Transferdagboek 17/12: Mariano, Rooney en Kjær

Reacties

We tellen af naar de opening van de transfermarkt. Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Wat zijn de plannen van clubs op 1 januari? Dat lees je dagelijks op meerdere momenten van de dag in deze rubriek.

Transferdagboek 17/12: Mariano, Rooney en Kjær

Aanvaller Mariano Díaz klopt met vier gemaakte doelpunten in het bekertoernooi nadrukkelijk op de deur bij de hoofdmacht van Real Madrid, maar trainer Zinedine Zidane wil de aanvaller vanaf januari het liefst verhuren. Eintracht Frankfurt heeft naar aanleiding daarvan al geïnformeerd bij De Koninklijke, meldt AS. Op dit moment wordt verdediger Jesós Vallejo al door Frankfurt van Real geleend. Mariano is een 23-jarige aanvaller uit de Dominicaanse Republiek, die al sinds 2012 onder contract staat in Madrid maar dit seizoen pas debuteerde.

De positie van Wayne Rooney bij Manchester United is de afgelopen weken aan het wankelen gebracht door zijn marginale rol onder manager José Mourinho. Geruchten over een winterse transfer gaan inmiddels rond. Geen nieuws volgens de Italiaanse zaakwaarnemer Vincenzo Morabito, die meldt dat United afgelopen zomer al plannen had om de aanvaller te verkopen. 'Hij is voor tien miljoen euro aangeboden bij Napoli. Een leuk idee, maar zijn jaarsalaris is voor Napoli niet te betalen.'

Simon Kjær is mogelijk bezig aan zijn laatste weken bij Fenerbahçe. De 27-jarige mandekker uit Denemarken wordt door Turkse media in verband gebracht met zowel Chelsea als Internazionale en zou twaalf miljoen euro moeten kosten. Kjær speelde eerder voor onder meer AS Roma, VfL Wolfsburg en Lille.

Simon Kjær in duel met Wayne Rooney. Veranderen zij in januari allebei van club?
Simon Kjær in duel met Wayne Rooney. Veranderen zij in januari allebei van club?

Vrijdag was er nog de lokroep van Spartak Moskou voor Memphis Depay, maar volgens Manchester Evening News gaat Everton de nieuwe club worden van de bij Manchester United overbodige Oranje-international. De 22-jarige vleugelspits zou dicht bij het afronden van een permanente transfer zijn. Ook zijn ploeggenoot Morgan Schneiderlin is op weg naar de club van Ronald Koeman. Manager José Mourinho liet onlangs al weten hun vertrek niet te zullen tegenhouden.

Southampton zal een stuk moeilijker doen over een eventuele transfer van Virgil van Dijk. Nu wordt Manchester City weer in verband gebracht van de 25-jarige verdediger. Als de huidige defensie zo blijft schutteren, zal de club van manager Pep Guardiola volgens The Telegraph een serieuze poging wagen de gewilde Oranje-international los te weken bij zijn huidige werkgever. The Saints zouden echter minstens veertig miljoen euro willen hebben, terwijl The Evening Times zelfs van zestig miljoen spreekt.

West Ham United heeft Simone Zaza teruggestuurd naar Juventus, maar zou in plaats van de geflopte Italiaan maar al te graag een andere spits van De Oude Dame naar Londen zien komen. Tuttosport schrijft dat The Hammers hebben voorgesteld om Mario Mandzukic te huren. De dertigjarige Kroaat kon aanvankelijk niet op een basisplaats rekenen, maar komt de laatste weken weer geregeld in actie én tot scoren. Juventus is er daarom weinig aan gelegen de kopsterke en hard werkende publiekslieveling zonder slag of stoot te laten gaan. Ook Michy Batshuayi van Chelsea zou in beeld zijn bij de club uit Oost-Londen.

De kans dat Internazionale wil meewerken aan een tijdelijk vertrek van Gabriel Barbosa lijkt groter. De twintigjarige Braziliaan doet zijn bijnaam Gabigol nog geen eer aan in Milaan. Ondanks zijn tranfersom van 29,5 miljoen euro kwam de linksbenige aanvaller pas zestien minuten in actie en scoren heeft hij al helemaal niet gedaan. Atlético Mineiro zou de viervoudig international een uitweg willen bieden, terwijl ook zijn oude club Santos en Flamengo interesse hebben. Een kleinere club in de Serie A zou Gabigol niet zien zitten.

Inter is ondertussen ook al bezig met de toekomst, want Samir Handanovic wil de club na dit seizoen verlaten als de Nerazzurri  zich opnieuw niet voor de Champions League plaatsen. De 32-jarige Sloveense doelman kwam nog nooit uit in die competitie en kan dat maar moeilijk verkroppen. Inter wil daarom volgens La Gazzetta dello Sport komende zomer hoe dan ook een opvolger aantrekken. Genoa-doelman Mattia Perin staat bovenaan het verlanglijstje.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.