Transferdagboek 18/12: James, Mikel en Zlatan

Reacties

We tellen af naar de opening van de transfermarkt. Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Wat zijn de plannen van clubs op 1 januari? Dat lees je dagelijks op meerdere momenten van de dag in deze rubriek.

Transferdagboek 18/12: James, Mikel en Zlatan

Mogelijk keert James Rodríguez Real Madrid in januari de rug toe. 'Ik heb diverse aanbiedingen en kan niet garanderen dat ik bij Real Madrid blijf', zei de Colombiaanse middenvelder in Yokohama, nadat hij met Real Madrid de wereldtitel voor clubs had veroverd. In het duel met Kashima Antlers (4-2) bleef hij de gehele wedstrijd op de bank zitten. Chelsea schijnt één van de clubs te zijn die de 25-jarige James van de Madrileense bank wil bevrijden. De Londenaren zien in hem de vervanger van Oscar, die mogelijk naar China verkast. Volgens Sky Sports kost James ongeveer 75 miljoen pond (bijna negentig miljoen euro).

Naast een mogelijke transfer van Oscar, lijkt ook John Obi Mikel voor een vertrek uit Londen te staan. De Nigeriaanse middenvelder zou in gesprek zijn met Olympique Marseille. Bij Chelsea is hij dit seizoen op het tweede plan beland. Na John Terry is de 29-jarige Mikel de speler met de meeste dienstjaren bij The Blues. Hij komt al tien jaar uit voor Chelsea en zou de club volgens Sky Sports in januari gratis mogen verlaten.

Alex Oxlade-Chamberlain werd deze week verrast door uitspraken van Arsenal-manager Arsène Wenger over onderhandelingen met de aanvaller over het openbreken van zijn contract. The Ox zelf wist van niets. De vraag is of de Engelse international ook verrast is door de interesse van Manchester City, dat volgens The Sun een poging wil wagen om Oxlade-Chamberlain in de komende transferperiode al weg te plukken bij Arsenal. Wenger zei deze week ook dat Oxlade-Chamberlain niet te koop is...

Zlatan Ibrahimovic gaat voorlopig helemaal nergens naar toe. De Zweedse spits staat op het punt zijn verblijf bij Manchester United met een jaar te verlengen. Geld speelt in ieder geval geen rol in zijn beslissing, want een uiterst lucratief avontuur in China lonkte voor de voormalig Ajacied. Hij kon zo'n zeventig miljoen euro per jaar opstrijken in het verre Oosten, zo weet The Daily Mail.  Maar de Zweed heeft dat afgewezen.

In tegensteling tot Ibrahimovic gaat Bastian Schweinsteiger het hoofdstuk Manchester United afsluiten. Sterker nog, volgens The Sun hangt de Duitse middenvelder zijn schoenen aan de wilgen. Alle mogelijke opties waren blijkbaar niet interessant genoeg, want Schweini vindt het mooi geweest en stopt.   

Bayern München had in elk geval geen interesse om de oudgediende weer in de armen te sluiten. De Beierse club richt zich meer op de jeugd en staat volgens Bild am Sonntag op het punt twee Duitse (jeugd)internationals vast te leggen. Met 1899 Hoffenheim is Bayern tot een vergelijk gekomen over de transfer van Niklas Süle (21), terwijl diens teamgenoot Sebastian Rudy (26) transfervrij komende zomer de overstap gaat maken.

Hoffenheim weigert te reageren op de speculaties over de centrale verdediger en de middenvelder. Bij Süle zou het gaan over een afkoopsom van zeker 25 miljoen euro, waarmee hij een van de duurste jeugdinternationals aller tijden wordt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.