Transferdagboek 13/12: Pavoletti, Cillessen en Defrel

Reacties

We tellen af naar de opening van de transfermarkt. Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Wat zijn de plannen van clubs op 1 januari? Dat lees je dagelijks op meerdere momenten van de dag in deze rubriek.

Transferdagboek 13/12: Pavoletti, Cillessen en Defrel

Napoli heeft de vervanger voor de langdurig geblesseerde Arek Milik binnen. Althans, dat beweert Sky Sports Italia. Volgens het medium zal Leonardo Pavoletti in januari Genoa inruilen voor de club uit Napels. De 28-jarige spits zal de overstap maken voor achttien miljoen euro. Het enige struikelblok kan de medische keuring zijn. De Italiaans international tobt regelmatig met blessures. Daardoor kwam hij dit seizoen slechts tot negen wedstrijden in de Serie A, waarin hij drie keer scoorde.   

Ook een andere spits die actief is in de Serie A staat voor een winterse transfer. West Ham United en Liverpool zouden zich volgens de Daily Express willen versterken met Grégoire Defrel. De 25-jarige aanvaller speelt nu nog voor Sassuolo. Daar heeft hij nog een contract tot 2020. Dit seizoen kwam Defrel in vijftien competitiewedstrijden tot zes doelpunten voor de nummer vijftien van de Serie A.

Mogelijk meer concurrentie voor Jasper Cillessen. Barcelona, de club van de Nederlandse doelman, overweegt om in januari een nieuwe keeper aan te trekken. De Catalanen denken daarbij aan Ederson, de 23-jarige Braziliaanse sluitpost van Benfica. In Portugal heeft hij nog een contract tot 2020, maar Barcelona denkt dat een kleine 24 miljoen euro genoeg moet zijn om de Portugezen ervan te overtuigen de doelman te laten gaan. Mocht Ederson naar Spanje vertrekken, dan is dat slecht nieuws voor Manchester City. Manager Pep Guardiola zou de Braziliaan namelijk ook willen vastleggen. (Manchester Evening News)

In het transferdagboek kan Virgil van Dijk haast niet meer ontbreken. Volgens de London Evening Standard heeft nu ook Chelsea interesse in de Nederlandse verdediger van Southampton. Manager Antonio Conte wil Van Dijk wel pas halen in de zomer, maar niet voordat duidelijk is waar de toekomst ligt van John Terry. De 36-jarige routinier van de Londenaren heeft een contract tot komende zomer en het is nog onduidelijk of hij zijn verbintenis gaat verlengen. Ook onder meer Manchester City en Manchester United schijnen niet te kunnen wachten om Van Dijk binnen te hengelen.

Chelsea ziet mogelijk Oscar vertrekken. De Braziliaanse middenvelder komt onder Conte weinig aan spelen toe en zou in januari voor een Chinees avontuur kunnen kiezen. Shanghai SIPG wil volgens The Guardian zestig miljoen pond (ruim 71 miljoen euro) voor Oscar betalen. Die club wordt nu getraind door André Villas-Boas, ex-manager van Chelsea. De 25-jarige Oscar kwam dit seizoen negen keer in actie in de Premier League, vooral als invaller.

Liverpool kan een mogelijke transfer van Christian Pulisic op zijn buik schrijven. Borussia Dortmund is namelijk niet van plan de achttienjarige Amerikaan in januari te laten gaan. De aanvaller ligt in Dortmund nog tot 2019 vast en Michael Zorc, technisch directeur van de Duitsers, zegt tegen Bild dat het waarschijnlijker is dat Pulisic zijn contract verlengt dan dat hij wordt verkocht. Pulisic is nog geen vaste waarde in Dortmund, maar maakt regelmatig indruk in de speelminuten die hij krijgt. In de Bundesliga kwam hij dit seizoen tot twee treffers in tien wedstrijden, in zes optredens in de Champions League scoorde hij nog niet.

