Transferdagboek 15/12: Papastathopoulos, Rojo en Oscar

Reacties

We tellen af naar de opening van de transfermarkt. Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Wat zijn de plannen van clubs op 1 januari? Dat lees je dagelijks op meerdere momenten van de dag in deze rubriek.

Transferdagboek 15/12: Papastathopoulos, Rojo en Oscar

Sinds het vertrek van Mats Hummels naar Bayern München is Sokratis Papastathopoulos de nieuwe defensieleider van Borussia Dortmund. Die rol gaat de 28-jarige Griek dusdanig goed af dat Real Madrid volgens Bild bij hem heeft aangeklopt na het onderlinge duel in de Champions League (2-2). De Koninklijke mag door een transferverbod pas in 2018 weer spelers aantrekken, maar oriënteert zich alvast in de zoektocht naar een opvolger van de op leeftijd rakende Pepe (33).  

Het in sportieve crisis verkerende Valencia kan ook wel een verdediger gebruiken, omdat Aymen Abdennour in januari met Tunesië strijdt om de Afrika Cup. Trainer Cesare Prandelli zou Marcos Rojo willen losweken bij Manchester United. De 26-jarige Argentijn is weer helemaal opgeleefd onder José Mourinho. De vraag is daarom wel of Rojo een haalbare kaart is. Overigens staat Abdennour zelf in de belangstelling van Chelsea en Everton, maar hij zegt bij Valencia te willen blijven.

Chelsea leek zelf ook op het punt te staan een speler kwijt te raken, maar volgens Sky Sports wil Oscar helemaal niet naar Shanghai SIPG. De Braziliaanse middenvelder was voor 62 miljoen euro op weg naar de Chinese club, maar zou liever voor zijn kansen op Stamford Bridge vechten. Manager Antonio Conte stelde na het duel met Sunderland dat er snel duidelijkheid komt over het lot van de 25-jarige Oscar. 'Hij heeft de laatste tijd niet veel gespeeld, maar ik reken op hem. Hij is een erg goede speler.'

Elders in Londen heeft Tottenham Hotspur volgens The London Evening Standard bij Everton geïnformeerd naar de mogelijkheden om Ross Barkley in de winter naar White Hart Lane te halen. De 23-jarige middenvelder heeft niet het onvoorwaardelijke vertrouwen van Ronald Koeman en heeft een in 2018 aflopend contract. Toch wil Everton de talentvolle Engelsman, die wordt gezien als ideale partner van Harry Kane, voor minder dan veertig miljoen euro niet laten gaan.

Tottenham heeft volgens Squawka nog meer plannen als de transfermarkt op 1 januari weer opent. De werkgever van Vincent Janssen zou een nieuwe poging willen wagen om Wilfried Zaha aan te trekken. Afgelopen zomer sloeg Crystal Palace een bod van 25 miljoen euro nog af, maar de 24-jarige vleugelaanvaller heeft een transfer naar Spurs na een gesprek met manager Mauricio Pochettino nog altijd niet uit zijn hoofd gezet. Er hangt naar verluidt een prijskaartje van dertig miljoen om zijn nek.

Riechedley Bazoer maakt zich op voor zijn entree bij VfL Wolfsburg. De kans dat hij daar Julian Draxler tegenkomt lijkt met de dag kleiner te worden. De Duitse international heeft zijn kont tegen de krib gegooid om een transfer af te dwingen en lijkt zijn zin te krijgen. Volgens RMC Sport en Le Parisien biedt Paris Saint-Germain dertig miljoen euro. Wolfsburg, dat in 2015 nog 36 miljoen betaalde voor Draxler, wil echter naar het schijnt veertig miljoen. Die Wölfe kunnen in hun onderhandelingen schermen met de interesse van Arsenal en Juventus.

Voor de komende transferperiode heeft Manchester City zijn zinnen gezet op Koke. Volgens OkDiario is manager Pep Guardiola er veel aan gelegen om de middenvelder van Atlético Madrid naar Engeland te halen. De gelimiteerde afkoopsom van tachtig miljoen euro zou niet het probleem zijn.

Ondertussen zit AC Milan met smart te wachten om het contract van Gianluigi Donnarumma open te breken. Maar het is nog even wachten voordat de zeventienjarige doelman ook daadwerkelijk tekent. 'Ik hoop dat het contract is getekend als hij mag', refereerde directeur Adriano Galliani tegenover Milannews aan het feit dat Donnarumma op 25 februari achttien wordt. Er zijn nog een paar obstakels, zoals de ambities van de club. 'Zijn zaakwaarnemer Mino Raiola wil weten wie de nieuwe eigenaren zijn.' AC Milan komt in Chinese handen.

Ook Eric Dier gaat helemaal nergens heen. Manager Mauricio Pochettino heeft alle speculaties van de hand gewezen. The Times had gemeld dat Bayern München en Chelsea hun zinnen hadden gezet op de Engelse international. 'Zijn toekomst ligt zonder twijfel op White Hart Lane', meldde Pochettino stellig.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.