Transferdagboek 11/12: Banega, Aubameyang en Sturridge

Reacties

We tellen af naar de opening van de transfermarkt. Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Wat zijn de plannen van clubs op 1 januari? Dat lees je dagelijks op meerdere momenten van de dag in deze rubriek.

Transferdagboek 11/12: Banega, Aubameyang en Sturridge

Manchester City heeft met Sergio Agüero en Kelechi Iheanacho twee uitstekende spitsen in de selectie, maar de club is nog niet tevreden. Volgens The Sun heeft City zijn zinnen gezet op de komst van Pierre-Emerick Aubameyang. De 27-jarige spits scoorde dit seizoen al vijftien keer voor Borussia Dortmund.

Bij Torino is men lyrisch over Joe Hart. De doelman, die aan het begin van dit seizoen weg moest bij Manchester City, kan zijn verblijf in Italië dan ook verlengen, maar West Ham United hoopt daar een stokje voor te steken. De Londenaren willen de door City verhuurde Hart volgens The Sunday Telegraph terug naar Engeland halen.

Daarmee is West Ham United volgens The Sun nog niet klaar met het halen van Engelse internationals, want ook Daniel Sturridge staat hoog op het lijstje. De spits is ontevreden omdat hij bij Liverpool lang niet altijd in de basis begint. West Ham ziet in Sturridge de ideale spits en is al bezig om Simone Zaza, die wordt gehuurd van Juventus, terug naar Italië te sturen.

Dan door naar Everton. Middenvelder James McCarthy staat hoog op het lijstje van West Bromwich Albion, dat twintig miljoen euro over heeft voor de Ierse international. Manager Ronald Koeman kan leven met een vertrek van McCarthy, maar wil dan wel Éver Banega (Internazionale) als vervanger aantrekken, meldt The Mirror.

De kans is volgens Duitse en Engelse media groot dat Julian Draxler in de winterstop overstapt van VfL Wolfsburg naar Arsenal. De 23-jarige aanvallende middenvelder heeft zijn zinnen gezet op een transfer en baalt er nog steeds van dat hij er afgelopen zomer niet in slaagde weg te komen uit de Volkswagenstad. Trainer Valériën Ismaël ergert zich kapot aan de houding van Draxler, die hij zaterdag niet voor niets buiten de selectie hield voor het Bundesliga-duel met Bayern München. Arsenal zou een bod van 35 miljoen euro voorbereiden.

Het is zondag, de dag waarop voetbalminnend Engeland geniet van wilde geruchten in tabloids. Volgens The Sun aast Manchester United op Arsenal-sterkhouder Mesut Özil. Door het al in 2018 aflopende contract van de spelmaker is er al maanden veel te doen over de toekomst van de Duitser. Als antwoord op deze vermeende belangstelling zou Arsenal-manager Arsène Wenger een poging willen wagen om Jesse Lingard los te weken van Manchester United. Ook Lingard heeft een verbintenis die in 2018 expireert.

John Terry staat volgens enkele Engelse kranten in de belangstelling van Shanghai Shenhua, dat de Chelsea-icoon mogelijk al volgende maand op wil pikken bij Stamford Bridge. De Chinese club heeft naar verluidt al een contract opgesteld dat voorziet in een jaarsalaris van veertien miljoen euro netto. Na maanden onderhandelen verlengde Terry afgelopen voorjaar zijn contract met Chelsea tot medio 2017.

Ronald Koeman was al van plan om te investeren in de winterstop en de 3-2 nederlaag die zijn Everton zaterdag leed bij Watford zal hem hebben gesterkt in dat voornemen. The Toffees azen volgens de Liverpool Echo op Alan Dzagoev. De 26-jarige middenvelder komt al sinds 2008 uit voor CSKA Moskou en heeft een transfer naar het buitenland nooit als prioriteit gezien omdat hij een aardig honorarium incasseert. Nu is het naar het schijnt toch gaan kriebelen bij Dzagoev, wiens contract in Moskou medio 2019 afloopt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.