Leicester City kan in januari wél een jongeling verwachten. De regerend landskampioen van Engeland heeft zich versterkt met Wilfred Ndidi. De negentienjarige Nigeriaan komt in januari over van RC Genk. De defensieve middenvelder zette zijn handtekening onder een contract dat hem voor vijf jaar speler van The Foxes maakt. De Belgen ontvangen in eerste instantie zeventien miljoen euro, een bedrag dat door bonussen kan oplopen tot 22 miljoen euro. Een flinke winstgevende deal voor RC Genk, dat in januari 2015 'slechts' één ton betaalde om Ndidi (foto onder) over te nemen van het Nigeriaanse Nath Boys FC. Ook Manchester United had interesse in de Nigeriaan, maar hij kiest nu dus voor een overgang naar Leicester. (Sky Sports)

Jerrel Hasselbaink heeft volgens Sky Sports de kans aan zich voorbij laten gaan om manager van Coventry City te worden. Vorige maand werd de oud-international ontslagen bij Queens Park Rangers. Van de in totaal 47 wedstrijden won hij er slechts dertien met de ambitieuze club uit Londen. Coventry staat momenteel op de teleurstellende 21ste plaats in de League One, het derde niveau van Engeland, en leed in de laatste vijf wedstrijden louter nederlagen. Hasselbaink zou pas in het nieuwe jaar over een terugkeer als trainer willen nadenken.

Lazio wil zich in de winterse transferperiode versterken met Sampdoria-aanvaller Luis Muriel, zo meldt Tuttosport. Volgens de Italiaanse krant is het aantrekken van de 25-jarige Muriel topprioriteit. Eerder werd de Colombiaan, die dit seizoen al zes keer het net vond in de Serie A, gelinkt aan Napoli. De vraagprijs van Samp zou dertien miljoen euro bedragen. Naar verluidt wil Lazio een lager bedrag betalen door verdediger Wesley Hoedt of aanvaller Filip Djordjevic in de deal te betrekken.

Mocht Diego Simeone na dit seizoen vertrekken bij Atletico Madrid, is River Plate-coach Marcelo Gallardo de grootste kandidaat om de Argentijn op te volgen, meldt Fox Sport Argentina. De veertigjarige oud-speler van onder meer Paris Saint-Germain en AS Monaco won met River Plate sinds zijn aanstelling in 2014 al zes prijzen. Simeone wordt, na het verkorten van zijn contract bij Atleti tot 2018, veelvuldig in verband gebracht met een overstap naar Internazionale, de club waar hij als speler de kleuren van verdedigde.

In Italië is Cesc Fabregas gewild, zo meldt The Mirror. Want naast AC Milan is AS Roma in de markt om de Spaanse middenvelder te verwelkomen. De Romeinse club heeft daartoe niet de minste krachten ingezet als ruilmiddel. Volgens de Engelse tabloid dienen Antonio Rüdiger en Radja Nainggolan als wisselgeld.

We blijven nog even in de Serie A, waar Gabigol zorgt voor wrevel in Milaan. De Braziliaanse aanvaller, die afgelopen zomer voor dertig miljoen euro van Santos naar Internazionale verhuisde, is het volgens zijn zaakwaarnemer helemaal zat. Een transfer is een oplossing, zo werd geopperd. Maar zover is het nog niet, verzekerde vice-president Javier Zanetti. 'Gabigol is erg jong, werkt hard en is bescheiden. Na gesprekken met de technische staf en de eigenaars zullen wij beslissen wat we gaan doen.'  

Nuri Sahin staat mede door blessureleed in de schaduw bij Borussia Dortmund. De voormalig Feyenoorder is al in verband gebracht met Hamburger SV, Borussia Mönchengladbach en Bayer Leverkusen om weer te schijnen. Maar BVB is niet van plan de 28-jarige middenvelder met een contract tot medio 2018 te laten gaan. 'Het is niet ons streven hem weg te laten gaan, hij komt voor in onze plannen', aldus technisch directeur Michael Zorc in Bild.

We blijven nog even plakken in Stadio Giuseppe Meazza. Marcelo Brozovic was een maandje of wat geleden nog op weg naar de uitgang bij Inter, maar nu hangt er na zijn contractverlenging een prijskaartje van vijftig miljoen euro om zijn nek. Dat is de gelimiteerde afkoopsom die in zijn nieuwe contract staat voor buitenlandse clubs, zo vertrouwde zijn zaakwaarnemer Calciomercato.com toe.

In Parijs is het niet rustig, althans volgens Le Parisien ligt PSG-trainer Unai Emery onder vuur en is er al voorzichtig contact gezocht met een mogelijke opvolger. Roberto Mancini, die eerder in beeld was als bondscoach van Engeland, zou het stokje bij Paris Saint-Germain moeten overnemen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.