Transferdagboek 14/12: Oscar, Immers en miljoenen voor HSV

Reacties

We tellen af naar de opening van de transfermarkt. Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Wat zijn de plannen van clubs op 1 januari? Dat lees je dagelijks op meerdere momenten van de dag in deze rubriek.

Transferdagboek 14/12: Oscar, Immers en miljoenen voor HSV

Er bestaat nog veel onduidelijkheid over het wel of niet doorgaan van de transfer van Oscar. Het gerucht gaat dat de Braziliaan Chelsea verruilt voor het Chinese Shanghai SIPG.  Met de overgang zou ongeveer zestig miljoen euro zijn gemoeid. Tegenover het Braziliaanse Globo bevestigde de middenvelder dat de transfer voor negentig procent rond is, maar Sky Sports meldt dat hij tevreden is in Londen en bij Chelsea wil blijven. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

De kans is groot dat Hamburger SV dankzij Klaus-Michael Kühne gaat investeren in de winter, meldt Bild. De suikeroom van de Bundesliga-club 'geeft' twintig miljoen euro als welkomstgeschenk voor Heribert Bruchhagen, de nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen. HSV beleeft een teleurstellend seizoen in de Bundesliga en staat na veertien duels zestiende met tien punten.

Club Brugge zou zich in de winterstop willen versterken met Lex Immers. Dat meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws. Scouts van Club volgen de dertigjarige middenvelder van Cardiff City op de voet. Immers belandde vorig seizoen op een zijspoor bij Feyenoord en na een half jaar verhuurd te zijn, verbond hij zich afgelopen zomer definitief aan de club uit het Engelse Championship. Dit seizoen deed hij in twaalf duels mee, maar scoorde nog niet. Zijn contract bij Cardiff loopt tot halverwege 2018.

Wordt Lex Immers binnenkort bij Club Brugge herenigd met Ruud Vormer?
Wordt Lex Immers binnenkort bij Club Brugge herenigd met Ruud Vormer?

Paris Saint-Germain komt in deze rubriek vaak naar voren als een rijke club die vooral tientallen miljoenen wil uitgeven aan topspelers, maar deze keer zouden de Parijzenaren een opvallende speler willen hebben: Dario Tanda. Althans, dat zegt Tanda zelf tegenover Tubantia. De middenvelder liet in de zomer transfers naar PEC Zwolle en Go Ahead Eagles afketsen en is nog transfervrij. Technisch directeur Patrick Kluivert van PSG zou hem hebben gebeld. 'Patrick kent me uit zijn tijd als beloftentrainer van Twente. Hij heeft me gezegd dat hij niet twijfelt aan mijn kwaliteiten en hij wil me graag tussen de beloften zien daar.'

José Mourinho zou na Paul Pogba weer een voormalig jeugdspeler terug willen halen naar Manchester United. Deze keer gaat het om Michael Keane, meldt The Sun. De 23-jarige centrale verdediger maakte na verschillende verhuurperiodes in januari 2015 definitief de overstap naar Burnley. Daar werd hij een vaste kracht in de defensie. United zou met het oog op versterking achterin weleens kunnen aankloppen bij Burnley. Keane ligt nog tot medio 2018 vast.

Er lijkt eindelijk een doorbraak te zijn in de transferonderhandelingen over Steven N'Zonzi. De middenvelder van Sevilla wordt al maanden gelinkt aan verschillende Europese topclubs en Juventus lijkt beet te hebben. Corriere dello Sport en Tuttosport melden dat De Oude Dame de gelimiteerde afkoopsom van dertig miljoen euro gaat betalen, de helft in januari en de andere helft komende zomer. De Franse middenvelder ligt nog tot medio 2019 vast bij Sevilla.

AS Roma zou weleens een belangrijke slag op de transfermarkt kunnen slaan. Niet door het aantrekken van een nieuwe superster, maar door de komst van Monchi. De oud-doelman en huidig technisch directeur van Sevilla gaat volgens La Gazzetta dello Sport in juni naar Roma om Walter Sabatini op te volgen. De 48-jarige Monchi wordt soms een 'transfertovenaar' genoemd omdat hij onbekende spelers voor een zacht prijsje koopt om ze vervolgens na een paar jaar met een flinke winst van de hand te doen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.