden gespeeld en daar lijkt het dus bij te blijven. West Ham betaalde Juventus afgelopen zomer nog vijf miljoen euro om de ex-speler van onder meer Sassuolo en Ascoli voor een jaar te huren.

Tottenham Hotspur ontkent met klem dat Toby Alderweireld een clausule in zijn contract heeft staat dat hij voor 35 miljoen euro kan vertrekken. Eerder deze week werd dat gemeld door Football Leaks. De Noord-Londense club stelt dat geen enkele speler een dergelijke clausule in zijn contract heeft staan. De nu 27-jarige Alderweireld is sinds hij in 2015 werd overgenomen van Atlético Madrid, uitgegroeid tot een van de beste centrale verdedigers in Engeland.

Na een uitstekend eerste jaar bij Paris Saint-Germain vallen de prestaties van Ángel Di María dit seizoen tegen. In aanloop naar het thuisduel met Ludogorets in Groep A van de Champions League bevestigde trainer Unai Emery dat hij meer verwacht van de 28-jarige Argentijn. Eind vorige maand dook het gerucht op dat Real Madrid zou overwegen om Di María en Mesut Özil (Arsenal) terug te halen, maar De Koninklijke heeft op dit moment te maken met een transferverbod.

Liverpool hoopt zich komende transferperiode te versterken met Geoffrey Kondogbia, die dit seizoen bij Internazionale niet altijd kan rekenen op een basisplaats. De 23-jarige Fransman zou in eerste instantie op huurbasis moeten verkassen naar Anfield, meldt La Gazzetta dello Sport. Komende zomer kunnen de Engelsen de middenvelder dan voor 21 miljoen euro definitief overnemen van de club uit Milaan, waar Kondogbia nog tot medio 2020 onder contract staat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.