Transferdagboek 10/12: Nasri, Payet en Weigl

Reacties

We tellen af naar de opening van de transfermarkt. Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Wat zijn de plannen van clubs op 1 januari? Dat lees je dagelijks op meerdere momenten van de dag in deze rubriek.

Transferdagboek 10/12: Nasri, Payet en Weigl

AC Milan en Internazionale hengelen naar de diensten van Samir Nasri, beweert het Spaanse Sport. De 29-jarige Fransman laat bij Sevilla af en toe weer glimpen zien van de genialiteit die hij in zijn tijd bij Arsenal toonde. Nasri is bij zijn werkgever Manchester City overbodig en dus voor een zacht prijsje op te halen, hopen de Milanese rivalen.

West Ham United maakt tot nu toe een zeer teleurstellend seizoen door. Zelfs lichtpuntje Dimitri Payet kan daar weinig verandering in brengen. Als The Hammers het tij niet keren en degraderen uit de Premier League, kan de Franse creatieveling wegens een clausule in zijn contract voor een 'schijntje' worden weggehaald uit Londen, weet The Times. De topclubs uit de Premier League lachen om het prijskaartje van een kleine achttien miljoen euro, dat bij degradatie om de nek van Payet hangt.

Het AS Roma van Kevin Strootman zou zich bij Chelsea hebben gemeld met de vraag of Cesc Fàbregas in de winterstop te huur is. De middenvelder is onder manager Antonio Conte niet verzekerd van een basisplaats op Stamford Bridge. Volgens Italiaanse media zoekt AS Roma sowieso een middenvelder om de strijd op meerdere fronten vol te houden na de winterstop. Eerder werd Fàbregas al in verband gebracht met onder meer AC Milan.

Vrijdag pakte het Spaanse Marca groots uit met het bericht dat Real Madrid zich wil versterken met Julian Weigl, Ousmane Dembélé en Pierre-Emerick Aubameyang, die allen eigendom zijn van Borussia Dortmund. De krant berichtte over een etentje tussen Dortmund-directeur Hans-Joachim Watzke en Real Madrid-preses Florentino Pérez waarbij is gesproken over de transactie. 'Ik heb inderdaad gedineerd met hem, maar we hebben geen seconde gesproken over spelers van Dortmund', reageert Watzke in gesprek met Bild. Beide bestuurders kwamen elkaar tegen rond het onderlinge Champions League-duel (2-2) van woensdag.

Slecht nieuws voor Vincent Janssen? Tottenham Hotspur zou overwegen om in januari een bod uit te brengen op Javier 'Chicharito' Hernández, die bezig is aan zijn tweede seizoen bij Bayer Leverkusen. De 28-jarige Mexicaan wordt volgens The Daily Mirror ook begeerd door Liverpool. Het contract van Hernández met Bayer Leverkusen loopt halverwege 2018 af. De Mexicaan maakte in het lopende seizoen vijf doelpunten in de Bundesliga.

Javier Hernández zou naar topclubs in de Premier League kunnen.
Javier Hernández zou naar topclubs in de Premier League kunnen.

Atlanta United, dat in 2017 zal debuteren in de Major League Soccer, staat volgens Amerikaanse media op het punt Brad Guzan in te lijven. De 32-jarige Amerikaanse doelman speelt achter Víctor Valdés tweede viool bij Middlesbrough en wil met het oog op zijn rol in de nationale ploeg per se op regelmatige basis aan spelen toekomen. Guzan is pas bezig aan zijn eerste seizoen bij Middlesbrough nadat hij in de afgelopen jaargang degradeerde met Aston Villa.

Pepe is mogelijk aan zijn laatste maanden bezig bij Real Madrid. De 33-jarige verdediger kan zijn contract in de Spaanse hoofdstad verlengen, maar enkele lucratieve Chinese aanbiedingen hebben hem aan het twijfelen gebracht, zo weet de krant AS. Ook vanuit de Premier League bestaat premature interesse voor de Europees kampioen. Pepe is op 1 juli transfervrij en heeft bijgevolg op 1 januari het recht om te onderhandelen met wie hij maar wil.

Lionel Messi en Barcelona zijn volgens enkele Spaanse media nog wel even bezig met onderhandelen over een nieuw contract voor de meervoudig Gouden Bal-winnaar. De Catalanen willen de 29-jarige Argentijn binden tot en met het einde van zijn loopbaan, maar het kamp-Messi vindt dat daar in financiële zin wel wat tegenover moet staan. Langzaam begint de tijd wel te dringen: de huidige verbintenis van de dribbelaar loopt al in 2018 af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.